Weekend in foto’s | Strandbarbecue & verjaardagen

Het is al weer even geleden dat ik jullie een paar dagen meenam in ons leven. Daar komt nu weer verandering in, want ik heb het afgelopen weekend mijn best gedaan om genoeg plaatjes te schieten voor een weekend in foto’s. Aangezien ik op vrijdag vrij ben, begint dit overzicht dan ook op vrijdag.

 

Vrijdag

Het voornemen om veel foto’s te nemen, is vrijdag niet helemaal goed gekomen. Fiene ging in de ochtend naar de peuterspeelzaal, dus het was hollen, rennen, vliegen en nadat ik haar had afgezet ging ik gelijk langs de supermarkt om wat boodschappen te halen. Dit alles is me gelukt zonder foto’s te maken, dus dat was niet zo handig als je een weekend in foto’s wil maken haha.

stofzuiger uitpakken

Nadat ik de boodschappen had opgeruimd was het ein-de-lijk tijd om te stofzuigen. Ik zeg eindelijk, want ik deed mee aan een stofzuigchallenge waar ik in de loop van de week meer over zal vertellen. Het moment was daar om de Sauber V60 uit te pakken en in gebruik te nemen.

 

Peuterspeelzaal

Al snel was het tijd om Fiene op te halen van de peuterspeelzaal. Ze was nog heerlijk aan het spelen en voordat ze mee naar huis wilde, moest ik nog even kijken hoe goed ze kan schommelen, klimmen, glijden, … . Je ziet het niet op de foto, maar haar maillot is helemaal grauw van het spelen haha. Het klinkt ook niet handig om haar lichte kleding aan te doen naar de peuterspeelzaal, maar dit setje zal ze sowieso niet lang meer aan kunnen (aan de kleine kant + erg licht voor de winter), dus dat maakt dan ook niet meer uit.

 

Wibra ondergoed

De koudere tijden komen er weer aan, dus we reden nog even langs de Wibra om te kijken of ze nog leuke hemdjes voor Fiene hebben. Ik heb nog niks gekocht, maar deze met ananas vond ik wel erg schattig. Misschien ga ik van de week nog even terug om ze te halen.

 

Verse broodjes

Fiene is dol op harde broodjes, dus ik had er een paar meegenomen toen ik boodschappen had gedaan die ochtend. Ze wil dan altijd een halfje vlees en een halfje kaas. Daarnaast eet ze graag wat komkommers of tomaatjes erbij, dus vandaag ook. Voor mezelf had ik deze steak tartare gekocht bij de Jumbo en die is zóóó lekker!!

 

Spelen bij oma

Na een mislukte poging voor een middagslaapje, gaan we even een bakkie doen bij oma. We hebben een heel mooi jurkje binnengekregen, die we gelijk even kunnen showen (ook hier binnenkort meer over). Bij oma is altijd genoeg te spelen. Dit boekje van nijntje is favoriet – de plaatjes kun je zelf op een willekeurige plaats (her)plakken. En mevrouw wilde nog meer komkommer – smikkelkeesje.

 

Koffie met sambuca

In de avond aten we quesadillas met gehakt, een echte favoriet bij ons. Ook hier vergat ik een foto te maken, maar het recept vind je in ieder geval hier. Nadat Fiene op bed lag, was het tijd voor koffie. Wij hebben sinds een maand of twee en Dolce Gusto apparaat die heerlijke latte macciato maakt. Daarnaast trakteerde ik mezelf op een glaasje sambuca met heel veel ijs, jummie!!

 

Zaterdag

Naar de boer

Zaterdagochtend besluiten we weer eens naar de boer te gaan in de buurt. Hier komen we vaak om verse groenten en fruit van het land te halen. Deze keer stonden er bakken met diverse pompoenen en kalebassen, die Fiene reuze interessant vond.

 

Boodschappen verjaardag

Daarna door naar de Jumbo om boodschappen te doen voor zondag. Michiel is volgende week jarig en zondag vieren we onze verjaardagen samen. Fiene wil altijd graag haar eigen karretje met boodschappen, dus zij mocht de soesjes (in plaats van taart) vervoeren en op de band leggen.

 

Glittertattoo

Omdat we vanmiddag een strandbarbecue hebben, wilde Fiene graag weer een glitter tattoo. Omdat we er nog niet uit waren of ze lange of korte mouwen zou dragen op het strand die middag, kozen we voor haar handje als ondergrond. Ze koos het sjabloon met een hart en kroontje, waarmee ik de glittertattoo kon ‘zetten’. Met huidlijm en glitters blijft het goed zitten, maar hij is lang niet zo blijvend als een ‘echte’ 😉 . Dit heb ik overigens een tijdje geleden gekregen van glittersjabloon – tot grote vreugde van Fiene.

 

Caravan wegbrengen

Voordat we naar Katwijk rijden voor de bedrijfsbarbecue voor de hele familie, moesten we eerst de caravan nog even naar de stalling brengen. Dag caravan, dag vakantie – tot volgend jaar. Of misschien toch nog één keertje in de herfstvakantie..? Wie weet, we kijken nog wel even.

 

bedrijfsuitje

Oeps… aangekomen bij het strand blijkt dat er toch iets meer van ons verwacht wordt dan gezellig bijkletsen met collega’s en familie haha.

 

Pony rijden

Voordat we ons gaan omkleden (er lag ook andere kleding voor ons klaar), ziet Fiene dat het mogelijk is om op een pony te rijden. Er was precies nog een plekje, dus dat deden we gelijk maar even – wat ze echt geweldig vond. Daarna kregen we een zwart t-shirt en een zwart petje op, wat Fiene ab-so-luut niet aan wilde. Ze had haar roze jurkje aan en die ‘is veul mooier!!!’ Aldus de peuter haha. Toen ze eenmaal zag dat papa hetzelfde aan zou hebben, was ze om en wilde ze wel omkleden. Hoe vaak komt het voor dat je hetzelfde aan hebt als papa?!

 

Springkussen

Al snel ontdekte ze daarna een springkussen, waarna ze de kledingstress weer vergeten was.

 

Mijn liefdes

Absoluut mijn favoriete foto van het hele weekend is deze… Mijn twee liefdes die samen over het water staan te staren in matching outfits – te leuk!

 

Zondag

Uitslapen

Zaterdag waren we pas tegen 22.00 uur thuis, dus Fiene lag ook pas laat in bed. Daar hadden we de volgende ochtend profijt van, want we werden die ochtend pas rond half 10 wakker!! Dat is nog eens uitslapen, heerlijk!

 

opbouwen en voorbereiden

Ook zondag was het heerlijk weer, dus de verjaardag vieren we lekker buiten. Terwijl Michiel de partytent opbouwt en alles buiten klaarzet, drentelt Fiene gezellig om hem heen.

 

Terwijl ik aan het versieren ben (zonder slingers geen feestje – volgens Fiene) gaat de bel. Er had geen briefje in de brievenbus gelegen, maar er bleek zaterdag een pakketje voor mij te zijn afgeleverd bij de buren. Leuk, zo’n verrassing!! Ik ben heel benieuwd naar deze knikkerbaan van Hubelino, een review volgt dan ook binnenkort.

 

Fiene had zaterdag twee invlechten, die we ook ‘s nachts hebben laten zitten. Voordat de visite kwam hebben we ze eruit gehaald, met deze bos krullen als resultaat! Zelf vindt ze dit overigens ook geweldig en kijkt ze het liefst zo vaak mogelijk in de spiegel om haar haartjes te bekijken. Al snel kwam de eerste visite, waarna ik tijdens de verjaardag eigenlijk niet meer aan foto’s maken heb gedacht..

 

snacken

Op dit soort dagen eten wij meestal restjes als avondeten. Er zijn altijd wel wat stokbroodjes en smeersels over, waar we dan voor het idee wat tomaatjes bij doen voor Fiene. Check trouwens ook nog even het resultaat van de glittertattoo, grappig toch?! Hij ziet er ook nog super uit na een dag en wat handen-was-beurtjes verder.

 

lezen en slapen

Na weer een gezellige, drukke dag gaat Fiene vandaag op tijd naar bed. Fiene mag altijd het boek kiezen waaruit we een verhaal lezen en vandaag kiest ze Jip en Janneke. Dat komt mooi uit, want die duren nooit zo lang haha. Die enorme dolfijn die naast haar ligt heeft ze trouwens zaterdag gehad op de strandbarbecue op het bedrijfsfeest. Die moest natuurlijk ook in haar (toch al zo volle) bedje.

Nadat Fiene op bed lag, hebben we alles nog even opgeruimd. Daarna begon ik aan dit weekendoverzicht en herinner ik me weer hoeveel tijd hier eigenlijk in gaat zitten. Maar.. het is weer gelukt!!

 

Heb jij ook zo genoten van het zonnetje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

4 comments on “Weekend in foto’s | Strandbarbecue & verjaardagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.