Wat een beestenbende! | Voor rommelkontjes die grenzen opzoeken

Zegt jouw kindje ook iets te vaak ‘nee’? Hier is het af en toe het favoriete woord van de dag.. Trek je vast je schoenen aan? ‘Nee’. Het is bedtijd liefje, kom we gaan naar boven. ‘Nee!’. En laat ik maar niet beginnen over opruimen, want ik weet het antwoord al.. Ach het is een fase, toch? In het boek ‘Wat een beestenbende!’ besluit kleine Pien de hele dag ‘nee’ te zeggen, maar dan gebeurt er iets waardoor ze toch heel graag gaat opruimen!

 

Wat een beestenbende!

 

Wat een beestenbende!

Pien besluit om alleen nog maar ‘nee’ te zeggen. ‘Nee’ tegen opruimen, ‘nee’ tegen douchen, ‘nee’ tegen eigenlijk alles en Pien vindt het fantastisch. Haar moeder vindt dit wat minder geweldig en klaagt over Piens rommelige kamer: “Wat een beestenbende!” En dan opeens, verandert alles! Piens kamer, de keuken, de badkamer.. het hele huis verandert in een échte jungle, inclusief wilde dieren. Op een gegeven moment komt ze haar eigen spulletjes tegen in de jungle en begint ze op te ruimen, poetst ze haar tanden en neemt ze een bad, waarna ze gelukkig weer in haar eigen wereld terugkomt.

Wat een beestenbende!

Titel: Wat een beestenbende
Tekst: Susanna Isern
Illustraties: Rocio Bonilla
Vertaling: Textcase
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Formaat: 24,5 x 27 cm
Omvang: 40 bladzijden
NUR: 273, 274
ISBN: 978 90 5116 649 1
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 14,95

 

Wat vinden wij?

Het boek begint met een meisje (Pien) die alleen maar ‘nee’ zegt. Pien is een echt rommelkontje dat flink de grenzen aan het opzoeken is. Ik denk dat dat voor iedere moeder wel herkenbaar is, zeker met een peuter of kleuter! Fiene vond het verhaal dan ook reuze grappig, want Pien doet allerlei dingen die eigenlijk helemaal niet ‘mogen’.

 

Wat een beestenbende!

 

Doordat haar hele huis verandert in een jungle, leert Pien in het boek dat het toch wel heel handig is om je spulletjes op te ruimen en dat wordt op een grappige manier weergegeven in de illustraties. Het boek zit vol prachtige prenten waarop ontzettend veel te zien valt. Iedere keer komen we weer iets in de illustraties tegen dat we nog niet eerder gezien hebben.

 

Wat een beestenbende!‘ is een prachtig prentenboek voor echte rommelkontjes die grenzen opzoeken.

Heb jij ook zo’n rommelkont in huis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Dit artikel bevat affiliate links.

2 comments on “Wat een beestenbende! | Voor rommelkontjes die grenzen opzoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.