Voorleestip: Kunst met katten

Een museum wordt vaak ‘saai’ genoemd. Dat dit meestal onterecht is, weten we eigenlijk al lang. Maar wat Tom overkomt, is pas echt magisch..! Tijdens de huidige thuislessen blijft voorlezen ook een belangrijk onderdeel. Bijkomend voordeel: na het voorlezen van Kunst met katten willen ze vast en zeker weer een keer mee naar een tentoonstelling!

Kunst met katten

Lees ook: Poes & Snoezie

Kunst met katten, het verhaal

Als Tom met zijn oma naar het museum gaat, glipt hij een zijkamertje in en komt in een heel bijzondere tentoonstelling terecht…

Geïnspireerd door beroemde kunstenaars creëerde Ruth Brown op speelse en humoristische wijze haar eigen meesterwerken. In een prentenboek waarin katten de hoofdrol spelen, worden kinderen – en volwassenen – meegevoerd in de betoverende wereld van de kunst.

Kunst met katten

Titel: Kunst met katten
Tekst en illustraties: Ruth Brown
Formaat: 27 x 24,5 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 32 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 755 9
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 14,95

Katten doen het altijd goed

Jullie zullen inmiddels weten dat de kat het lievelingsdier is van onze dame. Katten doen het dan ook eigenlijk altijd goed! Zo ook dit boek, waarin de hoofdpersoon gevolgd wordt door de katten uit de schilderijen die hij tegenkomt. Wie wil dat nou niet?! Nou, Fiene wel hoor! Terwijl ze het boek zelf nog even bekijkt en wat stukken doorleest, zwijmelt ze er nog even over door.

Kunst met katten zelf lezen

De katten worden op diverse manieren verwerkt in de kunst. Het is steeds weer een verrassing hoe het volgende schilderij eruit zal zien. Uiteindelijk moet de hele kattenverzameling natuurlijk weer terug de kunst in, maar hoe zou het toch zijn als je ze allemaal zou mogen houden…? 😉

De kunst

In Kunst met katten komen 13 kunstwerken voorbij van beroemde kunstenaars. Dan bedoel ik niet de originele kunstwerken, maar ieder een eigen aangepaste versie met een kat erin verwerkt.

Achter in het boek staat een overzicht met de 13 originele schilderijen en kunstenaars. Grappig detail is dat de katten dezelfde voornaam hebben als de kunstenaar die ‘hun’ schilderij heeft gemaakt. Deze aanwijzingen zijn overigens niet de enige hints die in het boek te ontdekken zijn. Dit maakt Kunst voor katten niet alleen een aanrader voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen!

Gaan jullie normaal gesproken wel eens naar het museum?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

2 comments on “Voorleestip: Kunst met katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.