To Netflix or not to Netflix… dat is de vraag

Volgens mij ben ik echt één van de weinige mensen die dit kunnen zeggen, maar wij hebben geen Netflix. There, I said it.. Het is bijna een beetje gênant om te moeten zeggen haha. We hebben er wel eens over gedacht, maar we hebben zelf ook een hoop series op ons mediacenter staan, dus dan is de vraag of het dan niet een beetje dubbel op wordt.

 

Tablet Netflix

 

Series

Wij vinden het heerlijk om series te kijken. Het kijkt lekker weg en zeker als een serie al een paar seizoenen onderweg is, heb je echt even wat te kijken!

Op dit moment zijn we bijvoorbeeld de serie ‘Bones’ aan het kijken. Die hadden we wel al eerder gezien tot en met seizoen 8, maar er zijn daarna nog aardig wat afleveringen bijgekomen. Aangezien het al weer een paar jaar geleden was dat we de serie gezien hadden, zijn we maar weer opnieuw begonnen. We zitten nu weer in seizoen 8 dus we zijn aardig bij en hebben hierna nog een paar seizoenen en dan hebben we deze serie weer afgekeken. Maar wat moeten we dan weer kijken? Want onze eigen ‘voorraad’ is nu op!

 

Proefabonnement Netflix

Nu zitten we er toch aan te denken om eens een proefabonnement te nemen als we de rest van ‘Bones’ gezien hebben. Gewoon om eens te kijken of het iets voor ons is. Zien we er meerwaarde in? Werkt dit echt een stuk handiger dan hoe we het nu doen?

Wat super handig is, is dat je de eerste maand gratis kijkt en je je abonnement altijd online opzegbaar is.

Het zou de keuze van een volgende serie in ieder geval een stuk gemakkelijker maken en ook als we een film willen kijken, kunnen we dat gewoon via Netflix doen.

 

Waar kijken we vanavond op?

Je bent ook niet gebonden aan de televisie, want door de gratis Netflix-app te downloaden, kijk je series en films waar en wanneer je wilt. Dit is ook wel handig is als ik bijvoorbeeld Pretty Little Liars zou willen kijken en Michiel daar niet echt op zit te wachten haha.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos, want je kunt op diverse manieren kijken:

 • Kijk op je tv: smart tv’s, PlayStation, Xbox, Chromecast, Apple TV, Blu-ray spelers enz.
 • Onderweg: iPhone, iPad, Android- en Windows-telefoons en tablets
 • Elke computer: kijk direct op Netflix.com

 

Netflix

 

Wat kost het?

Tsja aan alle leuke dingen zit natuurlijk een prijskaartje, zo ook aan Netflix. Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

 • Basic à € 7,99 per maand
 • Standaard à € 9,99 per maand
 • Premium à € 11,99 per maand

De verschillen in de abonnementen zitten in de beeldkwaliteit (HD / Ultra HD) en het aantal schermen om tegelijk te kunnen gebruiken.

Ik kan zeggen dat ik nog niet van mijn stoel ben gevallen bij het zien van deze prijskaartjes!

 

Voorlopige conclusie:

Aangezien Michiel er net nog een keer over begon en ik terwijl ik dit allemaal aan het typen ben er ook steeds meer overtuigd raak dat het toch eigenlijk wel heel erg leuk zou zijn, denk ik zomaar dat wij volgende maand Netflix gaan uitproberen!

Conclusie:

To Netflix!

Wordt vast en zeker vervolgd…

 

Heb jij ook Netflix? Hoe bevalt het?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeelding “Netflix Ipad”: Maxxa Satori / Shutterstock.com
Afbeelding “Netflix Laptop”: ibreakstock / Shutterstock.com

17 comments on “To Netflix or not to Netflix… dat is de vraag

 1. Jup verslaafd!! Ik volg echt veel series of heb er al een aantal afgerond. Films op Netflix vind ik moeilijker. De films die op Netflix staan, die echt goed zijn, had ik ook al op DVD of al gezien. Dus we gebruiken Netflix niet veel voor films. Maar series en voor kinderen is het echt top!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een tropische winactieMy Profile

 2. Leuk ik had tot voor kort ook nog geen Netflix. Nu lift ik mee op het account van mijn zusje, die een premium account heeft waardoor ik ook kan kijken! Heb wel wat series weg gekeken maar nu staat er weer een stop op bij mij, maar dat is meer omdat ikzelf de rust in me kont niet meer heb om te kijken haha… Maar Netflix zelf is top!
  Jessica onlangs geplaatst…Het is weer tijd voor een pyjama en huispak feestje!My Profile

 3. Wij hebben netflix, maar enorm veel gebruik maken we er eigenlijk niet van. Behalve dan voor de series die van netflix zelf zijn (house of cards en oitnb bijvoorbeeld). Maar voor de andere series die nu in Amerika lopen bijvoorbeeld , loopt netflix vaak achter en dan heb je er weinig aan.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Waarom heeft alles in vredesnaam een eigen dag?!My Profile

 4. Volgens mij ben ik net zo ouderwets. Wij beginnen er niet aan, ik vind het te duur en er staat niet op wat ik wil zien. Hetzelfde geld voor videoland. Ik sla nog even over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.