Zwangerschap | We krijgen een…. Jongen of Meisje?

Jaaaa wij weten het geslacht van ons kleintje! Zoals ik pas al schreef, is ons kindje ontzettend welkom en hebben wij zelf geen voorkeur voor een jongen of meisje. Wél ben ik ontzettend nieuwsgierig en wil ik heel graag weten of wat er in mijn buik zit! Fiene had wel een duidelijke voorkeur, namelijk een zusje. Maar ja.. dat was natuurlijk maar afwachten.

Jongen of meisje

Zusje of broertje

Onze grote dame is ontzettend met mijn zwangerschap bezig. Soms zegt ze er dagen weinig tot niets over, maar ik merk aan alles dat het niet uit haar hoofdje is. Ook daarom wilden we erg graag weten of er een broertje of zusje aankomt, want met die wetenschap wordt het voor haar ook weer wat ‘echter’. Een beetje rust in haar hoofdje is niet verkeerd, zeker met alle extra drukte van de decembermaand erbij.

Om de hele ervaring compleet te maken, wilden we haar meenemen naar de geslachtsbepaling. Eerst wilde ze heel graag, later weer niet en zo ging ze steeds heen en weer. De dag voor de echo gaf ze aan dat ze het heel spannend vond, want hoe kijken ze dan in mama’s buik? Om haar gerust te stellen hebben we het voorgedaan. Ik lag op de bank met mijn shirt omhoog en Michiel schoof als een ware ‘pro’ met de afstandsbediening over mijn buik. We hadden een eerdere echo op de tv gehangen met het idee ‘daar komt het beeld van de echo, dat er ongeveer zo uitziet’. Zo was het eigenlijk helemaal niet meer zo spannend (en vooral hilarisch, haha) en besloot ze toch mee te gaan.

Jongen of meisje

Op naar de geslachtsbepaling! Fiene zat achterin en zei ‘Ik hoop dat ze kunnen zien of ik een broertje of zusje krijg! Ik wil het liefst een zusje, maar een broertje vind ik ook wel heel erg leuk hoor mam. Jongen of meisje, het is allebei goed!’ Ze was er zó mee bezig! We waren gelijk aan de beurt en terwijl de dame op zoek ging naar het onderkantje van ons kleintje, kon Fiene spelen en soms een beetje meekijken. Uiteindelijk kwam het ‘verlossende woord’ en het is:

EEN MEISJE!!

Jongen of meisje

Je krijgt een zusje

Fiene was zo druk aan het spelen, dat ze het helemaal nog niet gehoord had. Ik riep haar even erbij en ik zei ‘hoorde je dat liefje, je krijgt een zusje!’. Ze keek me aan en zei ‘of een broertje..’ – het antwoord dat ze zelf steeds kreeg. Ik legde uit dat de mevrouw toch écht heeft gezien dat er een zusje in mama’s buik zit en geen broertje. Haar gezichtje lichtte op ‘ik krijg gewoon echt een zusje mam!’ – haar wens kwam tóch uit!

In de auto op de terugweg bedacht ze allerlei dingen die wel erg leuk waren nu ze een zusje krijgt. Ze kon ook niet wachten om het te vertellen, dus we hebben gelijk alle opa’s en oma’s gebeld en reden nog even langs mijn zus, want Fiene’s neef en nicht konden ook niet wachten om te weten te komen of er een neefje of nichtje bij kwam.

Het leuke is dat ons neefje, die eigenlijk op een jongen hoopte, ook helemaal blij was met het nieuws. Er komt een kleintje bij, waar iedereen heel gelukkig mee is. Het feit dat we nu weten wat het geslacht is, maakt het voor ons alleen net wat ‘echter’ of zo.

Meidendingen

Wij weten nu dus dat we heerlijk met de ‘meidendingen’ in de weer blijven. Dat ken ik, dus wat dat betreft hoef ik niet over te schakelen! Ik vind het helemaal leuk dat ik nu gericht kan shoppen (ja, dit meisje krijgt naast ‘krijgertjes’ van grote zus ook gewoon haar eigen, nieuwe spulletjes) en ben dan ook gelijk op pad gegaan! Ik was trouwens niet de enige, want mijn moeder en zus stonden ook gelijk aan de deur met de meest schattige outfits én de meest geweldige luiertaart!! Jeetje, wat een verwennerij.

Luiertaart

Rust

Ik merk dat naast het feit dat Fiene het heel erg leuk vindt, het ook rust in haar koppie geeft dat we nu weten wat het is. Ze heeft het nu niet meer over ‘de baby’ maar over haar ‘zus’ of ‘zusje’, wat het voor haar al veel tastbaarder maakt. Ze heeft er meer beeld bij en dat werkt heel fijn. Ik denk ook dat wanneer het een jongen was geweest, dit hetzelfde effect had gehad. Dan had ze misschien even moeten wennen aan het idee dat ze geen zusje kreeg, maar daarna had ze gesproken over haar ‘broertje’ en was het ook goed geweest.

Wij genieten nog even door op onze roze wolk. En ja, hoewel de echoscopiste nogal zeker van haar zaak was, houden we er natuurlijk ook rekening mee dat de wolk over een aantal weken tóch nog blauw zou kunnen worden. Je weet het tenslotte maar nooit! 😉

Was jij ook zo benieuwd of je een jongen of meisje kreeg?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

One thought on “Zwangerschap | We krijgen een…. Jongen of Meisje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.