VTech MagiBook | Interactief én educatief speelgoed

In juli werd bekend dat VTech maar liefst 3 nominaties heeft ontvangen voor de titel Speelgoed van het Jaar 2017. Eén van die nominaties is het VTech MagiBook, in de categorie 0-3 jaar. Een nieuw, interactief speelboek dat intussen ook op de markt is verschenen. Wij mochten er eentje uitproberen en zijn er druk mee aan de slag gegaan. Of het een aanrader is voor de komende feestdagen? Dat denk ik wel!

 

VTech MagiBook

VTech MagiBook

Het VTech MagiBook belooft een compleet, interactief én educatief systeem te zijn, dat aansluit bij de ontwikkeling van je kindje én een bijdrage levert aan de eerste voorbereiding op school. Het stimuleert  kinderen van 2 tot 6 jaar om spelenderwijs grenzen te verleggen en met de magische pen op avontuur te gaan in de interactieve wereld van de verschillende activiteitenboekjes. Dat is nogal wat!

Bij het openen van de doos komen we, naast de handleiding, twee dingen tegen:

  1. Het MagiBook, met de magische pen
  2. Het activiteitenboekje ‘Een dag uit het dagelijks leven’

Het activiteitenboekje is eenvoudig in het boek te ‘klikken’, waarna je kindje er direct mee aan de slag kan!

 

Activiteitenboeken

De activiteitenboeken zijn er in twee niveaus:

  1. Niveau 1 – voor kinderen van 2-5 jaar
  2. Niveau 2 – voor kinderen van 4-6 jaar

In de boekjes voor niveau 1 ontdekken kinderen vormen en kleuren met dino Rex en maken ze kennis met cijfers en tellen. De activiteiten van niveau 2 gaan wat verder. Zo kunnen kinderen een denkbeeldige eerste schooldag beleven en hun eerste verkeersregels leren. Ook leren ze meer over vreemde talen of gaan ze op ontdekking in de wereld van de wetenschap.

In het activiteitenboek ‘Een dag uit het dagelijks leven’ maakt je kindje kennis met vrolijke dierenvriendjes. Spelenderwijs leert je kindje over bijvoorbeeld emoties en goede manieren, maar ook over de verschillende seizoenen en etenswaren.

 

Aan de slag

Aan de slag met VTech MagiBook

Een interactief boek, daar maak ik mijn meisje heel blij mee! Ze is dol op dit soort dingen en gaat er graag voor zitten. Het boek wijst zichzelf, dus het is al snel duidelijk wat de bedoeling is. Super fijn voor een peuter, want zo kan ze het lekker zelf en kan ze mama vertellen wat ze allemaal wel niet aan het doen is.

De activiteiten in dit boekje hebben ook weer twee niveaus. Door met de magische pen op het icoontje met het groene sterretje onderaan de pagina te tikken, start ze de activiteit. Spelenderwijs komen er allerlei opdrachtjes voorbij die ze uit moet voeren. Zodra ze deze uitvoert, krijgt ze direct een bevestiging of weetje te horen, waardoor ze weet dat het goed is wat ze doet. Helemaal leuk!

Wanneer ze alle opdrachtjes van de pagina heeft uitgevoerd, gaan we door met de activiteiten van niveau 2. Deze start je door op het oranje icoontje met twee sterretjes onderaan de pagina te tikken. Deze activiteiten zijn iets uitdagender en zijn gebaseerd op de kennis die in niveau 1 is opgedaan.

Naast de groene en oranje activiteitenicoontjes, vind je ook het blauwe hulp icoontje en het rode stop icoontje onderaan de pagina’s.

Magische pen VTech MagiBook

Naast de ‘gewone’ activiteitenpagina’s zijn er ook 5 pagina’s met mooie stickers die je kindje in het boekje kan plakken. Het bijzondere hieraan is dat deze stickers óók interactief zijn! Dus als je kindje erop tikt met de pen (ook nadat het in het boekje geplakt is), krijgt hij / zij informatie over de inhoud van deze sticker – hoe leuk!

 

Handig voor onderweg

Doordat het MagiBook als een soort koffertje te dragen is, is het ook nog eens makkelijk mee te nemen. Dat doet ons meisje dan ook regelmatig als ze een dagje bij oma is. Daarnaast is het een fijne bezighouder als je een tijdje onderweg bent met de auto. Super handig dus wanneer we weer een weekendje weg gaan!

Meenemen VTech MagiBook

 

Aanrader?

Vinden wij het een aanrader? Absoluut!

Zodra Fiene zich in de bank nestelt met haar MagiBook is ze helemaal zoet. De pen reageert heel goed, de uitleg 2is duidelijk en, ook niet onbelangrijk, de verhaaltjes en opdrachten zijn erg leuk. De opdrachten zijn op een leuk niveau, niet heel moeilijk maar heel informatief en echt leuk genoeg om een peuter te boeien. Dit is zal dan ook zeker niet ons laatste activiteitenboekje blijven!

Het VTech MagiBook inclusief activiteitenboek is verkrijgbaar vanaf € 39,95 (adviesprijs) en is onder andere te koop bij Bol.com. Een los activiteitenboek kost € 12,95 per stuk.

 

Wat vind jij van het VTech MagiBook?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

22 comments on “VTech MagiBook | Interactief én educatief speelgoed

  1. Dit ziet er leuk uit! Mijn zoontje is nu heel druk met zijn VTech Kidizoom camera, maar hij heeft nog niet echt door wat alles doet. Een pen zou nog net te fijn zijn voor hem om vast te houden. Het klinkt wel als een ingewikkeld iets, of lijkt dat omdat het zoveel functies heeft?

  2. Wat gaaf Mirjam dat je hem getest hebt. Hij leek mij ook al super leuk voor
    Onze leergierige dochter van 2,5 die maar niet stil kan zitten. Tenzij t een leerspel is! Dan wil ze er wel voor gaan zitten. Deze komt zeker op haar lijstje voor d’r verjaardag. Bedankt voor de review. Ideaal voor in t vliegtuig denk ik zo. Ik duim mee voor mijn lieve ondeugende pittige meid evi. Liefs Monique

  3. Wat een leuke actie weer van VTech . Het Magicbook Zou ik heel graag willen winnen voor mijn kleinkinderen Lisa en Sofie. Ik kan goed begrijpen dat het Magicbook zo snel uitverkocht was. Zou een leuk begin voor hun zijn in het nieuwe jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.