Lezen en bakken met het Woezel en Pip Koekboek

Woezel en Pip, dé favoriete hondjes van Fiene. Of eigenlijk vooral Pip, want dat is haar aller- allerliefste knuffel waar ze nooit zonder slaapt. Toen ik las over het Woezel en Pip Koekboek wist ik dan ook ‘daar doe ik mijn meisje een plezier mee!’. En ik kan je nu al zeggen dat dat helemaal klopt. Dit Koekboek is namelijk niet alleen om te lezen, maar ook om zelf Woezel en Pip koekjes te bakken!

 

Woezel en Pip Koekboek

 

Woezel en Pip Koekboek

In het Koekboek mogen Woezel en Pip Tante Perenboom helpen met koekjes bakken. Ze mogen helpen met alle ingrediënten, het deeg kneden en speciale Woezel en Pip vormpjes uitsteken. Het opeten van de koekjes is natuurlijk het allerleukst, samen met hun vriendjes.

Met het Koekboek kun je lezen én bakken met je kleintje(s), want achter in het boek staat een recept voor heerlijke en verantwoorde koekjes. Wat het bakken nóg leuker maakt, zijn de exclusieve bakvormpjes, waarmee je samen échte Woezel & Pip-koekjes bakt.

 

Woezel en Pip Koekboek

 

Titel: Woezel en Pip Koekboek
Door: Guusje Nederhorst (Dromenjager)
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Omvang: 24 bladzijden
ISBN: 978-90-258-7389-9
Uitgeverij: Leopold
Voor € 9,95 o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

 

De keuken in met Woezel en Pip

Ik had Fiene verteld dat ik iets heel erg leuks had gekregen en dat we daar een schort voor aan gingen trekken. Ze was dan ook heel verbaasd toen ik haar daarna alleen het boek liet zien. Al snel zag ze op de voorkant dat de hondjes aan het bakken waren, dus ze dacht dat zij daarom ook haar schort aan mocht. Het boekje zelf is, zoals we gewend zijn, ontzettend leuk en lief om te lezen. Alleen dat is al ontzettend leuk. De verrassing was dan ook groot toen aan het eind van het boekje bleek dat wij zelf ook Woezel en Pip koekjes gingen bakken!

 

Deze handige Harry mama was alleen vergeten om van te voren het koekjesrecept in het boek te bekijken, dus ik had niet de juiste spullen in huis.. Gelukkig had ik nog een (kant en klaar) pak koekjesmix in de kast staan dat ik laatst in een swap had gekregen – pfiew. Voordeel was wel dat we binnen no time een deegje klaar hadden, wat Fiene voor de vorm nog even lekker na kon kneden.

Fiene besloot dat zij de Pip koekjes zou maken (dat was te verwachten) en ik verantwoordelijk voor de Woezel versie was. Helemaal in haar element stortte ze zich op het deeg en de ene na de andere Pip kwam tevoorschijn. Ik moest mijn best doen om ook wat Woezeltjes ertussen te krijgen, zo enthousiast was ze!

 

Woezel en Pip Koekboek

Het uitsteken ging haar ook heel gemakkelijk af. Eerst het vormpje op het deeg, daarna het gezichtje erin en even aandrukken. Wanneer je het vormpje er weer afhaalt, is je hondje klaar! Ook met heel veel peuterenthousiasme (lees: erg hard aandrukken) bleef het deeg in tact, dus dat viel niet tegen!

 

Het resultaat

Woezel en Pip Koekboek

 

Een hele schaal vol koekjes, net als in het Woezel en Pip Koekboek. Waar de hondjes nog even overgehaald moesten worden om de koekjes te delen, had Fiene gelijk een lijstje klaar aan mensen die allemaal van haar koekjes moesten proeven. Ze was zó trots dat ze de koekjes zelf had gemaakt!

 

Woezel en Pip Koekboek

 

Heb jij binnenkort een kinderverjaardag? Denk dan eens aan het Woezel en Pip Koekboek. Een ontzettend leuk, veelzijdig én origineel cadeau!

Bak jij ook wel eens koekjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

9 comments on “Lezen en bakken met het Woezel en Pip Koekboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.