Wel of geen speelhuis in de tuin?

Al sinds vorig jaar zomer zijn we aan het bedenken of we (naast de kleine trampoline) wel of geen speelhuis, toestel of zandbak in de tuin willen voor onze peuter. En zo ja, waar gaan we dan voor? We monitoren ons meisje in de speeltuin; wat vindt ze het leukst? Eigenlijk alles wel.. Ook moeten we ons afvragen hoeveel ruimte we ervoor op willen geven en wat handig is met onze betegelde tuin. We gingen op zoek naar de ideale match.

 

Wel of geen speelhuis?

Speelhuis

 

Speelhuis met glijbaan

Ze is dol op de glijbaan en ze houdt van klimmen en klauteren (al is ze ook geen held) dus onze eerste gedachte was een speelhuis met een glijbaan eraan. Onder zo’n huisje zit vaak een zandbak, dus dat zou gelijk een leuk extraatje zijn! Op het eerste gezicht hebben we daar prima de ruimte voor, al verkijk je je toch snel op de afmetingen, aangezien de glijbaan vaak nog een aardige lengte heeft. Daarnaast vind ik dat er dan voor de veiligheid ook nog rubberen tegels of gras omheen gelegd zou moeten worden. Aangezien we onze tuin twee jaar geleden hebben opgeknapt, zien we hier toch maar vanaf. Bovendien zou het geheel dan ook wel heel erg prijzig worden!

Ik vraag me trouwens ook af hoe vaak ze dan ook echt boven in het huisje zal zitten of van de glijbaan af gaat. Misschien zijn dit soort dingen toch leuker bij een ander of in de speeltuin en zodra je er zelf eentje in de tuin hebt staan is de lol er misschien snel af. We zullen het nooit weten, want deze optie is afgevallen.

 

Speelhuis op de grond

Toch bleef het idee van een speelhuisje in mijn hoofd hangen. Het is echt zo’n idyllische gedachte; zo’n gezellig houten huisje met van die poppige gordijntjes. Binnen hangen vlaggetjes langs de wanden en ons meisje zou er zo zoet aan het spelen zijn.. De afmetingen zijn natuurlijk al een stuk minder dan de eerste optie met glijbaan, al kun je het ook met dit soort speelhuisjes zo gek en gigantisch maken als je zou willen.

Ook hier komt weer de twijfel. Zou ze er echt zoveel in spelen? Of is ook dit leuker bij een ander, om af en toe in te spelen..? Willen we wel zoveel ruimte opgeven?

 

Geen speelhuis, maar:

De afgelopen dagen was het heerlijk weer en onder het genot van een bakje koffie in de tuin kwamen we weer op het onderwerp. We kwamen toch tot de conclusie dat we een huisje in de tuin toch wat veel vonden. Maar het zou toch wel erg leuk zijn we er voor het voorjaar uit zijn wat we wel willen, want dan heeft ze er zo lang mogelijk plezier van! Intussen was Fiene heerlijk aan het buitenspelen. Het ene moment zoefde ze voorbij op een fietsje en het andere moment vloog er weer een bal om onze oren – ze had het naar haar zin!

Op een gegeven moment hadden we in de gaten dat het al even stil bleef en toen ik omkeek zag ik dit:

Scheppen in de tuin

Ze was heerlijk aan het graven en harken in de grond van ons stukje mini-tuin. Haar gezichtje was helemaal zwart van de grond en haar haartjes zaten vol zwarte spikkeltjes. ‘Ben lekker aan het scheppen maam’  ‘ik wil nog veel meer scheppen!’. – Gekkie. Aangezien er toch niets meer leefde in dat tuintje, hebben we haar maar lekker bezig gelaten. Sindsdien zit ze al een paar dagen volop te harken in dat tuintje, dus wij hebben ons antwoord op de vraag ‘wel of geen speelhuis in de tuin?’:

Geen speelhuis, maar een zandbak!

 

We hadden al eens eerder aan een zandbak gedacht, maar Michiel was er al snel uit dat hij geen blauwe schelp in de tuin wilde. Al snel kwamen we erachter dat er nog veel meer opties zijn! We besloten niet weer een jaar te wachten en direct een zandbak te bestellen. Als het weer een beetje mee blijft zitten, kan ze er van de week nog lekker in spelen.

 

Kom maar op het het voorjaar, wij zijn er helemaal klaar voor!

Hebben jullie ook iets in de tuin staan voor kinderen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

.

.

Afbeelding speelhuis via Shutterstock.
Dit artikel bevat een affiliate link.

20 comments on “Wel of geen speelhuis in de tuin?

 1. Wij willen ook graag een speehuisje, de glijbaan hebben wij al maar eigenlijk is er niet genoeg ruimte. In de tuin hebben wij al een schelpzandbak en een schommel. En eerlijk daar vermaakt hij zich al prima mee!

  1. Wij hebben ook een kleine glijbaan van Little Tikes staan. Die wilde ik eigenlijk weg doen omdat ik dacht dat ze daar te groot voor was geworden, maar de laatste dagen is ze er steeds weer vanaf aan het glijden haha. Die laten we dus toch ook nog maar even staan 😉

  1. Daar hadden mijn man en ik het ook over ja. Hoe leuk is het om zelf een huisje of hut te bouwen?! Dus dat gaan we van de zomer ook gewoon doen 🙂

 2. Wij hebben een zand- en watertafel. Daar speel je mee terwijl je staat. Onze dochter speelt vooral met het water. (wij hebben een hele grote zandbak in de buurt waar we vaak komen, daarom wilden we dat niet).

 3. Een zandbak vond ik 3x niks. Ik vond steeds emmertjes zand binnen, heel snel hadden we deze dan ook weer weggedaan. Toen een speelhuisje, dat was een succes. Best lang in de tuin gehad. Zeker zo’n 6 jaar. Hele rollenspellen, picknicks, winkeltje spelen, superleuk & gezellig! We hebben em uiteindelijk weggedaan, was “op” van al het spelen door de meiden
  Dewi onlangs geplaatst…Fabulous mom: DesiréeMy Profile

 4. Wij hebben zo’n schelp, alleen moet er nog zand in. En een schommel kreeg ze voor de eerste verjaardag Ik wil nog wel een glijbaan voor Emily, daar is ze echt dol op. Wij hebben een ruime tuin, anders was ik daar denk ik niet aan begonnen, t moet voor ons ook nog een beetje leuk blijven. Haha. Een speelhuisje lijkt me erg leuk, daar twijfel ik nog even over.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…10 X waarom cabrio rijden fantastisch isMy Profile

 5. Wij hebben een speelhuis mét glijbaan en zo’n foute schelp. Ons zoontje wordt pas 3 dit jaar maar heeft er al mega veel plezier van gehad. Ik zoek nog wel naar een mooiere zandbak. Wij hebben trouwens een relatief kleine tuin en het wordt redelijk overgenomen door de kids momenteel, maar ach… als ze maar plezier hebben toch?
  Roelina onlangs geplaatst…De babynamen TAGMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.