Waarom een uitvaartverzekering zo belangrijk is

Ga ik het nu echt over uitvaartverzekeringen hebben? Ik weet het.. hier zit je misschien helemaal niet op te wachten, want het onderwerp is er eentje die mensen graag uit de weg gaan. Toch is het niet verkeerd om er eens over na te denken. Stel nou dat er onverhoopt tóch iets met je gebeurt, je hebt het nu eenmaal niet voor het zeggen, heb jij het dan goed geregeld via een uitvaartverzekering? Of laat je het over aan je nabestaanden?

 

Uitvaartverzekering

 

Het grijpt me aan

Het lijkt wel of ze me de laatste tijd allemaal wat meer aangrijpen, de verschrikkelijke koppen in het voorpagina nieuws.. Nu ben ik sowieso al emotioneler sinds ik moeder ben, maar de laatste tijd lijkt het nog erger te zijn. Natuurlijk zijn er genoeg nieuwsberichten die – hoe erg het ook is – ‘ver van mijn bed’ staan, maar er zitten altijd berichten tussen die over ieder van ons zouden kunnen gaan. Een dodelijke aanrijding, een fatale valpartij.. gewoon tijdens de alledaagse dingen, opeens ‘weg’.

Ook de ‘heb je het al gehoord’ berichten in het dorp, van die ene man op de hoek die plotseling een hartaanval kreeg en het niet heeft gered. ‘En hij was nog zo jong en gezond…’. Iedereen weet dat het kan gebeuren, maar soms komt het even extra binnen. Je kunt je er ook niet te veel mee bezighouden, anders durf je straks je huis niet meer uit 😉 , maar het kan geen kwaad om er eens bij stil te staan.

 

Uitvaartverzekering – regel het zelf

Laten we ervan uitgaan dat we het nog lang niet nodig zullen hebben en het puur voor op ‘de oude dag’ is, dan is het misschien wat makkelijker om erover na te denken. Als je jezelf ervoor open stelt, zul je merken dat je een heleboel dingen zelf kunt regelen. Een hoop zorg en geregel dat je op deze manier uit handen neemt van je nabestaanden.

Met een uitvaartverzekering dek je in de basis een financieel risico, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kunt namelijk al specifiek aangeven wat jouw wensen zijn voor je uitvaart.  De uitvaartverzekeraar zorgt er op het moment van overlijden voor dat deze vastgelegde wensen ook worden uitgevoerd.

Wil je meer informatie? Lees je dan hier even wat verder in: uitleg uitvaartverzekering.

 

Heb jij je uitvaartverzekering geregeld? Of staat het nog op je lijstje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Logo MetMirjam

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.