Travelbingo | Ideaal voor een lange autorit

Ben jij al klaar voor de zomervakantie? Als je met de auto gaat dan weet je dat het soms best ‘een dingetje’ kan zijn om je kind(eren) bezig te houden op de achterbank. Ik wil niet dat ons meisje zich urenlang bezighoudt met een tablet, dus ik ben altijd op zoek naar leuke alternatieven. Travelbingo is zo’n alternatief waar ik je heel graag meer over vertel!

 

Travelbingo

 

De lange autorit

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, brengen wij onze zomervakantie (op dit moment zelfs) door met onze caravan. Genieten van het Franse en inmiddels zelfs het Vlaamse leven! Aangezien wij diverse plaatsen af gaan, maken we ook meerdere lange rijdagen. Dit betekent dus dat we Fiene meerdere dagen bezig moeten houden. Gelukkig vindt ze het ook leuk om lekker te kletsen en rond te kijken, maar dat houdt ze ook geen uren vol. Ik heb een tas met divers speelgoed bij me, waar ook wat kleine cadeautjes in zitten. Niks bijzonders, maar gewoon leuk om weer even mee bezig te zijn – typische Action hebbedingetjes. Zo doen we het inmiddels al een paar jaar en dat gaat gelukkig prima, maar toch ben ik dit jaar op zoek gegaan naar wat leuke afleiders waarmee ze wat langer bezig kan zijn.

 

Travelbingo

In mijn zoektocht stuitte ik op de Travelbingo. Ik ken het idee van autobingo wel, maar dan van wat printables voor éénmalig gebruik. Deze herbruikbare versie met handige schuifjes was nieuw voor mij en sprak me direct aan!

Travelbingo

Voor € 8,95 (verkrijgbaar bij Gezinnig) krijg je twee vrolijk gekleurde bingokaarten met 25 afbeeldingen. Kijk goed in het rond of je één van de objecten spot en zo ja dan mag het betreffende schuifje dicht. De afbeeldingen zitten op beide kaarten op verschillende plekken, waarbij er bij allebei in het midden een sterretje staat. Voor dit sterretje kun je zelf iets bedenken dat opgezocht moet worden, denk bijvoorbeeld aan de vlag van de camping.

Degene die als eerste een rij of de hele kaart dicht heeft, heeft Bingo en dus gewonnen.

 

Wat vinden wij?

Wat een aanrader! Ontzettend leuk om vanaf het eerste moment van de autorit bij de hand te hebben!

Travelbingo

Vanaf het eerste moment dat ik het voor de dag haalde was Fiene direct enthousiast. Ze houdt ervan om zoekopdrachtjes te krijgen in de auto, dus dit is helemaal in haar straatje. We gingen samen voor een volle kaart, zij de ene en ik de andere, en dat hebben we de hele vakantie zo gedaan. Soms heb je namelijk best snel een rijtje vol en dan vindt ze het helemaal niet leuk om weer opnieuw te beginnen haha. Er zitten hele makkelijke zoekopdrachtjes tussen, zoals een boom of een vogel. Maar je moet ook op zoek naar een helikopter of bijvoorbeeld een takelwagen en die moet je natuurlijk maar net tegenkomen!

Wanneer je een tijdje op een saaie weg rijdt waar weinig gebeurt, legt Fiene de kaart even aan de kant. Zodra we dan weer eens een dorp in rijden, pakt ze de kaart er weer bij om te zien wat we nog missen.

 

Wij hebben nog één lange rit te gaan deze vakantie en dat is de rit naar huis. Dat we dan de Travelbingo er weer bij pakken staat in ieder geval vast!

 

Spelen jullie ook spelletjes tijdens een lange autorit?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

6 comments on “Travelbingo | Ideaal voor een lange autorit

  1. Jammer dat ze niet los te bestellen zijn. Met 3 kinderen moet je meteen 2 setjes kopen…
    Vanaf welke leeftijd zou dit kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.