Trakteren op de peuterspeelzaal

Afgelopen vrijdag mocht Fiene trakteren op de peuterspeelzaal. Dit was voor haar voor het eerst dat ze mocht trakteren en ze had er ontzettend veel zin in! ‘Wat mag ik apporteren mam?’ (Geen idee hoe ze aan het woord apporteren komt, want de enige hond die ze kent (die van oma) zal nog eerder omvallen dan apporteren 😉 ).

Eén van de juffen bij de peuterspeelzaal gaf al als tip dat ik er niet te veel werk in moest steken, aangezien de peuters over het algemeen alles zonder blikken of blozen opentrekken om vervolgens de boel naar binnen werken haha. Dus ik besloot iets leuks maar simpels te maken, want het stond me toch een beetje tegen om elk kind gewoon een zakje kaakjes te geven.

 

De traktatie: hartige giraffen

Trakteren op de peuterspeelzaal

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik ging voor hartige giraffen! Ik vond het eigenlijk nog best lastig om iets leuks en toch simpels te verzinnen. Wat doe je dan? Dan ga je rondneuzen op Pinterest (oh wat staan daar toch leuke ideetjes) en daar zag ik onder andere diverse versies van deze giraffen traktatie voorbij komen. Vooral veel zoete versies met stukjes cake (chocolade en vanille) en zelfs een vrolijk gekleurde versie met snoepjes, maar zo’n hartige versie bleef langer in mijn hoofd hangen, omdat deze toch iets meer bij ons meisje past.

 

Lekker makkelijk en snel klaar (?)

Eén van de redenen dat ik voor deze traktatie ging, was dat het er zo lekker makkelijk en snel uit zag. Qua snelheid viel dat toch een klein beetje tegen, maar het was in ieder geval niet lastig ;).

 

Eerst het printen en uitknippen van de giraf-hoofdjes. Voor elk stokje twee hoofdjes, zodat je niet tegen een witte achterkant aankijkt. Er zitten 16 kindjes in Fiene’s klas en er zijn soms 4 juffen aanwezig. Om zeker genoeg te hebben, ging ik voor 25 giraffen. Dit betekende 50 giraf-hoofdjes. Leuk, maar daar was ik dus wel even mee bezig.

 

Wat heb je verder nodig? Heel weinig! Dat is nou precies het mooie 😉 . Knakworstjes, blokjes kaas en satéprikkers. Toevallig kwam ik deze brede satéprikkers tegen in de kast, daar kon ik de giraf-hoofdjes prima op plakken!

 

En toen was het een kwestie van rijgen. Ik begon met een stukje knakworst en daarna een stukje kaas. Om en om van allebei 3 stuks zodat je eindigt met een (stevig) stukje kaas waarop de giraf eventueel kan blijven staan. Dat is alles!

Achteraf gezien had ik trouwens toch beter de gewone smalle satéprikkers kunnen gebruiken, want door deze brede prikkers scheurden de blokjes kaas soms in tweeën. Natuurlijk steeds het bovenste stukje, waardoor bijna alles weer van het stokje af moest om weer voorzichtig een nieuw stukje te rijgen.

 

Trakteren op de peuterspeelzaal

Vrijdagochtend, voordat we naar de peuterspeelzaal gingen, liet ik Fiene het resultaat zien van een avondje hartig knutselen. ‘Wow mam, dat zijn mooie giraffen worstjes! Die ga ik apporteren!’ ‘Trakteren lieffie..’ 😉 . Mijn dag kon al niet meer stuk! Ik maakte ze voor haar en ze was er heel blij mee, dus missie geslaagd, tijd voor ‘school’.

Om 10 uur mocht ik terugkomen met de apportatie tratatie, want dan was het tijd om haar verjaardag te vieren. Michiel had ook een uurtje vrij genomen (zo fijn dat hij dichtbij huis werkt!) en kwam ook naar de peuterspeelzaal toe.

Wat was dat leuk om te zien, ons peutertje was weer even helemaal jarig! Er hing een slinger en een ballon speciaal voor haar en ze kreeg een verjaardagsmuts op. Ook werd er voor haar gezongen, mocht ze 3 kaarsjes uitblazen én ze kreeg ook nog eens een cadeautje! Na afloop van dit grote feest mocht ze dan eindelijk gaan trakteren. Ze droeg de bomvolle en best zware schaal helemaal zelf en deelde daarna de giraffen één voor één uit aan alle kindjes en juffen ‘hier juf, jij mag ook een giraf hoor’ – smelt!!

 

Dit was een geslaagde eerste keer trakteren! De volgende keer dat Fiene mag trakteren op de peuterspeelzaal zal het voor haar afscheid zijn, maar daar denken we nog maar even niet aan.

 

Wat is jouw favoriete traktatie? Misschien kan ik ‘m gelijk onthouden voor volgend jaar 😉 .
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Traktatie tip

 

23 comments on “Trakteren op de peuterspeelzaal

  1. Leuk. Dat was mijn idee ook. Maar omdat de kinderen het niet meteen mogen opeten maar het in de tas mee naar huis gaat, toch maar voor iets anders gekozen.

  2. Ontzettend leuk! Ziet er heel gezellig uit. Enige puntje wat deze – overbezorgde – moeder heeft. Ik heb altijd begrepen dat (hele) druiven, cherrytomaatjes en de vorm van knakworstjes precies in de luchtpijp van kleine kinderen past. Ik vind het dan altijd een tikje spannend en merk dat ik het mijzelf wel heel lastig maak met traktaties. Pffff. Dat heb je weleens hè.
    Rory onlangs geplaatst…Mam, mag ik mijn flamingo badcape om?My Profile

  3. Wat leuk gedaan! Ik trakteerde vroeger toen ik klain was ook wel eens dit soort stokjes uit, met kaas, knakworstje enz. maar nooit op deze manier… twas gewoon wat het was, een stokje met hapjes. Dit vind ik echt zo leuk! bedacht!

  4. Pingback: .. Trakteren peuterspeelzaal – Vgsnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.