Babyflessen | Welke babyfles past bij jouw baby?

Wanneer je een kindje krijgt, komt er heel veel op je af. Van slapeloze nachten tot een complete outfit onder de poep, je gaat het allemaal meemaken. Nog zoiets, voor welke babyfles moet je eigenlijk kiezen? Het aanbod is groot. De meest bekende babyflessen zijn de Philips Avent Natural, Dr. Brown en Difrax, waarvan ik de specificaties even voor je op een rij zet.

 

Lees ook: Zwangerschap | Wat moet je regelen voordat je kindje is geboren?

Welke babyfles past bij jouw baby?

 

Welke babyfles past bij jouw baby?

Niemand kan je van tevoren vertellen welke babyfles perfect past bij jouw baby. Het ene kindje pakt de eerste de beste fles en bij het andere kindje moet je er eerst 3 uittesten voordat je de perfecte match gevonden hebt. Welke fles bij jouw baby past, is afhankelijk van de behoefte van je kindje. Daarom is het handig om je even in te lezen voordat je tot aankoop overgaat. Ik omschrijf hier de 3 meest bekende babyflessen.

 

Philips Avent Natural

De Philips Avent flessen hebben een brede hals en zijn daardoor heel gemakkelijk te vullen en te reinigen. Daarnaast bestaat de fles maar uit een paar onderdelen, waardoor je deze gemakkelijk en snel in elkaar zet.

De speen van de Avent Natural fles is zo gevormd dat het op de moederborst lijkt. Op deze manier wordt de overgang of afwisseling van fles naar speen zo klein mogelijk gemaakt en zal je baby de speen sneller accepteren. De kussentjes in de speen zorgen voor extra zachtheid en flexibiliteit zonder dat de speen inklapt. Je baby kan comfortabel en tevreden drinken. Door het dubbele ventiel vermindert de fles darmkrampjes, doordat er lucht in de fles stroomt en niet in het buikje van je baby.

De flessen zijn verkrijgbaar in 60, 125 en 260 ml. Philips Avent heeft diverse soorten spenen verkrijgbaar, waardoor baby’s met verschillende zuigbehoeftes de fles rustig leeg kunnen drinken.

 

Difrax

De S-flessen van Difrax zijn verkrijgbaar in de maten ‘natural’ en ‘wide’. De fles heeft een afschroefbare bodem, zodat je de fles gemakkelijk kunt vullen en schoonmaken. Hierdoor heb je wel meer losse onderdelen (fles, bodem, ventiel, speen en ring) dan bij een ander soort fles.

Door de S-vorm wordt de kans op darmkrampjes verminderd en drinkt je kindje in een natuurlijke borstvoedingshouding, doordat het hoofdje een beetje omhoog ligt. De fles heeft een los ventiel, dat ervoor zorgt dat de fles niet vacuüm zuigt en je baby minder lucht binnenkrijgt en daardoor minder last heeft van darmkrampjes, boeren en spugen.

De smalle Natural S-babyfles heeft een smalle hals en speen en wordt ook door heel jonge baby’s snel geaccepteerd. De Wide S-flessen hebben een wat bredere speen, waardoor je kindje zijn mondje wat wijder openhoudt tijdens het drinken. Om de overgang van of afwisseling met de borst zo gemakkelijk mogelijk te maken, kiezen veel moeders die naast borstvoeding ook flesvoeding geven voor deze brede versie.

 

Dr. Brown

De babyflessen van Dr. Brown zijn standaard uitgevoerd met een speciaal ventielsysteem die zorgt voor een constante stroom van voeding tijdens het zuigen. Het ventielsysteem zorgt ervoor dat de lucht niet in maar achter de melk terechtkomt, waardoor je baby minder lucht binnenkrijgt. Ook dit voorkomt darmkrampjes, boeren en spugen. Daarnaast blijven de vitamines (C, A en E) beter behouden via dit systeem.

Ook hier zijn er twee maten beschikbaar, namelijk Standaard en Wide. De Standaard fles heeft een smalle hals en speen en wordt gemakkelijk geaccepteerd. De brede Wide fles heeft een bredere speen die de kans op eventuele tepel-speenverwarring bij je baby klein maakt.

Daarnaast is er een prematuurspeen verkrijgbaar, speciaal voor de voeding van prematuur kindjes.

 

Mijn ervaring

Zelf heb ik alleen ervaring me de Philips Avent Natural flessen. De reden dat ik hiervoor gekozen heb, was eigenlijk heel simpel. Mijn zus gebruikte eerder ook de flesjes van Avent en dat was bij haar kinderen goed bevallen. Daarnaast kon ik de de bijbehorende magnetron sterilisator van haar lenen. Voor mij genoeg redenen om daar maar eens mee te starten.

Vanaf het moment dat wij van borstvoeding overgingen op flesvoeding, heeft ons meisje de fles direct gepakt en er goed uit gedronken. Ook heeft ze weinig last van darmkrampjes gehad, dus voor ons is er geen reden geweest om over te stappen. Mocht dit wel het geval geweest zijn, dan stonden de andere twee merken uit dit artikel op mijn lijstje.

 

Welke babyfles spreekt jou het meest aan? Welke ervaring heb jij?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Logo MetMirjam

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.