Win #3 | Nieuwjaarsbloghop met 20 winacties

Allereerst wens ik jou en je familie natuurlijk het allerbeste voor 2018! Dat het een mooi, liefdevol, vrolijk en gezond jaar wordt, waarin je je dromen waar mag maken. Om het jaar alvast vrolijk te beginnen hebben we een Nieuwjaarsbloghop voor je georganiseerd, met maar liefst 20 winacties!

Boekenpakket van André het astronautje

Happy New Blog Year

Vandaag mag ik 3 hele leuke boeken weggeven van André het astronautje, geschreven door de Nederlandse astronaut André Kuipers! Via de belevenissen van André het astronautje wil André Kuipers de allerjongste kinderen inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.

Deze Nieuwjaarsbloghop is ook gelijk dag 3 in de Happy New Blog Year winweek waar we nu middenin zitten, dus mocht je dag 1 en dag 2 gemist hebben, doe gerust nog even mee! Ook gaan we de komende dagen nog vrolijk door met meer toffe winacties, blijf dus ook vooral nog even hangen 😉 .

 

Wat is een Nieuwjaarsbloghop?

Een (Nieuwjaars)bloghop is een hele leuke manier om andere bloggers en hun blogs te leren kennen.

De kans bestaat dat je via Saskia van Saskia’s Wereld naar mijn blog bent gehopt. Saskia geeft je op haar blog graag een kijkje in haar leven. Ze maakt bijvoorbeeld leuke uitstapjes met haar zoontje van 5 of met vrienden. Ook maakt ze maandelijks een overzicht van allerlei boodschappen die ze gratis heeft gekregen door geld terug acties.

Saskia heeft in haar blog over de Nieuwjaarsbloghop gelinkt naar MetMirjam en ik link verderop op mijn beurt naar de volgende blog. Dit doet iedere deelnemer, dus als je steeds door blijft klikken, kom je na 19 andere bloggers bij mij terecht en is het cirkeltje rond. Op deze manier hop je van blog naar blog en mis je dus niks! Daarbij mag je met elke winactie meedoen, dus deze bloghop is heel interessant om te doen!

 

Over MetMirjam

Je bent nu aangekomen op MetMirjam.com, mijn bruisende Mama – Lifestyle blog over wat mij als mama bezighoudt, in de breedste zin van het woord. Ik ben Mirjam, moeder van een geweldig peutermeisje Fiene (3 jaar) en vrouw van de liefste; Michiel. Ik neem je mee in ons leven en schrijf op basis van mijn eigen ervaringen en interesses. Daarnaast houden we van kamperen, dus daar krijg je in het seizoen ook genoeg van mee.

Van blogs met een knipoog tot leuke handige kampeertips en van DIY’s (zoals deze traktatie voor op de peuterspeelzaal) tot onze favoriete recepten (echt té lekker..), je kunt het bij mij vinden. Ik denk dat je je als moeder zeker kunt herkennen in veel van mijn artikelen. Bijvoorbeeld over samen spelende peuters of hoe lastig ik het als moeder vond om ons kleine meisje ziek te zien.

Daarnaast komen er regelmatig winacties voorbij waar je aan mee kunt doen, zoals de lopende winacties in de WINWEEK op dit moment:

En de komende dagen volgen er nog meer!

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit wat er allemaal te lezen valt. Neem gerust nog even een kijkje en kom terug voor meer; je bent van harte welkom!

 

André het astronautje

André het astronautje

André het astronautje is de hoofdpersoon van de kinderboeken van de Nederlandse astronaut André Kuipers. Het is het eerste kinderboek ter wereld dat werd bedacht én geschreven in de ruimte! André bedacht zijn kleine alter ego namelijk tijdens zijn tweede ruimtereis in 2011/2012, voor zijn eigen kinderen Stijn en Sterre, die toen nog 5 en 3 jaar oud waren. André schreef het om zijn kinderen te interesseren voor ruimtevaart en uit te leggen wat hun papa allemaal deed zo ver weg van huis.

De vaderlijke gedachte bleek ook nog eens succesvol, want intussen zijn er al aardig wat kinderboeken over André het astronautje verschenen!

 

Leer kleuren en tellen met André het astronautje

André het astronautje

Onlangs heeft André Kuipers twee nieuwe kinderboekjes uitgebracht voor kinderen vanaf 2-3 jaar:

 • André het astronautje leert de kleuren (vanaf 2 jaar)
 • André het astronautje leert tellen (vanaf 3 jaar)

Twee ontzettend leuke kartonboekjes waarbij kinderen ‘normale’ dingen leren, zoals in dit geval de kleuren en tellen, maar dan in het ruimtethema. Zo leren André en zijn vriendin Valentina de kleuren van de regenboog, maar ook zwart en wit – want die zijn onmisbaar in de ruimte. Het tellen kan prima spelenderwijs geleerd worden met een raketlancering – hoe stoer!

Fontaine Uitgevers | ISBN 9789059568112 | Verkoopadviesprijs €7,95 | Formaat 16,4 x 16,2 cm

 

André het astronautje terug naar de aarde

Daarnaast is in september ook een prentenboek uitgekomen voor kinderen vanaf 4 jaar. In dit boek zijn André, Valentina, Astromuis en hond Laika op weg naar de aarde, waarbij ze vanuit de ruimte uit het raam kijken en heel veel mooie dingen op de aarde ontdekken.

André het astronautje

Het is een spannend avontuur door de ruimte, waarin je kindje van alles kan ontdekken en leren. De illustraties (Natascha Stenvert) zijn ook echt prachtig gemaakt en maken het boek een feestje om naar te kijken. Echt eens iets anders!

Fontaine uitgevers | ISBN: 978 90 5956 787 0 | Verkoopadviesprijs € 14,95 | Formaat 24,5 x 30 cm

 

Wat vindt ons meisje ervan?

André het astronautje

Wij hebben dit boekenpakket zelf ook mogen reviewen en ons meisje is er heel blij mee. Het zal jullie intussen vast bekend zijn dat ze al van dreumes af aan dol op boeken is en pareltjes zoals deze zijn aan haar dan ook goed besteed! Het prentenboek is haar favoriet, want daar valt zoveel te bekijken en het verhaal is ook nog eens heel spannend. Het boek zit ook nog eens vol leuke en interessante weetjes, wat het allemaal nóg leuker maakt!

Hoewel Fiene de kleuren al heeft geleerd en ook het tellen onder de knie heeft, vindt ze ook de kleine boekjes leuk om te bekijken en samen te lezen. Ze verzint zelf mooie verhaaltjes aan de hand van de leuke illustraties, wat ook gelijk de creativiteit weer stimuleert!

 

Win een boekenpakket van André het astronautje

Zou jij ook graag zo’n boekenpakket thuis willen ontvangen? Doe dan mee met de winactie!

André het astronautje

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten voor wie je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als je:

 • me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

Alle winacties in deze winweek lopen tot en met 12 januari 2018. Op zondag 14 januari maak ik alle winnaars bekend.

 

Verder met de bloghop

Heb je meegedaan met de winactie? Dan is het nu tijd om weer verder te gaan met de bloghop. Ik stuur je door naar:

Mama’s Meisje

Mama’s Meisje is de blog van Karin, moeder van Suus van 1 jaar en in verwachting van hun tweede kindje. Ze vertelt over haar ervaringen als mama, maar ook over de dingen die ze onderneemt om het meisje in haar niet te verliezen. – Dat vind ik heel mooi gezegd, want daar moeten we natuurlijk allemaal voor waken!

Check snel haar winactie van vandaag, maar kijk ook even verder dan alleen de bloghop – er is genoeg leuks te lezen!

 

Tot morgen, voor weer een nieuwe winactie!

Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

84 comments on “Win #3 | Nieuwjaarsbloghop met 20 winacties

 1. Wat lijken me dit leuke boekjes! Mijn dochter Jara wordt volgende maand 3 jaar. Dit zou een leuk kado zijn voor haar.

 2. Gelukkig nieuw jaar! Dit boekenpakket zou super zijn voor mijn zoons van 4 en bijna 2. Het zijn boekenwurmen, dus mama mag veel voorlezen ❤️

 3. Allereerst de beste wensen voor 2018! Super leuk om het nieuwe jaar te beginnen met een bloghop. Erg leuk boekenpakket ook! Daar wordt mijn kleine meid erg blij van 😀

 4. Wat een fijn boek om voor te lezen en kennis te maken wat de ruimte eigenlijk is en hoe zuinig we moeten zijn op de aarde!

 5. Wat zou ik graag de boekjes winnen voor mijn twee jongens! Ze zijn, net als papa, enorme fan van alles wat maar met ruimte te maken heeft. Sterker nog de jongste slaapt alleen maar als hij zijn raket (ook van andre) in zijn bedje heeft. Ik ga dus heel hard duimen 😀

 6. Ik loot graag mee voor deze boekjes voor mijn zoon Nathan, de kleuren kent hij al wel maar een boekje over astronauten is natuurlijk altijd heel erg leuk

 7. De beste wensen voor 2018! Wat een leuk pakket, er zit voor beide kinderen iets bij wat leeftijd betreft. Boekjes doen het hier altijd goed, loot daarom graag mee.

 8. Mooie start van 2018 met deze bloghop!
  En wat een leuke winactie, ik ken deze boekjes nog niet maar ze lijken me echt wat voor mijn peuter. Hij is vol van raketten op het moment. Ik maak dus graag kans (maar heb -nog steeds- geen FB).

 9. Gelukkig nieuwjaar!
  Hier ook een kleine boekenwurm (van 2 jaar), ik schat zo in dat zij deze boeken ook prachtig zal vinden, dus ik doe graag mee 🙂

 10. Wij waren naar space expo geweest en Mijn zootje van 6 jaar is daar helemaal gek van. Hij vind de ruimte zo onwijs gaaf. We hebben daar al een boek gekocht van andre kuipers met de muis. En die moeten we al elke dag lezen. En we zijn ook naar kinder theater voorstelling geweest van andre kuipers. Nou als we dan deze boeken winnen kan zijn dag niet meer stuk

 11. Graag doe ik mee voor het dochtertje van vriendinnen wat bijna twee en nu al een echte boekenwurm is. Boeken voor haar zijn dan ook altijd zéér welkom. Mocht ik deze winnen kan ik haar dus geweldig verrassen binnenkort 😀

 12. Wat een leuke winactie, ik loot weer graag mee voor de astronautenboekjes. Ik volg je via Facebook (Moooie Rooie, bericht geliked en gedeeld), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geretweet).

 13. Onze zoon zit nu in een space-fase, haha, klinkt heftig zo. Overal moeten we raketten van maken of tekenen en hij speelt de hele dag ‘ruimteschip’. (waar zijn zusje dan niet in mag, want die is nog te jong 😉 ) Ik zou heel graag mee willen doen, maar heb geen Facebook

 14. Ik geef dit cadeau aan ons zoontje jarno. wij zijn vorig jaar naar de voorstelling van andre het astronautje geweest en nu is hij er helemaal van in de ban, dus dit zou een leuk cadeautje voor hem zijn. Ik volg via FB en IG en heb daar ook het bericht geliked en mensen getagd! Liefs Melissa (en uiteraard nog de beste wensen voor 2018!)

 15. Ik doe altijd graag mee aan de Bloghoppen en nu ook aan deze nieuwjaarsbloghop.
  Wat een leuk pakket over André Kuipers.
  Mijn kleinzoon heeft daar al een beetje interesse in.
  Voor hem wil ik graag meedoen.
  Ik heb alleen geen Facebook, maar volg op Bloglovin.

 16. Hallo Mirjam,’
  Wat zou het fijn zijn om dit prachtige boek aan mijn middelste kleinzoon te geven die al weken in het ziekenhuis ligt. Hij gaat redelijk vooruit en verveelt zich maar met dit boek worden de dagen leuker en mooier!Ik ben een oma en weet niet precies hoe ik je moet liken maar ik ga het proberen! Succes met alles en een goed en gezond 2018!

 17. Ten eerste wens ik je een gelukkig, fijn en een gezond 2018 toe.
  Ik loot graag mee voor mijn 3 jarige zoontje zodat ik leuk voor hem kan voorlezen.

 18. Wat een leuke boekjes, deze waren mij nog helemaal niet bekend. Maar ik kom ook net pas kijken in de wered van kinderboeken. Zelf ben ik ook gek op lezen en kan niet wachten tot ik kan gaan voorlezen aan ons kleine meisje en zij daarna zelf door de boekjes kan gaan bladeren.

 19. Dit zou ontzettend leuk zijn voor mijn nichtje. Ze zit vaak zelf door boeken te bladeren en zogenaamd te lezen. Met deze boeken hebben we weer nieuwe spannende verhalen om voor te lezen.

 20. Ik zou de boekjes graag willen winnen voor mijn zoon Thijs van 5 jaar. Hij is weg van de ruimte en droomt er van om astronaut te worden. Met Carneval ging hij verkleed als astronaut en van zijn rolstoel hebben we een raket gemaakt, hij was helemaal blij.
  Zijn broertje van 2 vind de ruimte net zo leuk, hij moet nog leren tellen. Dat maakt het wel uitdagend als je dat als astronaut kan leren.

 21. Mooie boekjes en sprekende tekeningen. Leuk om zo al aan een
  heel jong kind te vertellen hoe Andre’s reis er ongeveer uit zag.
  Zeker fijn voor mijn kleindochtertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.