Zó maak je een dagje uit een stuk goedkoper!

Een dagje uit met kinderen is duur! De gemiddelde entreeprijzen voor een pretpark of dierentuin liegen er niet om en als je met een groot gezin bent, moet je al helemaal diep in de buidel tasten. Daarom besloot ik eens wat tips en ideetjes uit te schrijven om zo’n dagje uit een stuk goedkoper te maken!

Lees ook: Sparen voor vakantie – zo doen wij dat!

 

dagje uit een stuk goedkoper

 

Zó maak je een dagje uit een stuk goedkoper

 • Sowieso scheelt het natuurlijk of je een gratis uitje doet of naar een duur pretpark gaat, maar dat laat ik even in het midden omdat ik het hier over de besparingen tijdens het dagje uit heb. Wel is het ook een overweging waard om naar de afstand te kijken. Hoe verder de locatie, hoe hoger de kosten voor je vervoer.

 

 • Bezuinig op de entreekaartjes zelf. Je kunt tegenwoordig bij de meeste supermarkten sparen voor leuke kortingen op een diversiteit aan uitjes. Check ook even of er niet toevallig kaartjes worden aangeboden op Marktplaats. Het komt vaak voor dat mensen gratis kaartjes winnen en zelf niet in de gelegenheid zijn om er gebruik van te maken. Ze staan vaak voor een prikkie op de verkoopsite! En mocht je geen korting kunnen vinden, het scheelt vaak een paar euro als je de kaartjes online koopt in plaats van aan de kassa.

 

 • Neem zelf lunchpakketjes mee. Je kunt het zo simpel of uitgebreid doen als je wilt. Maak er wel wat lekkers van (liever geen vleeswaren bij warm weer), zo is het helemaal geen straf om een zelf meegenomen lunch te eten!

 

 • Ook flesjes drinken en tussendoortjes gaan prima in de rugzak mee. Is je flesje leeg? Dan vul je deze gewoon weer bij als je je handen gaat wassen. 😉

 

 • Wil je de kinderen toch graag een aandenken geven van het dagje uit? Koop geen dure souvenirs in de winkeltjes van het park, maar koop van tevoren een kleinigheidje in het thema bij een budgetwinkel. (Denk aan een prinsessenkroon voor in de Efteling of een dierenknuffeltje voor in de dierentuin).

 

 • Ga je met de auto? Probeer het betaald parkeren te ontwijken door (gratis) in een omliggende woonwijk te parkeren en een stukje verder te lopen.

 

 • Wil je toch graag ter plekke een ijsje of iets dergelijks kopen? Maak van tevoren een spaarpotje waar je steeds wat kleingeld in doet. Zo heb je na een tijdje ongemerkt wat zakgeld bij elkaar gespaard en is het tijdens het uitje geen extra uitgave op de rekening.

 

Check ook de blog van collega blogger Tamara over besparen op uitjes!

 

Met deze tips kom jij vast ook je dagje uit een stuk goedkoper door! Heb jij nog aanvullende tips?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Besparen op uitjes

5 comments on “Zó maak je een dagje uit een stuk goedkoper!

  1. Wij zijn laatst met de gespaarde airmiles naar de dierentuin geweest, ideaal! En binnenkort een uitje met de AH actie, tweede kaartje gratis.

   Parkeren in een woonwijk heeft ook niet mijn voorkeur, lijkt me erg vervelend voor de bewoners.

 1. Goede tips! Lekker zuinig aan doen kan veel helpen. Scheelt weer wat geld dat in het volgende uitje kan worden gestopt.
  Ik maak vaak gebruik van acties. Wat ook helpt als je maar met een paar personen bent is de NS kortingskaartjes van de Kruidvat. Val je de omgeving niet lastig en dan hoef je ook niet te parkeren. Veel pretparken en dierentuinen hebben ook een goede connectie met het treinstation. Plus het is echt leuk voor de kids!

  Ik probeer ook altijd aan de zijkant wat bij te besparen door te zoeken via verschillende koopjes websites die de aanbiedingen verzamelen op een plek. Is wat makkelijker zoeken!
  Angela onlangs geplaatst…Gratis Dagkaart Voor De BusMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.