Traktaties peuterspeelzaal | Afscheid van de peuters

Bij de grote stap naar de basisschool hoort natuurlijk ook het afscheid nemen van de peuterspeelzaal. Vandaag is het zover en is het haar laatste dag tussen de peuters. Meer dan een jaar was dit de plek waar ze bijna iedere maandag- en vrijdagochtend heeft gespeeld, geknutseld en nieuwe dingen heeft geleerd. Bij een afscheid hoort natuurlijk een traktatie voor zowel de kinderen als voor de juffen en dat is gelukt, weer iets om af te vinken 😉 ‘traktaties peuterspeelzaal – check’!

Vorig jaar trakteerde Fiene eetbare giraffen.

 

Traktaties peuterspeelzaal

 

Traktaties peuterspeelzaal

Voordat ik zelf weer allerlei dingen ging verzinnen of opzoeken, besloot ik eerst eens aan Fiene te vragen wat ze graag wilde trakteren. Al snel gaf ze aan dat ze graag een cadeautje wilde trakteren. Ze heeft zelf inderdaad ook wel eens een klein cadeautje bij een traktatie gekregen en die vindt ze echt het leukst. Eigenlijk vind ik het ook wel een leuk idee bij een afscheid, dat je nog iets meegeeft als bedankje.

 

Voor de kinderen

Samen hebben we diverse koekjes en wat kleine cadeautjes bekeken en Fiene vond deze de leukste:

  • Plakhandje
  • Kleine squishi
  • Frozen kaakje

Ik vond dit schattige zakje dat verandert in een konijntje zodra je het zakje dichtknoopt en kon het echt niet laten om deze te gebruiken. Super leuk en gelijk lekker vrolijk!

Traktaties peuterspeelzaal - peuters

Konijnenzakje, squishi en plakhandje: AliExpress
Frozen kaakjes: supermarkt

 

Voor de juffen

Het cadeau voor de juffen vond ik nog best lastig! Ik heb het idee dat de juffen al genoeg douchegelletjes en chocolade op voorraad hebben en ook voldoende thee mokken in de kast hebben staan.. Nu hebben wij een tijd geleden wat basilicumzaadjes geplant en die beginnen toevallig lekker te groeien! We besloten voor een lekker Italiaans getint pakketje te gaan met wat pesto, witte truffelspray en een zakje bruschettas.

Traktaties peuterspeelzaal - juffen

Potje: Big Bazar
Plantje: zelf gekweekt
Pesto, witte truffel spray en bruschettas: Xenos 

 

Wij mogen vandaag met twee goedgevulde mandjes naar de peuterspeelzaal, voor de allerlaatste keer. Kleine meisjes worden groot!

Wat is jouw favoriete traktatie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Traktatietips

 

One thought on “Traktaties peuterspeelzaal | Afscheid van de peuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.