Wat een mama wel eens mist…

Mama zijn is leuk! Zelfs nog veel leuker dan ik van tevoren had gedacht. Maar ondanks dat, kan ik toch wel een paar dingen noemen, wat een mama wel eens mist. Tenminste, deze mama dan. Het zijn maar kleine dingen, misschien juist de kleine dingen die voorheen zo normaal waren en je niet eens opvielen.

 

Wat een mama wel eens mist

Als ik een mommy-to-be advies zou mogen geven over wat ze toch echt nog even zou ‘moeten’ doen voordat er een kindje komt, dan was het wel het volgende lijstje.

Uitslapen!

Het komt tegenwoordig wel eens voor dat we om 8 uur / half 9 wakker worden en hebben we voor ons idee echt uitgeslapen. Maar wat ik wel eens mis is het ouderwetse heerlijke uitslapen tot een uur of 11! En daarna lekker in bed brunchen en luieren, heerlijk!

Uitslapen - wat een mama wel eens mist

 

(Spontaan) samen uit eten gaan

Natuurlijk kunnen we nu nog steeds uit eten, maar je moet toch eerst weer even oppas regelen. Voordat wij Fiene hadden, gingen we ook wel eens heerlijk doordeweeks uit eten, gewoon omdat het in ons op kwam. We gaan ook wel eens met z’n drietjes eten, wat we ook heel erg leuk vinden, maar het is toch anders met z’n tweetjes.

 

Een hele dag onderuitgezakt series kijken

Voordat ik mama was, was dit één van mijn favoriete zondagse ‘activiteiten’. En toen ik zwangerschapsverlof had, deed ik bijna niet anders! Dit zou je tot een paar maanden na je bevalling (van de eerste) nog kunnen volhouden, maar daarna is het wel een beetje over en ben je op je vrije avondjes aangewezen.

 

Samen een weekendje weg of op vakantie

Gewoon even heerlijk samen een paar dagen weg. Eenmaal op locatie kun je een hele dag op pad en daarna ook nog eens uit eten! Je hoeft tenslotte nergens rekening mee te houden! Wij gaan nu ook regelmatig een weekendje weg met z’n drietjes en dat vinden we ook echt super, maar je doet toch andere dingen dan dat je met z’n tweetjes deed. Fiene slaapt ‘s middags niet meer, dus een hele dag op pad zou wel gaan, maar daarna is ze echt wel op!

Je kunt natuurlijk ook oppas regelen en samen een weekend weg gaan, maar dat lijkt me eigenlijk ook niks. Ik denk dat Michiel en ik haar veel te hard missen!

 

Een boek lezen

Op de één of andere manier kan ik mezelf er sinds ik moeder ben niet meer toe zetten om een boek te lezen. Fiene kan zich overigens heel goed zelf vermaken, maar ze is wel gewoon lekker aanwezig. Ze kletst de oren van mijn hoofd haha. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik er ‘s avonds ook gewoon ‘geen zin’ in heb of dat het nog soort te druk in mijn hoofd is om me ertoe te zetten om een boek te lezen. Dus waarschijnlijk blijven ze voorlopig nog even in de kast staan.

Boekenkast - wat een mama wel eens mist

 

Iets leuks voor jezelf kopen

Kleding bijvoorbeeld. Dit kan als mama natuurlijk ook gewoon nog steeds, maar kleding kopen voor je kindje is zoveel leuker.. Dus je eigen garderobe wordt helaas wat vaker vergeten (bij mij wel tenminste). Maar ook andere dingen laat ik vaker in de winkel liggen, omdat ik het nu toch eerder zonde van het geld vind – daar had ik vroeger veel minder last van..

 

Een dagje zonnebaden

Ok, het is niet zo goed voor je huid om in de zon te bakken.. Maar als je je goed insmeert met een hoge factor en het niet de hele dag in de zon blijft liggen, is het heerlijk om eens een dagje te zonnebaden op een strandbedje (al was het maar in de tuin haha, ook heerlijk). Af en toe even afkoelen en even chillen met een tijdschriftje onder de parasol. En als kers op de taart een lekker drankje erbij! Gewoon even heerlijk relaxen.

 

Iets afmaken

Dit klinkt natuurlijk heel gek, maar je komt eigenlijk altijd tijd tekort. Wil je bijvoorbeeld beginnen aan de grote schoonmaak? Dat kan, maar met een kleintje moet dat wel in fases. Een beetje poetsen en stofzuigen is nog wel te doen met een kleintje om je heen, maar de grotere dingen plande ik vroeger tijdens haar slaapjes. En juist als ik lekker bezig was, werd ze vroeg wakker.. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar je wilde schoonmaakplannen zijn wéér niet helemaal afgemaakt. Tegenwoordig doe ik het terwijl Fiene op de peuterspeelzaal is, dat gaat toch een stuk makkelijker.

 

Mocht ik een eventuele bijna-mama nu hebben afgeschrikt voor het moederschap met dit lijstje… Niet doen! Het leven als mama is zó leuk, daar wil je al deze punten met gemak voor inruilen!

Herkenbare punten voor andere mama’s? Wat mis jij het meest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

9 comments on “Wat een mama wel eens mist…

  1. Dit is zo herkenbaar! Weet je wat ik het meeste mis? Ik ben nogal een chaoot en vroeger ging ik regelmatig “nog gauw even” iets doen.
    “Nog gauw even” bestaat niet meer als dat wil zeggen dat je een kleine uk mee moet nemen. Alleen al het vertrekken naar… is het einde van “gauw ff” 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.