Klaar voor het voorjaar met een zandbak in de tuin

Met het heerlijke weer van vorige week kwamen onze plannen voor de tuin in een stroomversnelling en besloten we niet voor een speelhuisje te gaan maar kozen we voor een zandbak in de tuin. En wat voor één! Ik ben helemaal blij met ons exemplaar en laat het dan ook graag aan je zien!

Zandbak in de tuin

 

Doe ik even.. HELP!

Na even online zoeken, vonden we de houten zandbak naar onze wens bij Bol.com. We bestelden hem maandagavond laat en woensdagmiddag werd het pakket netjes thuisbezorgd. Tegen Michiel had ik gezegd ‘die zet ik wel even in elkaar’, want het was zulk mooi weer dat het wel zo leuk was als hij snel stond. Ik opende het pakket en haalde er een aantal planken uit, waarna ik al snel spijt van mijn uitspraak kreeg.. Niet om nu heel hulpbehoevend over te komen, maar kom op – dit was toch echt wel mannenwerk! 🙂

Gelukkig werkt mijn held dichtbij en had hij ook al aangegeven dat hij ook wel wat eerder naar huis kon komen. Dat aanbod heb ik dan ook maar snel geaccepteerd. Ik had er trouwens ook niet meer bij stilgestaan dat we nog worteldoek aan de onderkant moesten nieten, wat hij al eerder had gekocht. Was echt iets voor mij geweest haha, heel de zandbak trots gevuld en er daarna achter komen dat ik een stap gemist heb 😉 .

 

Aan de slag!

Michiel kwam halverwege de middag thuis terwijl Fiene nog druk bezig was met haar middagslaapje. Hij ging gelijk aan de slag want hoe leuk zou het zijn als de zandbak staat als ze wakker wordt!

De zandbak in elkaar zetten

Beetje bij beetje werd het één geheel. Ik vond het toch wel erg fijn dat Michiel hem in elkaar heeft gezet, want dat was eigenlijk nog best een werk! Michiel draait daar zijn hand niet voor om, maar zelf was ik hier niet zo blij van geworden. Zeker voor het aan elkaar schroeven van de bankjes (die ingeklapt ook de zandbak afdekken) heb je wel even twee paar handen nodig.

 

Een zandbak in de tuin

Een zandbak in de tuin

Ik weet niet of je het mag zeggen over een zandbak, maar wat een beauty!

Precies op het moment dat ik Fiene’s emmertjes en schepjes in de zandbak zette, hoorde ik haar wakker worden. Perfecte timing! Ik ging naar boven om haar te halen en vertelde dat ik twee verrassingen voor haar had. Verrassing 1 was dat papa al thuis was – waar ze ook al helemaal blij van werd, schatje – en dat hij de tweede verrassing voor haar had gemaakt in de tuin. ”Wat is het mama, wat is het?” ze was heel nieuwsgierig!

Eenmaal beneden gaf ze eerst Michiel een dikke knuffel (ik had verwacht dat ze hem voorbij zou rennen naar buiten, maar dat viel weer mee 😉 ) en daarna ging ze snel naar buiten. Wat was ze blij! “Ooooh een zandbak!!! Mag ik erin mam?” haha gekkie.

De rest van de middag heeft ze in de zandbak doorgebracht. Heerlijk scheppen, harken, zandkoekjes maken; ze had het er maar druk mee! Het was ook zulk lekker weer dat het voor ons ook echt geen straf was om buiten te zitten, dus wij hebben heerlijk ons eerste wijntje op het terras in de tuin gedronken.

 

Ik kan niet wachten tot het voorjaar écht begint, want onze tuin is er klaar voor!

Heb jij ook al buiten gezeten?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

10 comments on “Klaar voor het voorjaar met een zandbak in de tuin

  1. Leuk! Wij willen ook graag zo’n zandbak. Wat ik me alleen afvraag. Als je de bankjes dichtdoet en het regent, komt de regem dan nieg dwars door de bankjes heen? Want met de hoeveelheid regen in NL heb je dan constant nat zand 😉 Wel slim dat worteldoek, dat zou ik dus ook vergeten 😂
    Kirsten onlangs geplaatst…JeugdtraumaMy Profile

    1. De regen komt er inderdaad wel doorheen ja. Wij twijfelen nog of we er een zeil overheen gaan spannen om dit tegen te gaan.

    1. Haha, ja dat zal nog wel een dingetje worden 😉 Al moet ik zeggen dat het me tot nu toe nog meevalt qua zand in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.