Wereldkaart | Een verrassende aanwinst voor de speelkamer

Sinds de zomervakantie spelen Michiel en ik met het idee om een speelkamer voor Fiene te maken op zolder. We hadden zoveel leuke ideeën dat we ermee aan de slag zijn gegaan! De ruimte is nog niet af, maar ik wil alvast een verrassende aanwinst voor deze kamer met jullie delen, namelijk een toffe wereldkaart!

 

Wereldkaart

 

Speelkamer

Wij zagen een speelkamer voor onze kleuter al snel helemaal zitten! Het moest een ruimte worden met allerlei verschillende hoekjes, waarin ze naar hartenlust kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook mochten er van ons best wat leerzame items in komen, maar dan natuurlijk wel op een speelse manier.  Maar wat is dan leuk?

En toen kreeg ik een mailtje of ik een grote wereldkaart wilde ontvangen, met het formaat 120 x 80 centimeter. Dé perfecte match met de speelkamer!

 

Wereldkaart

Ik mocht zelf een exemplaar uitkiezen op wereldkaarten.nl en jeetje wat hebben ze er veel! In eerste instantie dacht ik aan een speelse wereldkaart met allerlei dieren erop, zodat  je kunt zien waar welke dieren leven (een deel ervan in ieder geval). Daar zag ik toch vanaf, want hoewel het er heel gezellig uitziet, zie je de landen zelf niet en dat vond ik toch wel zonde.

 

Wereldkaart

Na alle wereldkaarten te hebben bekeken, kozen we er eentje op canvas met verschillende lichte kleurtjes en een rustige vintage uitstraling. De landen staat mooi afgebeeld, waardoor je de vraag ‘welk land is dit?’ uitlokt en dat is natuurlijk super!

 

Wereldkaart

Michiel heeft de Wereldkaart aan het schuine plafond gehangen, wat een heel gaaf effect geeft. Kinderen kunnen de kaart zo heel gemakkelijk bekijken terwijl ze eronder staan. Een aanwinst waarmee we de komende jaren vooruit kunnen. Het kleurenpalet past ook perfect in de ruimte, het maakt de hoek echt ‘af’!

 

Zodra de ruimte helemaal af is, zal ik foto’s van de hele kamer met jullie delen. Ik kan echt niet wachten om verder te gaan, want het wordt echt super leuk! Al krijg ik met dit weer eerder de neiging in de tuin te gaan klussen en een tuin poster op te hangen 😉 .

 

Heb jij nog een leuk idee voor op de speelkamer?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Wereldkaart | Een verrassende aanwinst voor de speelkamer

  1. Wij zijn momenteel aan het kijken naar een ander huis, we willen dan ook graag een speelkamer voor de kinderen.
    Iets leerzaams in de speelkamer wil ik ook graag, bijvoorbeeld zo’n oude schoolplaat met het alfabet of de tafels. Deze wereldkaart is ook erg gaaf!
    Ik ben nu vooral op Pinterest aan het kijken voor ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.