Meer uitdaging met de Hubelino knikkerbaan

Zijn jullie ook zo fan van Duplo? Lekker samen bouwen, leuk voor kind én voor de ouders. De uitdaging is om steeds weer een nieuwe constructie te verzinnen, waar vooral Michiel sterk in is. Fiene vindt het geweldig om te assisteren of ernaast haar eigen kunstwerk te bouwen haha. Maar ben je ook bekend met de Hubelino knikkerbaan? Deze past perfect op de Duplo en hiermee geef je je kindje nog veel meer uitdaging!

 

Hubelino knikkerbaan

 

Hubelino knikkerbaan – Starter Set

De Hubelino knikkerbaan is op te bouwen uit een grote hoeveelheid aan bouwstenen en andere elementen. Wij mochten de Starter Set uittesten, die uit 85 onderdelen bestaat. De combinatiemogelijkheden zijn dus enorm! Gelukkig kun je de gratis Hubelino app downloaden, waarmee je allerlei bouwwerken laag voor laag in 3D kunt bekijken. Zo kun je echt stap voor stap te werk gaan, wat zeker in het begin wel erg handig is! De prijs voor deze starterset bedraagt € 59,95. Niet goedkoop, maar de doos zit dan ook bomvol en als je het mij vraagt is zowel het bedrag als de kwaliteit vergelijkbaar met LEGO Duplo.

 

De inhoud van de Starter Set

Inhoud Hubelino knikkerbaan

Het is een flinke doos die ook nog eens goed gevuld is:

  • 1 volle zak met stevige witte bouwstenen
  • 2 zakken met gekleurde elementen voor de knikkerbaan
  • 1 zakje met 7 gekleurde knikkers en twee afsluitblokjes
  • 1 zakje met een groene grondplaat
  • Een informatieboekje over de producten van Hubelino in het Duits

 

Aan de slag!

Aan de slag met de Hubelino knikkerbaan

Het feit dat de bouwstenen gelijk aan die van Duplo zijn, zorgt dat Fiene meteen vertrouwd is met het geheel. De knikkerbaan is natuurlijk helemaal nieuw en dat vindt ze al geweldig.  We downloaden de app en besluiten direct voor de grote knikkerbaan te gaan die ook op de doos staat! Wat een constructie – zo gaaf! Het is echt nog wel te lastig voor Fiene om dit met haar 3 jaar in haar eentje te bedenken en uit te voeren, maar samen is het ontzettend leuk om te doen.

 

Hubelino knikkerbaan - tunnel

De manier waarop de onderdelen van de knikkerbaan op elkaar passen is ook heel ingenieus. Zo kun je dus ook tunnels verwerken in je bouwwerk, hoe cool! Daarnaast zijn er allerlei verhogingen, bochten en zelfs een kruispunt. Er zijn overigens ook nog diverse uitbreidingen te koop, waaronder een katapult, een swing en een trechter. Kun je nagaan wat je dan nog allemaal kunt maken!

 

Wat vinden wij?

Ik denk dat het al wel duidelijk was, maar wij vinden het echt geweldig speelgoed. Het samen bouwen van een knikkerbaan is al heel erg leuk, maar de knikkerbaan zelf is ook top! Fiene stopt er het liefst zoveel mogelijk knikkers in om vervolgens in de gaten te houden wat ze gaan doen. Het resulteert meestal in een botsing op de kruising, maar dat vindt ze alleen maar grappig.

Hubelino knikkerbaan gebruiken

De knikkerbaan is intussen al diverse keren uit elkaar gehaald en weer opnieuw opgebouwd (op diverse manieren). Michiel en Fiene zijn er vooral samen heel erg mee bezig, wat ook echt bij hun Duplo-traditie past 😉 .

 

Hubelino knikkerbaan maken

Dat de Hubelino knikkerbaan ook voor oudere kinderen heel leuk, of misschien wel nóg leuker is, bleek wel toen ons neefje Jack (bijna 8 jaar) op bezoek was. Zodra hij de knikkerbaan gespot had, wilde hij ermee aan de slag om zelf ook een baan te maken. Heel gaaf om te zien dat hij dus gewoon, zonder app of boekje, lekker creatief aan de slag gaat – zoals het eigenlijk ook hoort. Heerlijk die creativiteit bij kinderen!

 

Kortingscode

Ben je enthousiast geworden? Dan heb je geluk, want ik heb een kortingscode voor je waarmee je 15% korting ontvangt bij besteding vanaf € 25,00 bij robbiestoys.nl!

Kortingscode: METMIRJAM7

Voorwaarden:

  • Per klant kan de code 1 x worden gebruikt
  • De code kan totaal maximaal 100 x gebruikt worden en op = op
  • De kortingscode is geldig tot en met 30 november 2017

 

Was jij al bekend met de Hubelino knikkerbaan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “Meer uitdaging met de Hubelino knikkerbaan

  1. Klinkt erg leuk! Ik was als kind zelf altijd zo dol op knikkerbanen. Ook heel leuk dat je een kortingscode mag weggeven. Komt vast goed van pas voor de sinterklaasinkopen.

  2. Ik ken dit helemaal niet, klinkt leuk! Vroeger waren wij ook altijd in de weer met knikkerbanen en dan zoveel mogelijk vage loopings enzo maken. Bleef die knikker natuurlijk nooit in zitten maar dat mocht de pret niet drukken. Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.