Van donkere hoek naar eye catcher in de woonkamer!

Ken je dat? Dat je zo’n donkere hoek in huis hebt, die je op de één of andere manier maar niet goed verlicht krijgt.. Lange tijd hadden wij zo’n hoek naast de schouw, die een stuk uit de muur komt. Het begon me steeds meer te storen, dus ik ben op zoek gegaan naar een oplossing. Het resultaat? We zijn van een donkere hoek naar een subtiele eye catcher in de woonkamer gegaan!

 

Van donkere hoek naar subtiele eye catcher

 

Een donkere hoek

Bij de verbouwing van ons huis, zo’n 10 jaar geleden, hebben wij de keuze gemaakt om alleen voor vaste verlichting in het plafond te gaan. Langs de grote ramen voor en achter hebben we een rijtje van 3 dimbare spotjes geplaatst en verder dachten we nog niet na over een lichtplan. De rest van de woonkamer besloten we te verlichten met wat kleine lampjes, die af en toe eens om kon wisselen. Ik was toen nogal van het wisselen qua kleur en vond een investering in een grotere lamp in dat geval zonde. Het gevolg? Een donker hoekje naast de schouw, dat we met dit soort lampjes niet opgelicht kregen.

Vorig jaar hebben we een een grote lamp boven de eettafel opgehangen, wat een mooie aanvulling op de ruimte is geworden. Maar dat hoekje blijft donker. Naast de schouw staat een dressoir, dat ik regelmatig ‘op leuk’ met een mooie bos bloemen of een leuke accessoire. In theorie een perfecte plek, want het hoekje is vanuit de hele woonkamer én de keuken te zien. De theorie klopt echter alleen overdag, wanneer het nog in het licht staat, maar zodra het begint te schemeren, valt het weg in de ruimte.

 

Een nieuwe lamp

De ruimte tussen de schouw en het dressoir is niet al te ruim dus het moest geen bombastisch exemplaar worden. Daarnaast gingen we voor subtiel en stijlvol, want de ruimte heeft vooral extra licht nodig en niet een extra opvallende accessoire. Ik ging op zoek en vond het perfecte exemplaar bij Directlampen.nl!

Van donkere hoek naar subtiele eye catcher

Het is een stijlvolle, vloerlamp met twee spots die afzonderlijk verstelbaar zijn. Zo kun je zelf kiezen of je puur voor een verlichte hoek gaat of juist een accessoire wilt uitlichten. De lamp is van het merk Trio Leuchten en heeft een totale hoogte van 150 cm. De lamp komt met een aan- / uitknop, maar is dimbaar door middel van een externe dimmer en een dimbare lichtbron. Wij zijn dol op dimmers, dus Michiel heeft er ook direct een externe dimmer op gemaakt.

 

Wat is het fijn dat we nu eindelijk voor een mooie lamp in de donkere hoek zijn gegaan! Nu hij er staat, merk je pas hoeveel verschil goed licht kan maken in een ruimte.

Heb jij een goed lichtplan de woonkamer?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Van donkere hoek naar eye catcher in de woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.