Tip voor de feestdagen | VTech Verzorg & Leer Reismand

Het lijkt nog zo ver weg.. maar zoals je wellicht al aan de hoeveelheid nieuwe speelboeken hebt gezien: De feestdagen komen eraan! En met die aankomende feestdagen in gedachten is een speelgoed review geen kwaad. Fiene en ik namen de VTech Verzorg & Leer Reismand onder de loep.

 

De babylijn van VTech

De Verzorg & Leer Reismand is onderdeel van de nieuwe babylijn van VTech. Maar.. laat je door de naam van deze lijn niet afschrikken als je een peuter hebt, want als je kijkt naar dit speelmandje: deze is voor kleintjes van 15 tot 36 maanden!

Daarbij is de Verzorg & Leer Reismand niet het enige nieuwe product in de babylijn. De makers van educatief speelgoed komen dit najaar zelfs met een scala aan nieuwe toffe en leerzame producten voor kleintjes, peuters en kleuters, waar ik eerst wat algemene informatie over zal geven.

 

Verzorg & Leer Reismand

VTech Verzorg & Leer Reismand

In het interactieve reismandje die de kleine overal mee naartoe neemt is elektronica verstopt dat rollenspel stimuleert. Het kleine baasje of vrouwtje leert alles over poezen, maar ook over vormen, kleuren, cijfers en voorwerpen. Inclusief een pluche katje en met meer dan 60 melodietjes, gezongen liedjes, geluiden en zinnetjes is het geen moment saai.

 

Kruip & Leer Babybeer

VTech Kruip & Leer Babybeer

Beregoed is de Kruip & Leer Babybeer voor kleintjes van 9 tot 36 maanden. Deze schattige pluche beer nodigt ze uit om zelf te kruipen, stimuleert hun ontwikkeling en motoriek. Niet alleen fysiek groeien ze, ook in hun hoofdje gaat het snel. Met deze beer krijgen ze uitdaging in de vorm van kleuren, vormen, liedjes, geluiden en zinnetjes.

 

Toet Toet Auto’s – 2 in 1 Loopwagen

VTech Toet Toet Auto's - 2 in 1 Loopwagen

De klapper in het nieuwe assortiment voor aanstormend slim talent is de Toet Toet Auto’s – 2 in 1 Loopwagen. Ontwikkeld voor boeven van 1 tot 3 jaar. In een handomdraai is de stoere en stevige loopwagen, ogend als een king size Toet Toet Auto om te toveren tot een Toet Toet Auto’s Super Lanceerbaan! Met Ron Raceauto op het stuur, is het omtoveren en racen maar!

Wie de Toet Toet-serie al kent weet dat de Magische Sensors prikkelen tot actie, het is deze keer niet anders. Het karretje heeft meer dan 80 gezongen liedjes, geluidjes en melodietjes in de carrosserie verwerkt. Het onderste deel van de loopwagen is uitklapbaar en kan gekoppeld worden aan de overige items van de Toet Toet Auto’s of Zoef Zoef Dieren Speelsets voor nog meer speelplezier.

 

Review | VTech Verzorg & Leer Reismand

Fiene en ik mochten deze Verzorg & Leer Reismand uitproberen:

VTech Verzorg & Leer Reismand

 

Eerst mama:

Het pakket werd bezorgd terwijl Fiene net aan haar middagslaapje was begonnen, dus ik pakte het vast alleen uit. Dat was maar goed ook, want anders had Fiene dat poesje gelijk uit mijn handen gegrist en had ik er nooit op mijn gemakje wat foto’s van kunnen maken!

 

VTech Verzorg & Leer Reismand

Het poesje is heerlijk zacht en de reismand is heel stevig en solide. Alle knopjes zijn gemakkelijk te bedienen, alleen het klepje heeft wat kracht nodig om geopend te worden. Dit bleek later voor Fiene wel te doen, maar kleinere kindjes hebben misschien wat hulp nodig om het klepje open te krijgen. Daarentegen kan het klepje echt tegen een stootje, dus dat is echt wel een pluspunt.

 

VTech Verzorg & Leer Reismand

De Reismand zit vol met allerlei knopjes en schuifjes, die leuke leerzame liedjes en zinnetjes produceren. Het zijn er te veel om op te noemen, maar globaal komt het op het volgende neer:

  • De bovenste rij knoppen leren je kindje over cijfers, kleuren en vormen of ze vertellen iets over het poesje
  • De grote poezenknop en het schuifje gaan over het poesje – of katje, zoals de Verzorg & Leer Reismand zelf zegt
  • De letterschuifjes onderaan leren je kindje over het alfabet

 

Daarna Fiene:

Toen was het tijd om de expert zelf erbij te halen:

VTech Verzorg & Leer Reismand

Zoals ik al zei; het was maar goed dat ik het pakket al eerder kon openen voordat ze erbij was, want het poesje werd gelijk in beslag genomen en beknuffeld.

 

VTech Verzorg & Leer Reismand

Ook de reismand zelf vindt ze heel erg leuk! Fiene is dol op cijfers, letters, kleuren en vormen, dus dit is helemaal in haar straatje.

 

Dat de Verzorg & Leer Reismand tegen een stootje kan, daar zijn wij in ieder geval van overtuigd, aangezien Fiene de mand al een paar keer per ongeluk van de bank afgeduwd heeft haha. Ook het klepje is echt heel stevig, want ondanks dat het constant hardhandig open en dicht wordt gedaan, is er absoluut geen schade te ontdekken.

Lees: Fiene stopt het poesje elke twee minuten in het mandje (‘lekker slapen poesje’ of ‘kom poesje erin, gaan boodsappen doen’ of iets dergelijks) en doet het klepje dicht. Om het natuurlijk weer open te doen en het poesje er weer uit te halen (‘wakker worden’ of ‘kom poesje, gaan spelen’ of ..). 

 

Conclusie

Ik denk dat het wel duidelijk is, maar wij zijn fan! Het is echt typisch VTech speelgoed waar je kinderen gewoon heel erg blij mee maakt.

Wat ons betreft een echte aanrader!

Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe verzorgend Fiene met het poesje is. Ze maakt echt haar eigen verhaal en staat hele maaltijden voor het poesje te maken in haar keukentje. En gaan we naar buiten? Prima, maar poesje gaat ook mee!

VTech Verzorg & Leer Reismand

 

Wat vind jij van de VTech Verzorg & Leer Reismand?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “Tip voor de feestdagen | VTech Verzorg & Leer Reismand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.