Tip | Kwalitatieve tweedehands merkkleding voor kinderen

Ik ben gek op kinderkleding. Ik surf het internet af en de meest prachtige kledingstukken van allerlei merken komen op mijn digitale wensenlijstjes te staan. Uiteindelijk koop ik vaak helemaal niks, omdat ik de merkkleding eigenlijk toch te duur vind. Maar weet je wat ik heb ontdekt? Er is ook kwalitatieve tweedehands merkkleding voor kinderen te vinden!

Tweedehands merkkleding aan rek

 

Fiene’s kledingkast

Fiene’s kast bestaat uit een fijne mix van budgetkleding, merkkleding (veelal uit de sale) en tweedehands kleding. Ze heeft het geluk dat ze een oudere nicht heeft én een vriendinnetje die tot voor kort een grotere maat had dan zij, dus ze wordt regelmatig verrast met wat items om haar garderobe uit te breiden. Kinderen groeien zó snel uit hun kleding, dat tweedehands kleding vaak echt nog wel een ronde mee kan en het er soms zelfs nog als nieuw uit kan zien!

Toch koop ik eigenlijk zelden tweedehands kleding en als ik er dan toch voor ga, dan het liefst in een winkel waar ik het kledingstuk ook even kan zien en voelen. Mijn ervaring met Marktplaats is dat de kwaliteit vaak toch iets minder is dan in de advertentie werd geschetst, dus ik twijfel vaak en doe uiteindelijk toch maar geen bod.

 

Tweedehands merkkleding

Het valt me op dat merkkleding vaak toch langer meegaat. Als Fiene uit een budget kledingstuk gegroeid is, is het mooie er vaak ook echt vanaf. Een jurkje van bijvoorbeeld LeChic dat evenveel gedragen is, ziet er vaak nog als nieuw uit! Dat is Masja van merkkleertjes.com ook opgevallen en zij verkoopt daarom tweedehands merkkleding voor een klein prijsje in haar webshop. Ze geeft aan dat de kleding in prima en nieuwstaat is en om ons de kwaliteit te laten ervaren, stuurde ze mij een kledingstuk toe voor Fiene.

 

Tweedehands merkkleding - Vingino blouse

 

Ik wist niet wat ze ons had toegestuurd, alleen dat het een item van Vingino was. Ik was dan ook heel erg benieuwd toen de postbode de envelop met het kledingstuk door de brievenbus had geduwd! Het is een item dat ik zelf niet zo snel had gekocht, maar het staat heel leuk bij Fiene.

Het zwart / wit geruite blouseje is stoer maar toch ook lief door de roze teksten aan de voor- en achterkant. Ook de roze / witte knoopjes maken het wat schattiger. De glazen knoopjes zijn iets beschadigd maar dat valt niet op. Verder is het blouseje echt in nieuwstaat. Dit mag je dus zeker kwalitatieve tweedehands merkkleding noemen!

 

Voor herhaling vatbaar

Omdat ik me wilde laten verrassen, had ik voordat ik het kledingstuk ontving nog niet uitgebreid op de website gekeken. Intussen ben ik al aardig aan het snuffelen geweest en er zitten echt hele leuke merk kledingstukken tussen voor jong en oud; ze hebben namelijk baby-, jongens-, meisjes- én dameskleding. Nu ik weet dat de kwaliteit ook echt goed is, zal ik ook niet lang twijfelen als ik iets leuks voor een mooie prijs zie!

 

Koop jij wel eens tweedehands kleding?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeelding kledingrek via Shutterstock

14 comments on “Tip | Kwalitatieve tweedehands merkkleding voor kinderen

 1. Kleding eigenlijk nooit gedaan maar wel wintersport kleding. Een skipakje voor de kleinste omdat die maar één seizoen mee zou gaan. En ben er heel tevreden mee! Hij kan hem zelfs nog een seizoen aan 🙂

 2. Ik had de site wel eens voorbij zien komen maar nooit echt goed gekeken. Het klinkt wel goed eigenlijk! Ik geef niet graag bakken met geld uit aan kinderkleding omdat het inderdaad snel te klein is, maar koop de budgetmerken (die zoals je zegt na een tijdje dragen wel echt op zijn) of in de sale. Tweedehands vind ik een prima alternatief als het er nog netjes uitziet. Ik heb wel eens wat kleding via marktplaats / facebookgroepen gekocht en dat ging ook prima, maar dit is toch even wat ‘veiliger’.
  Tessa onlangs geplaatst…Valentijnscadeaus voor mannen die ze écht graag krijgenMy Profile

 3. Net je blog gelezen over de nieuwe aanwinsten van Primark. Erg leuk! Ik zit nu ge bedenken wanneer ik daar eens ga kijken 😂.

  Ik heb gelijk even door geklikt naar deze blog. Zelf koop ik wel eens tweedehands kleding. Voornamelijk broekjes. Een enkele keer een setje e.d. De kwaliteit is meestal ZGAN. Ik heb 1x gehad dat het tegenviel en dat het niet gedragen werd. Viel klein – was pillig.

  Ik probeer merk kleding vaak in de sale te kopen, maar kom vaker thuis met iets wat daar niet tussen zat.

  Haar kledingkast is een mixje van verschillende merkjes en non merkjes!

 4. Hi Mirjam,

  Dan is een tweedehands kinderkledingbeurs echt iets voor jou! Wij organiseren twee keer per jaar de Jippiebeurs, de beurs voor de betere merkkleding voor kinderen in de maat 80-170. We selecteren zeer streng op kwaliteit van de ingebrachte kleding want we vinden het belangrijk dat je bij ons geen kat in de zak koopt. Anyway, de eerstvolgende beurs is op 10 maart (2018) in Zeist. We zouden het super leuk vinden als je langskomt (geen idee of het in de buurt is natuurlijk ;-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.