Wanddecoratie | Je favoriete foto op hout

Al een tijdje hebben we het erover dat we ‘iets’ tegen onze witte muur in de woonkamer willen. Er stond ooit een canvas van Fiene en mij, die we boven een plekje hebben gegeven. Deze keer wilden we dus iets anders… Maar wat? En toen kreeg ik een mailtje van Albelli met de vraag of ik hun ‘foto op hout’ wilde testen. Wat een leuk idee, daar had ik nog niet aan gedacht!

 

Foto op hout

 

Foto op hout

Bij een foto op hout wordt je foto afgedrukt op whitewashed vurenhout, waarbij je uit verschillende opties kunt kiezen. Voordat je de foto op hout samenstelt, kies je de afmetingen, waarna je de gewenste foto upload in het online programma.

Wanneer je een foto op hout maakt, kun je kiezen voor horizontale of verticale planken. Dit doe je in het programma, zodat je gelijk kunt zien wat het beste bij de foto past. De foto zelf kun je nog wat vergroten, verkleinen of verplaatsen, zodat je deze naar eigen wens kunt positioneren. Zo kun je zelf bepalen hoe de foto uitkomt op de kieren tussen het hout.

Als laatste kun je kiezen voor de kleur. Ga je voor de originele foto of kies je voor sepia of zwart/wit?

 

Mijn ervaring

Foto op hout is één van de opties in wanddecoratie bij Albelli. De website wijst zichzelf en met een paar ‘clicks’ kun je aan de slag met je eigen foto. Ik ging voor een foto van Fiene in 40 x 30 cm (€ 44,99) en speelde wat met de afmetingen en plaatsing, zodat haar gezichtje niet gehalveerd zou worden door een kier van het hout. Doordat de foto voor onze houten schutting gemaakt is, krijgt het een hele rustige en natuurlijke look. Ik koos voor horizontale planken en liet de kleur van de foto zoals hij is. Vervolgens hoefde ik alleen mijn gegevens nog in te vullen en de bestelling af te ronden en twee dagen later had ik mijn eigen foto op hout al in huis!

Foto op hout

De vurenhout planken zijn 14 mm dik, waardoor het echt een robuuste uitstraling krijgt. Wat heel fijn is, is dat de foto op hout UV-bestendig is en deze zowel binnen als buiten onder een afdakje opgehangen kan worden. Wij hebben een overkapping achter in de tuin, dus dat zou ook een leuke plek zijn om de foto op te hangen!

 

Foto op hout

Aan de achterkant van het hout is een gratis ophangsysteem verwerkt. Hierbij wordt niet in de planken van de foto geboord, waardoor je er aan de voorkant niks van ziet.

 

Foto op hout

De planken zijn glad afgewerkt, waardoor je geen last van oneffenheden of houtkorrels hebt. Wel heeft het hout nog steeds een natuurlijk uitstraling, wat je heel mooi door de foto heen kunt zien.

 

Ik ben heel tevreden met het resultaat! Met een foto op hout haal je echt eens iets anders in huis qua wanddecoratie. Het geeft je foto iets extra’s en het staat lekker stoer!

Heb jij ook wel eens een foto op hout laten afdrukken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.