Boekentip | Weg met de viezekiezenbeestjes!

Ik heb vandaag een hele leuke boekentip voor jullie, namelijk ‘Weg met de viezekiezenbeestjes!’. Het is heel belangrijk dat kinderen goed leren poetsen. Maar waarom eigenlijk? Wat gebeurt er allemaal in je mond? Dat wordt allemaal verteld in het boek en met het bijbehorende tandenpoetslied kan het bijna niet meer misgaan!

 

Weg met de viezekiezenbeestjes

 

Weg met de viezekiezenbeestjes!

‘Tandarts Jula laat zien hoe de viezekiezenbeestjes smullen van restjes eten die tussen je tanden blijven zitten. En hoe ze daar gaatjes maken om in te wonen. Gelukkig laat de tandarts ook zien hoe je van die nare beestjes afkomt: door niet zo vaak te snoepen, en vooral door goed je tanden te poetsen!

Met haar vrolijke tandenpoetslied is dat niet alleen leuk om te doen, je weet ook precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt.’

Weg met de viezekiezenbeestjes

Titel: Weg met de viezekiezenbeestjes!
Auteur: Vivian den Hollander
Illustraties: Natascha Stenvert
Formaat: 20,8 x 20,6 x 1 cm
Leeftijd: 4-10 jaar
Omvang: 48 pagina’s
ISBN: 978 90 2167 933 4
Uitgeverij: Ploegsma
Adviesprijs € 14,99

 

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is bij ons eigenlijk nooit een probleem geweest. Fiene heeft er geen moeite mee en weet dat het moet gebeuren. Wij poetsen eerst zelf haar tandjes grondig, waarna ze zelf ook nog even napoetst. Ook bij de tandarts hebben we nog geen slechte berichten gehoord; onze dame heeft een prima melkgebit!

Wel moet ik toegeven dat ik de twee minuten niet altijd volmaak. Denk bijvoorbeeld aan een iets te drukke ochtendspits omdat we toch ietsiepietsie te laat uit bed zijn gekomen (ik ben geen ochtendmens..). Dan zijn we zo aan het haasten, dat ook de tandenpoetstijd er een beetje onder te lijden heeft. Sowieso gaan de twee minuten eigenlijk altijd op gevoel, want ik zet geen timer of zo.

Wanneer je het tandenpoetslied luistert of neuriet, hoef je hier dus niet over te twijfelen, want het liedje duurt precies twee minuten!

 

Wat vinden we van het boek?

‘Weg met de viezekiezenbeestjes!’ is wat ons betreft een aanwinst op de boekenplank! Het leest lekker, zit boordevol leuke illustraties en je kindje leert er ook nog eens wat van.

Weg met de viezekiezenbeestjes

 

Hoe gaat het tandenpoetsen bij jou thuis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Weg met de viezekiezenbeestjes

 

3 comments on “Boekentip | Weg met de viezekiezenbeestjes!

  1. Leuk! Mijn jongste dochter is dol op lezen. Ik heb laatst een zandlopertje aangeschaft die 2 minuutjes duurt. Zo is het voor mijn beide dochters makkelijker en overzichtelijk om lang genoeg te poetsen

  2. Zoontje Sam 6 poets heel goed, maar heeft door medicijnen best slechte kiesjes. Zoontje Deef 4 vind poetsen maar stom en moet je idd met liedjes etc aansporen om goed z’n mond open te doen en niet op de borstels te kauwen. 😊

  3. Mijn oudste van 6 poets met de Disney Magic Timer app. Het v erdienen van plaatjes en sterren is een goede motivatie om 2 minuten goed te poetsen.

    Mijn jongste van 2 vind het een ramp. Omdat ze nog te klein is voor een elektrische borstel, zing ik bij haar een eigen versie van Zeg eens Aaa…. dat gebruikte ik vroeger ook bij mijn oudste en dat werkt nog steeds prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.