Zwanger | Wat kan ik nog eten met Kerst?

Wanneer je zwanger bent, moet je met allerlei zaken rekening houden. Zeker als het gaat om wat je eet en drinkt. Dit betekent ook dat jouw Kerstmenu er wel eens heel anders uit zou kunnen komen te zien! Wat kan ik nu eigenlijk nog eten met kerst?

Lees ook: 10 tips om een stressvrij kerstdiner te organiseren

eten met kerst

Slimme schoonmoeder

Afgelopen weekend kreeg ik een appje van mijn schoonmoeder, waar wij één van de Kerstdagen gaan eten. Even overleg over wat ik allemaal niet mag nu ik zwanger ben. Dat was een goeie, want hoewel ik er natuurlijk zelf dagelijks mee bezig ben, had ik helemaal nog niet over de komende feestdagen nagedacht!

Dit vraagt vast en zeker om een andere denkwijze tijdens het maken van het Kerstmenu. Ze kookt altijd heel uitgebreid, divers en vooral ontzettend lekker, dus ik ben er niet bang voor dat het haar nu niet gaat lukken. Maar dit keer zal er voor mij bijvoorbeeld geen carpaccio, gerookte zalm, paté of een heerlijk medium / rare gebakken vleesje bij zitten. Toch jammer als dat eigenlijk je lievelings zijn.. Ik weet uit ervaring (ik was eerder zwanger in december) dat ik alsnog verrukkelijk zal eten, want ze doet altijd haar uiterste best om het iedereen naar de zin te maken en het is altijd top!

Even anders denken

Aangezien wij met Kerst zo kunnen aanschuiven, hoef ik me niet druk te maken over de gerechten. Het zet me wel aan het denken.. Wat kan ik eigenlijk nog eten met Kerst? Als wij zelf een uitgebreide Kerstmaaltijd serveren, gaan we meestal voor een licht voorgerecht, gevolgd door een speciaal stuk vlees of vis en daarbij diverse kerst bijgerechten en een feestelijk nagerecht.

Dit kan natuurlijk gewoon nog steeds, alleen moet je soms even anders denken. Inderdaad, rauw vlees en gerookte vis zijn even geen optie, maar er zijn nog zoveel andere lekkere alternatieven! Ik sprak laatst bijvoorbeeld een andere zwangere die ontzettend baalde dat ze geen stoofpeertjes kon eten met kerst, omdat ze gewend is deze met rode wijn te maken. Maar wat als je ze nou eens met appelsap, bessensap of druivensap maakt? Dan kunnen ze zó weer terug op het menu!

eten met kerst

Gourmetten

We hebben natuurlijk nog een Kerstdag over, die we overigens wél bij ons thuis vieren. De reden dat ik zelf nog niet over het menu had nagedacht, is dat we al vroeg besloten hebben te gaan gourmetten met de familie. We hebben drie kinderen in ons midden die het ontzettend leuk vinden om zelf met de pannetjes aan de slag te gaan, dus waarom zouden we dan moeilijk doen!

Ook in mijn positie is dit helemaal niet verkeerd. Ik weet precies wat er in mijn pannetje gaat en kan prima in de gaten houden hoe lang mijn vlees of vis in de pan blijft.

Daarnaast bespaar ik mezelf stress en hoef ik niet lang in de keuken te staan met mijn zwangere buik!

Wat eet jij het liefst met Kerstmis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.