Mama Challenge 2017 | Van waterellende naar waterpret!

Ons peutermeisje is dol op badderen. Lekker plonsen in het sop en spelen met haar badspeeltjes. Daar heeft ze trouwens geluk mee, want wij hebben een heerlijk groot bubbelbad met streamers – dus ze kan haar lol op! Toen we laatst op een camping stonden met alleen douches met harde straal, werd duidelijk dat ze haar badje toch wel wat miste.. Dat lieve meisje veranderde daarbij steeds in een luchtalarm dat afging zodra ze onder de stralen stond! HELP – wij zochten een oplossing om van waterellende naar waterpret terug te gaan.

 

Mama Challenge 2017 - Waterpret

 

Mama Challenge 2017 | Waterpret

Waterpret is één van de uitdagingen uit de Mama Challenge 2017. Nadat wij een paar keer met een krijsend meisje bij de douche hadden gestaan, wat overigens ook al uitdagend genoeg was, besloot ik van iets negatiefs iets positiefs te maken! De perfecte gelegenheid dus om deze Mama Challenge uit te voeren.

Eerder deze zomer deelde ik een aardige lijst met waterpret ideetjes, die kun je hier terugvinden: Low budget waterpret.

Meer informatie over de opdrachten van de Mama Challenge 2017 vind je hier: Mama Challenge 2017.

Van waterellende naar waterpret

Buiten in bad - van waterellende naar waterpret

Natuurlijk moet een douche ook gewoon kunnen, maar ach waarom moeilijk doen als het ook makkelijk (of in ieder geval een stuk gezelliger) kan?! We reden langs de Action in de buurt om een grote plastic teil te kopen, die je daar voor een paar euro haalt. Zeker als het mooi weer is, kan ze hier makkelijk buiten in badderen!

 

Van waterellende naar waterpret

We vulden het badje met wat lauwwarm water en wat speeltjes en ons meisje kon er zó in. Dat vond ze echt heerlijk! Iedereen die voorbij liep moest het horen, want wat had ze een mooi badje gekregen!

 

Van waterellende naar waterpret

In plaats van een krijsende sirene zaten we aan het eind van de dag weer gewoon met een gezellig spelend en genietend meisje. Voor ons ook een stuk relaxter!

 

Van waterellende naar waterpret - haartjes wassen

Het grootste hekelpunt is (zoals bij vele kindjes) het wassen van de haartjes. In plaats van een harde straal in de douche gebruiken we nu gewoon bekertjes water, wat natuurlijk sowieso al lekkerder voelt op dat kleine hoofdje. Dit vindt ze dan ook een stuk minder erg en dat gaat op deze manier ook al weer makkelijker!

 

Op deze simpele manier gingen wij van waterellende naar waterpret! De enige ‘ellende’ die ik bij dit badje nog kan verzinnen is dat ze er ook weer een keer uit moet haha. Want dat wil ze natuurlijk niet zo graag – snap ik helemaal, zo’n privé buitenbad lijkt me ook wel wat!

Wij hebben zelf wel een bad thuis, maar anders denk ik dat we deze teil toch regelmatig in de douche zouden zetten!

 

Kijk voor meer waterpret in de Mama Challenge ook even bij Meike, Ramona of Emmy, zo leuk om te zien hoe iedereen een eigen draai aan het onderwerp geeft!

Vind jouw kindje het erg om onder de douche te staan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

 Loading InLinkz ...

2 comments on “Mama Challenge 2017 | Van waterellende naar waterpret!

  1. Wat leuk! En wat een mooi kleurtje blauw! Bij ons hebben ze ook weleens in een teil gezeten, maar toen wilden ze er allebei in en dat paste niet helemaal haha
    Batboy onlangs geplaatst…Me-TimeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.