Waarom ik nu tóch wasbare luiers zou overwegen

Soms zijn er van die dingen waarvan je overtuigd bent ze nooit te gaan gebruiken. Dat je het onderwerp lacherig afdoet met een ‘ja tuurlijk.. zie je het al voor je..!?’. Zo dacht ik altijd over wasbare luiers (dat hebben jullie zelfs hier kunnen lezen). Inmiddels heb ik er zoveel over gehoord en gelezen, dat ik tóch moet toegeven dat ik hier nu anders tegenoversta. Ik kan zelfs zeggen dat ik wasbare luiers zeker zou overwegen!

Wasbare luiers

Wasbare luiers? Niks voor mij

Wasbare of herbruikbare luiers kopen, het was aan mij niet besteed. Ik zag mezelf al de poep uit de luier schrapen en in de wc gooien. Of dat de wasmachine vol met bruine bonkjes en resten zou zitten. Of.. nou ja, je snapt de gedachtestroom wel denk ik. Vooral veel ranzigheid en poep dus. Daarbij ben ik geen ‘geitenwollensok’-figuur, dus die wasbare luiers zijn nik voor mij. Aldus ik, een jaar of 6 geleden (zonder me erin te verdiepen).

Toch eigenlijk niet verkeerd

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe de herbruikbare luiers 6 jaar geleden werkten, maar inmiddels weet ik dat het helemaal niet (meer) zo vies is als ik in gedachten had. Daarnaast hoef je natuurlijk ook geen ‘geitenwollensok’-figuur te zijn om aan het milieu of je eigen portemonnee te denken 😉 .

Inmiddels weet ik bijvoorbeeld dat je inlegvellen kunt kopen die de poep (grotendeels) opvangt. Hierbij kun je kiezen voor wasbare vellen die je bij een flinke spuitpoep mag uitschrapen (ieuw..), maar er zijn ook wegwerpvellen die je, net als een wegwerpluier in de vuilnisbak deponeert. In plaats van een hele luier, gooi je dan alleen dat velletje weg, wat toch weer scheelt voor het milieu.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om wel of juist geen wasbare luiers te kopen, maar dit alleen is voor mij al reden genoeg om mijn mening bij te stellen. Wat ik wél altijd al heb gevonden, is dat ze er zo gezellig uitzien. Al die vrolijke printjes zijn toch veel leuker dan die saaie luiers!

Heb jij wel eens wasbare luiers gebruikt?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.