Dag vakantie, hallo hectische realiteit

Ken je dat? Op vakantie neem je je voor, tegen beter weten in, om het ook in het normale leven iets rustiger aan te doen. Niet steeds met van alles tegelijk bezig zijn, afspraak hier – afspraak daar, maar meer tijd voor jezelf en voor elkaar nemen, zonder opgeslokt te worden door de hectische realiteit. Hoe moeilijk is het?

 

Hectische realiteit

 

Volle agenda

Nou, heel moeilijk dus. Want hoe kwam die gedachte überhaupt in mijn hoofd? Als ik eerlijk tegen mezelf was geweest, had ik me beseft dat ik voor de vakantie al wist hoe onze agenda er de eerste week (weken.. oeps) na onze vakantie uitzag. Naast het feit dat Michiel en ik allebei gewoon weer aan het werk moesten, stonden ook de avonduren dagelijks voor één van ons tweeën ingepland.

Het zijn overigens voornamelijk leuke afspraken, maar toch – ik vind het altijd weer even heftig om de eerste week na de vakantie door te komen. Even omschakelen vanuit de vakantie ‘chillstand’ met elkaar, naar de drukte van alledag. Maar ja, ik heb mijn familie en vrienden gemist tijdens mijn vakantie en vind het heerlijk om samen af te spreken en bij te kletsen. Die afspraken zijn me dan ook heel dierbaar! Dat geldt voor Michiel natuurlijk ook, dus je ontkomt ook gewoon niet aan de volle agenda.

 

Hectische realiteit

Dat het zo hectisch voelt, komt naar mijn idee ook doordat we in het naseizoen op vakantie zijn geweest. Toen we vertrokken was de zomervakantie net een paar dagen voorbij. Waar voor velen het ‘normale’ leven weer begon, stelden wij dat nog even uit door er tussenuit te knijpen. Hierdoor schuiven ook afspraken door naar na de vakantie, waardoor de agenda eigenlijk alleen maar drukker wordt.

Ook merk je met een kantoorbaan dat het rustiger is tijdens de vakantieperiode. Deze week was goed te merken dat die rust weer aardig verdwenen is! Waar ik overigens vooral blij mee ben, want ik vind het heerlijk om lekker door te kunnen werken.

Daarnaast heb ik ook voor de blog weer van alles te doen. Allemaal heel erg leuk, maar het kost wel tijd.

 

Tijd voor elkaar maken

Ben ik de vakantie al vergeten? Nee, gelukkig niet. Is er nog iets over van mijn goede voornemen? Jazeker! Het is onrealistisch om voor een lege agenda te gaan, maar het is wel een idee om er nog wat extra’s in te zetten. Door bewust met onze tijd om te gaan, zorgen we dat we ook thuis weer even het gevoel van rust zoals op vakantie kunnen ervaren.

Mijn voornemen: tijd voor elkaar maken!

Hectische realiteit ontsnappen

 

Weekendagenda

Ook dit weekend hebben we genoeg leuks op de planning staan en zoals het er nu uitziet, zullen we daar verrassend lekker weer bij hebben. Dat komt goed uit, want zaterdag hebben we een bedrijfsfeestje op het strand, waar we met ons gezinnetje naartoe gaan – kom maar op met die zon! En zondag vieren Michiel en ik onze verjaardagen (die van mij is al even geleden, maar ach) en dat kunnen we nu waarschijnlijk in de tuin doen!

Ik ben van plan om veel foto’s te maken, zodat ik die weer eens met jullie kan delen!

 

Wat doe jij om af en toe uit de hectische realiteit te ontsnappen en je vakantiegevoel weer een beetje terug te krijgen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen via Shutterstock.

2 comments on “Dag vakantie, hallo hectische realiteit

  1. Ik kan even helemaal tot rust komen door een wandeling te maken bijvoorbeeld in de Groote Peel of een stukje wandelen langs de Maas. Verder is het dankzij mijn gezondheid natuurlijk niet zo druk als in jullie agenda’s wat ergens misschien wel weer een voordeel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.