Wobbly Worm | Wat een topspel!

Wat was het een verrassing toen we het Wobbly Worm spel in een pakketje ontdekten! Sinds Fiene het spel op televisie heeft gezien, besloot ze dat ze die wilde hebben en met ons wilde spelen. Zelfs de kleuren van de ringen waren al onderling verdeeld! Of nou ja, Fiene claimde de roze en wij mochten zelf wel even kijken welke we kozen. En toen was daar het spel bij ons op de mat – Jippieee!!

 

Wobbly Worm

 

Wobbly Worm

Voor wie de reclame op televisie gemist heeft, zal ik eerst even vertellen wat de Wobbly Worm eigenlijk is. Het spel bestaat uit een appel met een lange groene worm die wiebelt, terwijl de spelers ringen om hem proberen te gooien. Elke speler krijgt drie ringen in verschillende maten en om de beurt proberen ze een ring om de worm te gooien. Een lastig karwei, want de worm draait en wiebelt terwijl je gooit!

Het spel heeft drie verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt de worm namelijk in een korte, medium of lange stand opbouwen. Hoe langer de worm, hoe moeilijker het spel!

 

Het spel opbouwen

Wobbly Worm

Het spel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De appel (het basiselement waarin twee grote C2 batterijen geplaatst moeten worden)
  • 4 buizen om de worm mee op te bouwen
  • 3 koppelstukken om buizen van de worm te koppelen
  • Het hoofd van de worm
  • 3 sets ringen

 

Wobbly Worm

Het opbouwen van de worm is heel gemakkelijk. Nadat ik de batterijen erin had gedaan, had Fiene de worm binnen no time in haar eentje in elkaar gezet, wat wel heel handig is! Als er een vriendinnetje komt spelen, kunnen ze het dus gewoon zelf uit de kast trekken en opbouwen, zonder mij te hoeven roepen.

 

Spelen maar!

Wobbly Worm

Dit is echt een ontzettend grappig en leuk spel! Die worm gaat alle kanten op waardoor het je behoorlijk lastig wordt gemaakt om de ring goed te mikken (zeker in de hoogste stand)! Hierdoor oefenen kinderen gelijk weer even de grove motoriek tijdens het spelen. Wat dacht je trouwens van de hand-oog coördinatie, die train je ook gelijk mee!

Het is een lekker actief spel, wat je op verschillende niveaus kunt spelen. Fiene en ik hebben ze alle drie uitgetest en het spel wordt inderdaad per hoogte lastiger. Hoewel de hoogste stand ook de meest lastige is, vond ze deze wel de leukste. Dat komt eigenlijk vooral omdat de worm dan echt heel erg wiebelt en dus extra grappig is. Het lijkt zelfs alsof hij om gaat vallen, maar dan schiet hij toch weer de andere kant op.

 

Wij zijn gek op spelletjes en dit is ook echt weer eens iets anders dan we al in de kast hebben staan, top!

Spelen jullie ook graag spelletjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.