Wel of niet op zomervakantie?

Wel of niet op zomervakantie? Een veelbesproken onderwerp, dat ook bij ons regelmatig aan bod komt. Veel mensen hebben al iets geboekt en twijfelen of ze moeten annuleren of toch naar hun bestemming vertrekken. Het coronavirus is écht nog niet vertrokken, dus waar doe je goed aan?

Lees ook: Thuisblijven tijdens de zomervakantie saai? Echt niet!

Wel of niet op zomervakantie?

Vakantie in eigen land

Zoals jullie wellicht weten, gaan wij al jaren op de bonnefooi naar Frankrijk met onze caravan. Dat waren we ook dit jaar van plan. Voorheen hadden we de luxe dat we buiten de schoolvakanties om konden gaan, maar dit jaar is ons meisje ook aan de schoolvakanties gebonden. We zouden het er gewoon op wagen zonder te boeken, er is altijd wel een camping te vinden!

Inmiddels zijn de tijden natuurlijk veranderd en blijft het onzeker hoe het virus zich zal verspreiden. Voor ons was de eerste vraag niet om wel of niet op zomervakantie te gaan, maar vooral waarheen. Of we nu nog steeds wel naar Frankrijk willen. We gaan er niet vanuit, maar stel dat het toch een tweede golf komt, met lockdown of één van ons in het ziekenhuis zou belanden.. dan liever in eigen land. Dus we hebben een vakantie naar het buitenland voorlopig even van ons lijstje geschrapt.

Wel of niet op zomervakantie

Dat we niet op vakantie gaan naar Frankrijk hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we überhaupt niet op vakantie gaan. Vakantie in Nederland behoort ook nog tot de opties, zeker nu de campings weer helemaal open zijn, inclusief sanitair.

Toch zijn we er op dit moment voor zo’n 95% zeker van dat we dit jaar niet op vakantie zullen gaan. Wij vinden het altijd zo fijn juist de vrijheid te hebben om op het moment te beslissen waar we heen gaan. En dan ook nog eens het liefst op een rustige camping met schoon sanitair en een simpel zwembad. Waar is het mooi weer? Dan rijden we die richting op.

Wellicht boeken t.z.t. toch nog een weekje of een weekendje weg, maar zoals het er nu uitziet blijven we lekker thuis. Het zwembad staat al in de tuin en er zijn genoeg vriendjes en vriendinnetjes in de buurt die vast niet allemaal tegelijk op vakantie zijn.

Onzekere tijden

Wie weet lees ik deze blog over een aantal weken terug en denk ik ‘toen hadden we het nog over op vakantie gaan’. Voor hetzelfde geld blijven we alsnog weer met z’n allen thuis, omdat we in een tweede lockdown zitten..

Óf ik lees het na terwijl ik op een ligbedje op een camping lig omdat de cijfers bleven dalen en we tóch besloten de caravan te pakken er erop uit te trekken..

Daarom zeg ik ook 95%. Want onze keuzes over wel of niet op vakantie gaan zijn nu gebaseerd op wat we nú weten. Het blijven echt nog onzekere tijden en die vullen wij voorlopig het liefst thuis in.

Heb jij wel geboekt of ga je nog boeken en gaan jullie dus wel naar het binnen- of buitenland op vakantie? Heerlijk, geniet ervan! Dit is puur hoe wij er op dit moment over denken en wat voor ons goed voelt.

Wat doen jullie deze zomervakantie?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

One thought on “Wel of niet op zomervakantie?

  1. Wij gaan wederom kamperen in Nederland. Normaal boeken we tijdens onze vakantie voor het jaar erop, dat hadden we afgelopen jaar toevallig niet gedaan. Enkele weken geleden (in Corona tijd) als nog opzoek gegaan naar een leuke camping en geboekt. Voor het eerst in vijf jaar een andere camping. We hebben er zin in 😉
    Kim onlangs geplaatst…De leukste spelletjes voor de op CampingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.