WIN | Young Scientist Doeboek over alle soorten vrienden

Het thema van de afgelopen Kinderboekenweek was VRIENDSCHAP. Het populair wetenschappelijk tijdschrift New Scientist heeft het Young Scientist Doeboek uitgebracht met allerlei fascinerende feitjes over dit thema. Het doeboek zit daarnaast vol puzzels en proefjes die kinderen van 8 tot 12 jaar alleen of samen met hun vrienden kunnen uitvoeren.

Ik mag maar liefst 3 doeboeken weggeven!

 Young Scientist Doeboek

 

Young Scientist Doeboek

Young Scientist is de vaste kinderrubriek in New Scientist, waarmee jonge lezers kennismaken met wetenschap. Er zijn de afgelopen jaren al vijf vakantieboeken uitgebracht. Het Young Scientist Doeboek over alle soorten vrienden is het nieuwste boek in deze speciale reeks.

Het doeboek is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In het boek vind je allerlei wetenschappelijke weetjes over verschillende soorten vrienden: knuffelende chimpansees, onafscheidelijke sterren, maar ook ongewenste vrienden, zoals parasieten. Wat gebeurt er in je hersenen als je met iemand bevriend raakt? Waarom hebben we nog geen superslimme robotvrienden? Zo maar een paar vragen waarop je antwoord krijgt in het boek.

Naast deze spannende feitjes kun je uitdagende puzzels oplossen. Zo kun je via codekrakers achterhalen wat wetenschappers over vriendschap hebben ontdekt. Verder laten testjes zien wat voor vriend jij bent en welke soort vriend het beste bij je past.

 

Young Scientist Doeboek

 

Wat vinden wij?

Een ontzettend leuk boek om zelf of met vrienden mee aan de slag te gaan. Er valt van alles te lezen, te ontdekken en op te lossen en het boek staat vol met leuke, leerzame feitjes.

Vriendschap is heel belangrijk in het leven. Hoe leuk is het om samen met je vriend of vriendin met dit thema bezig te zijn!

 

Winnen!

Ken jij iemand die je (of Sinterklaas 😉 ) blij kunt maken met een Young Scientist Doeboek? Doe dan mee met de winactie, want ik mag maar liefst 3 exemplaren weggeven!

Young Scientist Doeboek

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als je:

 • me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

 


De winactie is afgelopen, de winnaars zijn:

 • Maaike Manheim

 • Ferdi van der Horst

 • Linda de Brouwer

Van harte gefeliciteerd!
De winnaars krijgen ook persoonlijk bericht.


 

Kende jij deze doeboeken al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

46 comments on “WIN | Young Scientist Doeboek over alle soorten vrienden

 1. Hoi, ik wil graag hieraan meedoen. Mijn oudste zoon (9) vindt het altijd geweldig om nieuwe interessante weetjes en feitjes te leren. Ook vindt hij proefjes super leuk. Hij kijkt dan ook altijd graag programma’s als Checkpoint. De boeken waren mij nog onbekend maar mochten ze niet gewonnen worden ga ik ze waarschijnlijk zelf wel aanschaffen.

 2. Ik doe heel graag mee voor mijn oudste zoon. Vriendschap kan soms nog best ingewikkeld zijn voor kinderen. En zo’n boek is dan natuurlijk héél leuk. Zeker met zo’n wetenschappelijke insteek!

 3. Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon. Vriendschap kan soms nog best ingewikkeld zijn voor kinderen. Zo’n boek is dan natuurlijk hartstikke leuk. Zeker met die wetenschappelijke insteek!

 4. Mijn kleinzoon is ook al een beetje geïnteresseerd in wetenschap.
  Puzzeltjes en proefjes is ook echt wat voor hem.
  Graag doe ik mee, ik heb geen facebook, maar volg wel op Bloglovin.

 5. Ik ken deze doeboeken nog niet maar zo te zien gaat mijn zoon van 8 jaar ze heel erg leuk vinden 😀 Ik doe dus graag mee!

 6. Super leuk! Dit doeboek lijkt mij echt iets voor mijn eigen young scientist. Voor haar doe ik dan ook graag mee.

 7. Ik loot ook graag mee voor dit leuke boek! Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26).

 8. Oh super ! Dit zou echt iets zijn voor onze zoon. Houdt niet van lezen, want de boeken zijn niet boeiend… Nou dit gaat hij super vinden.. We zetten het op de lijst van sint 😉 die het hopelijk wint..

 9. Wat een fantastische binnenkomer kom net uit mn werk maar ben nu blij verrast nu ik dit mooie bericht lees.
  Ik hoef er geen seconde over na te denken ik doe mee ik like mee ik deel mee ik hoop door al mijn ernergie erin te steken en beetje hopen en duimen wat ik vroeger altijd deed toen ik nog een baby was nu voor die ene keer voor jullie een uitzondering te maken!!
  Ik kan met geen pen beschrijven of in woorden uit te drukken hoe blij ik ben met jullie.make my day!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.