De voordelen van het eten van noten

Noten, ik vind ze heerlijk! Té lekker eigenlijk, want ik eet ze het liefst gezouten tijdens een film op de bank.. Je kent het wel, je begint met een handje en al snel is het hele bakje leeg – oeps! Nu zijn noten heel gezond door de onverzadigde vetten, maar dan moet je het wel bij dat ‘handje’ laten 😉 én de gezonde versie nemen. Ik liet ze dan ook maar gelijk helemaal staan, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo verstandig! Tijd om wat aandacht aan de voordelen van het eten van noten te besteden.

 

Voordelen van het eten van noten

 

De voordelen van noten

Laten we het eerst eens over de noten zelf hebben. Mijn favorieten zijn de walnoten, cashewnoten en pistachenoten, maar ook hazelnoten, amandelen, paranoten en macadamia’s zijn super gezond! Even voor de duidelijkheid: pinda’s zijn géén noten, maar peulvruchten. Deze hebben niet alle goede eigenschappen van noten.

Noten hebben ontzettend veel voordelen. Iedere noot heeft bijvoorbeeld een eigen unieke manier om jou te ondersteunen je huid gezond te houden. Ze zorgen ervoor dat je huid minder snel verouderd (elasticiteit), ze werken cholesterolverlagend en bevatten veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en omega 3. Check het voedingscentrum voor meer informatie.

Bijkomend voordeel: het doet je humeur ook goed, want ze zorgen voor de aanmaak van serotonine – het gelukshormoon!

 

Het eten van noten

Omdat het zo goed voor je is, letten wij er thuis steeds meer op om verschillende noten in onze voeding op te nemen. We eten ze bijvoorbeeld graag in wraps of door een salade. Het leuke is dat je er steeds creatiever in wordt om ze in gerechten te verwerken! Daarnaast is een handje noten ook een prima tussendoortje, dus ook op die manier kun je aan je dagelijkse portie komen.

Houd bij aanschaf van de noten goed in de gaten of je onbewerkte (en ongebrande) noten te pakken hebt en dus niet de gezouten versie. Bij bijvoorbeeld de pecannoten van Basboernoten.nl staat duidelijk aangegeven om wat voor noten het gaat, waardoor je altijd de beste noten in huis haalt!

 

Verwerk jij ook graag noten in je gerechten?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Logo MetMirjam

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.