Leuk, lekker én gezond tussendoortje voor op de peuterspeelzaal

Zoals ik jullie verteld heb, gaat Fiene in maart naar de peuterspeelzaal. Ze mag twee ochtenden in de week en, zo las ik in de brief, zal ik haar ook een beker drinken en een tussendoortje, liefst in de vorm van fruit mee moeten geven. Helemaal prima, maar dan wil ik dat wel een beetje leuk én op een praktische manier meegeven!

 

Lekkende bekers en druipende bakjes

Als ik terugdenk aan eten en drinken meenemen tijdens mijn eigen schooltijd, dan denk ik gelijk aan lekkende bekers en druipende bakjes. Op de één of andere manier kreeg ik het altijd voor elkaar om mijn boeken helemaal onder de derrie te krijgen. Aan het eind van het schooljaar zagen mijn boeken en schriften er ook niet meer uit haha. Nu hoeft Fiene natuurlijk nog niet met haar boeken op pad, maar ik vind het toch wel erg belangrijk dat er niks in haar rugzak gaat lekken. Daarom was ik ook heel blij dat we een mooie roze set van Rosti Mepal mochten ontvangen!

 

Rosti Mepal set

 

Fiene’s set bestaat uit:

 • een drinkbeker met hermetische sluiting én overdrukventiel, dat wordt dus geen lekkage!
 • een broodtrommel die goed afsluit en ook makkelijk te openen is door op het knopje te drukken.
 • een fruitbakje (inclusief vorkje) dat speciaal voor kinderen is gemaakt. Het dekseltje is makkelijk te openen, maar sluit goed af.

Handig detail: het fruitbakje past precies in de broodtrommel!

 

Een lekker én leuk tussendoortje

Fiene is gelukkig dol op fruit. Ze heeft zo haar favorieten, maar eigenlijk gaat alles er wel in. Zeker als ze een bakje met verschillende soorten fruit krijgt! Dit ziet er ook gelijk een stuk gezelliger uit, dus dat is ook hoe ik haar fruit mee wil gaan geven. Daar kan ik het het handige fruitbakje dus perfect voor gebruiken.

Naast verschillende fruitsoorten in een bakje te doen, is het ook leuk om deze een speciale vormpje te geven. Onze peuter is dol op verschillende vormen en kan me zo voorstellen dat ze dit ook wel zal kunnen waarderen. Ik besloot alvast een beetje te oefenen, zodat ik niet op de dag zelf sta te prutsen en er dan misschien achter kom dat mijn idee niet zo handig was. Ik had nog een paar uitstekers liggen in de vorm van bloemetjes, dus ik besloot die te gebruiken.

 

 

De kleine gele uitsteker gebruikte ik voor de stukjes banaan en de iets grotere groene uitsteker voor de kiwi. Heel simpel, maar het maakt een enorm verschil in presentatie!

 

Goedgekeurd!

Nu was het natuurlijk nog even de vraag of Fiene dit ook kan waarderen. Misschien maakt het voor haar eigenlijk geen verschil welke vorm haar fruit heeft. Dan zou het toch wel een beetje zonde van het werk zijn.

 

 

Tussen het foto’s maken door was ik even naar de gang gelopen om iets te pakken en hoorde ik een heel enthousiast kreetje uit de woonkamer komen. Fiene had het bakje ontdekt en begon er direct van te snoepen, haha boefje. Het viel haar gelijk op dat er allemaal mooie bloemetjes in het bakje lagen, dus dat had ik zeker niet voor niets gedaan. Missie geslaagd dus!

 

Heb jij nog leuke tips om het tussendoortje extra speciaal te maken?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

17 comments on “Leuk, lekker én gezond tussendoortje voor op de peuterspeelzaal

 1. Nou, met zo’n spontane reactie van je dochter weet je dat het wek goed zit 🙂
  Tot en met groep 2 hield ik niet alleen rekening met mijn eigen kinderen, maar ook met de juf. Want die moet al die trommels en bekers openmaken, haha.
  Van mepal is er ook nog een andere trommel, met klemmen aan de zijkant. Die kunnen jonge kinderen meestal wel open krijgen. Met deze trommel moet je eigenlijk je hele hand er overheen leggen om de deksel er af te krijgen. En dat past nog niet bij kleintjes.

  Zelfgemaakte kaasstengels zijn bij mijn kinderen favoriet.
  Anita Willems onlangs geplaatst…Hoe mijn wereld kleiner werd toen ik kinderen kreeg (en waarom ik dat helemaal niet erg vond)My Profile

 2. Heel leuk bedacht!
  Gesneden banaan wordt alleen wel heel gauw bruin is mijn ervaring, ook al zit het in een afgesloten bakje. Besprenkelen met citroensap helpt geloof ik wel iets.
  Ik gaf meestal hardere fruitsoorten mee, zoals appel, druifjes of juist een mandarijn. Een koek, iets zelf gebakkens of iets hartigs mocht bij ons op de psz ook wel en was vaak ook wel een succes bij de jongens.
  Maar spannend dat ze naar de peuterspeelzaal mag, leuk, een hele nieuwe periode!

 3. Ziet er heel leuk uit!! Ik ben zelf kieskeurig met fruit en ik vind gesneden fruit al vrij snel niet meer lekker als ik het meeneem, hoewel citroensap wel helpt inderdaad. Ik zou zelf denk ik voor mijn dochter van 2–veel saaier–voor een hele appel en banaan ofzo kiezen, die kan ze dan in z’n geheel opeten. Maar het hoeft bij ons niet, want ze krijgt fruit op de kinderopvang.

  1. Ik denk dat het er ook aan zal liggen hoe vroeg of laat we in de ochtend zijn haha dus misschien krijgt ze soms ook een heel stuk fruit mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.