Uittip | Uilen- en dierenpark De Paay

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje voor tijdens de herfstvakantie? Check dan Uilen- en dierenpark de Paay in Beesd. Het kleinschalige dierenpark is een echte low budget tip voor een heerlijke middag uit!

Afgelopen zondag werden we getrakteerd op een warme herfstdag van zo’n 20°C. Wat een cadeautje in oktober! We besloten er dan ook even lekker op uit te gaan. Michiel ging online op zoek en kwam uit bij Uilen- en dierenpark de Paay in Beesd. Voor ons nog helemaal onbekend, dus het was de hoogste tijd om hier eens verandering in te brengen!

Uilen- en dierenpark De Paay

Lees ook: Berkenhof Tropical Zoo – Hét indoor uitje in Zeeland

Uilen- en dierenpark de Paay

Uilen- en dierenpark de Paay is jaren geleden opgericht door de eigenaar, een groot dierenliefhebber die in een huis op het park woont. In eerste instantie was het park ook niet open voor publiek, maar sinds augustus 2000 is het park toch opengesteld.

Het park biedt plaats aan zo’n 78 verschillende diersoorten en heeft een grootte van ongeveer een hectare. De paden lopen dicht langs de dieren, waardoor je ze goed kunt bekijken. Vooral de kangoeroeweide is heel speciaal, want de dieren lopen hier vrij rond.

Naast de prachtige, diverse uilen zijn er nog veel meer dieren te vinden in het park. Bij elk dier hangt een bordje met informatie, waardoor je steeds weer iets nieuws te weten komt. Ook hangen er diverse grote posters met informatie.

informatiebordjes
Informatieposter

Ons bezoek aan het park

We gingen met z’n vieren, want Fiene had de schoolknuffel Flip de Beer dit weekend te logeren. Hij mocht bij haar in de draagzak, zo kon hij alles goed zien. Het parkeren ging heel gemakkelijk op een stukje terrein naast het park en inderdaad – helemaal gratis! Naast het parkeerterrein zagen we al direct een aantal kamelen staan en iets verderop was een weide met wat geiten en kippen. We waren nog niet eens op het park, maar het begon nu al goed voor ons meisje!

Bij de ingang staan grote uilenzuilen, een perfecte plek om even op de foto te gaan. Voordat we bij de kassa komen, komen we weer diverse dieren tegen waarbij we even een kijkje nemen.

Het park is zo opgezet dat je constant tussen de prachtige dieren staat. Dit is ook voor kinderen erg leuk! Zo ze hebben steeds weer iets nieuws te zien, zonder dat ze de hele tijd ongeduldig heen en weer hoeven te rennen. Al snel staan we tussen de uilen, mini eekhoorns, diverse vogels, otters en een soort aapje. Ontzettend divers waardoor er genoeg te ontdekken is!

Langzaam banen we ons een weg door de kangoeroeweide, waar we heel dicht bij de dieren zijn, langs de diverse uilen (enorm maar ook heel klein). We lopen over een brug en komen in het volgende deel. Hier vinden we nog veel meer diersoorten, zoals de doodshoofdaapjes, een woestijnlynx, stokstaartjes en prachtige flamingo’s.

Uilen- en dierenpark De Paay
Uilen- en dierenpark De Paay
Uilen- en dierenpark De Paay
Uilen- en dierenpark De Paay
Uilen- en dierenpark De Paay

Algemene gegevens

Uilen- en dierenpark De Paay is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen:
– 0 t/m 2 jaar: Gratis
– 3 t/m 9 jaar: € 6,50
– 10 jaar en ouder: € 7,50

Extra info
– Gratis parkeren

Adresgegevens
Uilen- en dierenpark de Paay
Dr. A. Kuyperweg 120
4153 XB Beesd
info@depaay.nl
www.depaay.nl

Wat ons betreft is Uilen- en dierenpark De Paay met recht een uittip! Als ik alle dieren op zou moeten noemen, ben ik nog wel even aan het typen.. Het waren er ook zoveel, dat ik er waarschijnlijk een paar zou vergeten. Eentje om te onthouden voor de herfstvakantie!

Ben jij er al eens geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.