Tellen met nijntje – 1, 2, tel je mee?

Is jouw peuter al een beetje met cijfers bezig? Met ‘tellen met nijntje’ kunnen kinderen vanaf een jaar of 2 leren tellen op een interactieve manier. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder, want ik mag ook een exemplaar weggeven!

 

Tellen met nijntje

 

Tellen met nijntje

In ‘tellen met nijntje’ leren kinderen tellen op een interactieve manier. Hoeveel vriendjes staan er op de eerste spread? Beweeg de schuifjes in het boek van rechts naar links en tel mee.

Het kartonboekje bevat schuifjes van 1 tot en met 5, waarmee je kindje op elke pagina iets kan tellen; 1 bal, 2 appels, 3 kuikentjes, 4 taartjes en 5 vliegers. Door de getallen heen en weer te schuiven, kan je kindje het juiste aantal aanduiden. Op de laatste pagina kan je samen met nijntje terugtellen: 5, 4, 3,2 ,1.

 

Tellen met nijntje - schuifjes

 

Titel: Tellen met nijntje
Door: Dick Bruna
Leeftijd: vanaf 2 jaar
ISBN: 978-90-5647-697-7
Uitgeverij: Mercis Publishing

 

1, 2, tel je mee

Fiene is al van heel kleins af aan gek op cijfers en letters. Ze is pas drie, maar toch weet ik niet anders dan dat het een soort aantrekkingskracht op haar heeft. Zodra ze dit boekje zag, was het dan ook meteen raak! Nijntje zelf scoort ook altijd goed in dit huis, dus op het eerste gezicht is het al helemaal leuk.

 

Tellen met nijntje

 

De tel-opdrachtjes vallen goed in de smaak en enthousiast gaat ze aan de slag. Al snel heeft ze alles gehad en geeft ze zichzelf nieuwe opdrachtjes. ‘Hoeveel knuffels liggen er in de kast? Oh, ik zie het al – 2’ en ze schuift alles vanaf ‘3’ aan de kant. Ze vindt het ontzettend leuk! Wel vindt ze het jammer dat de schuifjes maar tot 5 gaan.

Ik verwacht dat dit boekje ook al leuk is voor (jongere) kinderen die minder met cijfers hebben. Het blijft ook gewoon een leuk boekje met nijntje, waarbij je ook nog wat leuke vriendjes heen en weer kunt schuiven – dat trekt al snel bij kinderen!

 

Win ‘tellen met nijntje’

Ik heb niet alleen zelf een exemplaar van dit leuke boekje mogen ontvangen, maar ik mag er ook nog één weggeven! Doe snel mee, dan kan jouw kindje binnenkort misschien ook zelf tellen met nijntje!

 

Tellen met nijntje

 

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met woensdag 28 februari.

 


Edit 2 maart 2018:

De winactie is tot een einde gekomen en ik heb een winnaar geloot. De winnaar is:

Rianne Bijker

Gefeliciteerd, jouw dochtertje kan binnenkort ook leren tellen met nijntje!
Rianne krijgt ook persoonlijk bericht.


 

Lijkt jou dit boekje ook zo leuk voor jouw kleintje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

58 comments on “Tellen met nijntje – 1, 2, tel je mee?

 1. Wat leuk!!! Ik doe graag mee met de winactie. Mijn zoontje van 2 is er een beetje mee bezig. We tellen samen met hem, maar zo’n boekje is voor hem zelf natuurlijk super leuk om mee te oefenen!

 2. Nijntje vinden we zo leuk! Graag doe ik mee voor onze lieve meid, die dol op boekjes lezen is! Leuk om het tellen zo ook te oefenen ☺️

 3. Oh wat leuk! Ik doe heel graag mee. Onze zoon is de hele dag druk aan het tellen. Dit mooie boekje kan hem daar goed bij helpen!

 4. Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje van anderhalf! Ze is nu al gek van nijntje en ze leert graag nieuwe dingen, dus dit gaat zeker van pas komen!

 5. Dit zouden onze meiden erg leuk vinden! Ze worden 11 april 2 jaar en vinden Nijntje helemaal geweldig. Ook beginnen ze nu met tellen, maar verder dan “1,2, huppekee” komen ze nog niet. Misschien leren ze de rest uit dit boekje.

 6. Ik zou hem heel graag willen voor mijn dochtertje die net 2 jaar geworden is. Ze is gek op boeken en tellen om verstoppertje te spelen.

 7. Wat een Superleuk blogartikel😁 mijn dochtertje Lilly van 2 jaar oud is gek van Nijntje, wat zou het super zijn haar met dit mooie boekje te verrassen. Ze probeert sinds kort op haar vingertjes te tellen, wat zou het leuk zijn als dit boekje haar zou kunnen helpen met leren tellen.💕🍀

 8. Jaaaa leuk!! Ons meisje is dol op Nijntje en op tellen (1,2,4,6, dus ze heeft nog het 1 en ander te leren) dus dit zou ze geweldig vinden!

 9. Leuke winactie. Ik doe graag mee voor mn 💖💙💖 DRIELING 💖💙💖 Neefje en nichtjes! Die gaan hier vast veel plezier mee beleven.

 10. Leuk. Onze jarno zal dit zeker weten heel leuk en handig vinden, dus ik doe graag voor hem mee. uiteraard volg ik via FB. Liefs melissa

 11. Wat een leuke winactie! Ons kleine meisje is gék op Nijntje! Zoveel dat haar allereerste woordje was “nijn”!! En nog steeds heeft ze een enorme voorkeur voor Nijntje en alle door Dick Bruna getekende figuren! Zou een leuk boekje voor haar zijn! 🙂

  Ik volg je overal! 😀

  Fijne dag!

 12. Wat een leuk en leerzaam boekje! Mijn dochtertje vindt Nijntje helemaal leuk, dus ook dit boekje zal zeker in de smaak vallen. Ik doe graag mee!

 13. Geweldig echt super leuk, om samen met mijn kleinkind de eerste beginselen van de getallen zo te leren. En dat met Nijntje maakt het er alleen maar nog leuker erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.