TAG | Wie is de Mol?

Het Mol-seizoen is al weer een paar weken geopend, dus zitten wij op de zaterdagavond klaar voor de buis voor ‘Wie is de Mol?’!  Fleur van Mama’s Liefste vond het tijd om een Mol-tag in het leven te roepen en daar ben ik het helemaal mee eens! Merel van Lotus Writings was zo lief om mij te taggen, dus vandaag lees je de inhoud van mijn ‘Mol-boekje’!

 

Wie is de Mol?

 

Wie is de Mol?

Blijf je thuis voor Wie is de Mol? 

Als het kan wel ja! Dat kan ik trouwens heel makkelijk zeggen, want zo vaak zijn we eigenlijk niet weg op zaterdagavond haha. Maar mochten we een avond missen, dan kijken we de aflevering én Moltalk zo snel mogelijk terug. Sowieso voordat we weer gaan werken, want daar wordt het ook vaak besproken!

 

Hoe lang kijk je al naar de Mol?

Ik kijk het niet vanaf het begin. Bij seizoen 8 zijn we erin gestroomd en daarna hebben we alle eerdere seizoenen met bekende Nederlanders teruggekeken. We waren gelijk verslaafd haha!

 

Wie is de beste Mol aller tijden?

Lastig.. Ik vond Dennis Weening (seizoen 8) wel een hele coole Mol. Hij was gewoon lekker z’n ding aan het doen en niemand had in de gaten dat hij het was! Die blik van Regina Romeijn toen ze dat ontdekte was echt onbetaalbaar. Mijn meest favoriete Mol is denk ik toch Kees Tol (seizoen 13). Ik vond Kees al geweldig voordat hij mee deed, dus misschien ben ik dan bevooroordeeld, maar ik geloofde echt niet dat hij de Mol was. Tot op het laatste moment zei ik ‘iedereen kan het zijn, behalve Kees’! Dus…

 

Wat is de beste Mol-actie ooit?

Weer zo’n lastige. Zoveel momenten om uit te kunnen kiezen.. De eerste die in mij op komt is een actie van Anne-Marie Jung als Mol in seizoen 12. Ik vond het echt heel stoer dat ze bij een opdracht een krijtje weggooide, gewoon waar de kandidaten bij stonden! Dat was best tricky, want als iemand zich had omgedraaid was gelijk duidelijk geweest dat zij de mol was.

 

Wie is je favoriete presentator?

Ik vind dat Art Rooijakkers het heel leuk doet, van mij mag hij nog wel een tijdje blijven! Hij heeft het zelf natuurlijk ook allemaal meegemaakt, dus als iemand zich in de kandidaten kan inleven, is hij het wel. Ik vond Angela Groothuizen ook erg leuk als presentatrice, maar dat vind ik sowieso een heel leuk mens op televisie.

 

Welke opdracht is je bij gebleven?

Fleur noemde ‘m ook al; de opdracht op de fiets in seizoen 6 – een topprestatie van (winnares) Frédérique Huydts, die niet lang daarna aan kanker overleed. Dit blijft inderdaad ook bij mij in het geheugen gegrift. De opdracht in 2013 waarbij Janine Abbring een ruggenwervel brak weet ik ook nog goed. Ik kan nog wel even doorgaan, maar als laatste noem ik de eindopdracht van seizoen 14 met Susan Visser als Mol met de drijvende fakkels op het water. Wat een prachtig gezicht was dat!

 

Welk land vond je de mooiste locatie?

Weer zo’n lastige vraag! Er is altijd zoveel moois te zien! Misschien komt het door de fakkel-opdracht, maar dan denk ik toch weer even terug aan seizoen 14 in de Filipijnen met prachtige baaien en stranden.

 

Wat is je favoriete Mol-moment?

Ik kan niet kiezen! Ik kies ‘enkel enkel – dubbel dubbel’ van Kees Tol, de ‘Etherdiscipline’ van Elly Lust en een moment tussen Marc-Marie Huijbregts en Lottie Hellingman (eerste seizoen met bekende Nederlanders) in een trein. Lottie moest vanuit een rijdende trein een vraag stellen aan een persoon op het perron, maar de trein was al voorbij gereden voordat Lottie aan haar vraag toekwam. Marc-Marie ging daar hilarisch op in door de situatie nog even smeuïg na te vertellen. ‘Hello, I’m Lottie’ – en de trein was al weer voorbij de persoon op het perron gereden.

 

Hou je een Mol-boekje bij of heb je aan andere strategie?

Ik heb geen Mollenboekje en eigenlijk ook geen strategie.. Misschien dat het daar dan ook gelijk fout gaat haha. Ieder jaar ben ik er in het begin van het seizoen al van overtuigd dat ik de mol te pakken heb, maar op de één of andere manier gaan ze er altijd uit na een aflevering of 5 ;). Ik heb dan ook nog nooit de juiste mol gekozen. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de ‘Wie is de Mol’ app, dus dat is al heel wat. Misschien dat ik dit jaar eindelijk een keer op de juiste Mol zit kies! (Ik leer mezelf om duidelijke reden af om ‘op de Mol zitten’ te zeggen 😉 )

 

Zou je zelf mee willen doen?

Haha, nee. Het idee is heel leuk, maar ik zou waarschijnlijk helemaal gestrest overal in de weg lopen omdat ik het allemaal net te spannend vind. Sowieso het idee dat je met 9 andere personen, die je dus eigenlijk helemaal niet kent, ergens heen wordt gebracht.. – dat is echt niks voor mij 😉

 

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

Roos. Ik vergeet haar eigenlijk steeds en moest nu ook even opzoeken hoe ze ook al weer heet.. Of betekent dat juist dat ze een hele goede Mol zou kunnen zijn..?

 

Wie wint dit jaar Wie is de Mol?

Ik gok dan Diederik. Een ontzettend slimme jongen die misschien net iets verder kijkt dan de rest.

 

Wie is de Mol 2017?

Thomas! Ik durfde tot nu toe nog niet helemaal vol voor hem te gaan, maar wie weet zet ik vanavond toch al mijn punten op hem in! Naast Thomas staat ook Jeroen nog op mijn radar.. Ik ga in ieder geval voor een mannelijke Mol dit jaar!

 

Zo, nu ik mijn Mol-geschiedenis heb verteld, weten jullie nu in ieder geval wie de Mol níet zal zijn… Wij zitten vanavond weer voor de buis, ik ben benieuwd hoeveel van mijn voorspellingen juist blijken te zijn! Ik tag Channa van SoMama, Malou van Made by Malou en Gerdi van Blond & Bruin om deze ‘Wie is de Mol?’ vragenlijst ook in te vullen (met credits voor Fleur natuurlijk 😉 ). Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

 

Zit jij vanavond ook weer voor de buis? Wie is jouw Mol?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

Afbeeldingen via Shutterstock

9 comments on “TAG | Wie is de Mol?

 1. Leuk dat je hem hebt ingevuld. Bij het lezen denk ik steeds Oja! Ik vond Kees inderdaad ook een geweldige mol. Ik denk nog steeds dat Jochem naar huis gaat vanavond en Roos heb ik wel bin mijn mogelijk-de-mol-lijstje staan. Geloof nooit dat zij de vorige keer even op en neer naar Las Vegas is gevlogen. Veel kijk plezier vanavond!

 2. Oooh kan je de oude seizoenen herbekijken?! Ik ben als Belgje pas te weten gekomen dat ‘wie is de mol’ in Nederland was blijven verder lopen vanaf seizoen 11 of 12 dus heb helaas de voorgaande seizoenen niet gezien.
  Ik zit nu ook op Thomas, maar ik heb nog nooit de juiste mol gekozen :p

  1. Het is al een aantal jaar geleden, maar dat kon toen inderdaad! Ik gok dat het nu ook wel zal lukken via NPO gemist. Leuk dat we dezelfde Mol hebben!

 3. Eindelijk tijd om hier te reageren, al had ik hem wel gelezen.
  Vind het zo leuk om te zien hoe anderen erover denken. Wist eigenlijk ook niet dat je de seizoenen kon terugkijken tot deze tag. Jammer dat ik al weet wie wanneer de mol was, dat maakt het toch minder leuk denk ik.
  Wat Roos betreft had je in elk geval goed gegokt. Benieuwd wie overmorgen naar huis gaat!

 4. Pingback: Wie is de mol? Weet jij het al? - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.