Handige tips voor kamperen in het voorjaar

Kamperen is zó fijn! Dus waarom zou je wachten tot de zomer?! Kamperen in het voorjaar kan ook heel leuk zijn, zeker tijdens de vroege warme lentedagen. Maar er is toch een aantal dingen waar je even bij stil moet staan of handig is om mee te nemen.

 

Tips | Kamperen in het voorjaar

 

10 TIPS | Kamperen in het voorjaar

Ga jij voor het eerst kamperen in het voorjaar? Dan hoop ik je te kunnen helpen met mijn checklist. Voor de ervaren voorjaarskampeerder is het wellicht een herkenbare lijst. Misschien kun je hier nog tips aan toevoegen? Ik lees ze graag terug onder het artikel!

 

1) Draag laagjes

Het ene moment is het heel fris en het andere moment komt de zon door en drijf je bijna de (voor)tent uit. Daarom is het fijn om meerdere dunne laagjes kleding te dragen in plaats van 1 dikke trui (al is die laatste wel fijn in de avond). Zo kun je steeds een laagje aan of uit doen wanneer nodig en blijf je lekker op temperatuur. Neem daarom wat extra kleding mee om fijn te kunnen ‘lagen’.

 

2) Kaplaarzen

Het gras zal ‘s morgens en ‘s avonds echt nat zijn in het voorjaar, waardoor kaplaarzen al snel geen overbodige luxe blijken. Zeker voor kinderen super fijn om lekker hun gang in te kunnen gaan!

 

3) Houd het droog

Probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat alles in je caravan, camper, vouwwagen of tent droog blijft. Waar in de zomer alles vanzelf in een kwartier gortdroog is, blijft het vocht nu echt hangen en koelt het de boel behoorlijk af. Denk eraan dat je er ook moet slapen en dat doe je liever niet in de kou.

 

4) Warme slaapzak / dekbed

Houd er rekening mee dat het dunne zomerdekentje voor hartje zomer waarschijnlijk niet voldoet in het voorjaar. Neem voor de zekerheid een extra deken mee of verwissel het met een dikkere versie. Of wellicht neem je liever je elektrische deken mee? In een caravan of camper kan dat prima!

 

5) Kachel

Omdat het echt nog fris kan zijn in het voorjaar en zelfs nog kan vriezen, doe je er goed aan om indien mogelijk een kacheltje mee te nemen (wat met een tent al wel wat lastiger zal zijn). In veel caravans / campers zit er tegenwoordig standaard eentje ingebouwd, maar als je deze normaal weinig tot nooit gebruikt kan het geen kwaad om even te checken of alles nog naar behoren werkt.

 

6) Isolerend matje

Slaap je in een tent? Gebruik dan niet alleen een luchtbed, want deze vult zich met koude lucht waardoor je het erg koud zult krijgen. Leg er in ieder geval een isolerend matje onder. Dit schijnt overigens ook te helpen tegen kou in de vouwwagen, door hiermee de onderkant van het vouwwagenbed te isoleren.

 

7) Indoor activiteiten

Check voordat je een camping boekt even wat er aan indoor activiteiten in de buurt (of op de camping) te doen zijn. Je bent toch wat meer afhankelijk van het weer, dus het is wel fijn als je erop uit kunt trekken wanneer het tegen zit.

 

8) Dikke sokken

Wat ik vaak vergeet (en altijd van baal): dikke, warme sokken! Vandaar dat deze een plek in het rijtje hebben gekregen 😉 . Het koelt ‘s avonds flink af en dat merk ik vooral aan de koude voeten. Op de één of andere manier zit het gewoon niet in mijn systeem om ze van te voren in te pakken, hopelijk bij jou nu wel.

 

9) Entertainment voor binnen

Mocht het weer toch wat tegenvallen tijdens het kamperen in het voorjaar, is het handig om wat extra entertainment voor ‘binnen’ mee te nemen. Denk aan wat spelletjes, puzzels, kleur- en knutselspullen voor de kinderen of wat leuke films.

 

10) Zonnebrand

Vergeet je de zonnebrand niet? Want ondanks dat het vaak wat kouder is dan in de zomer, kent ook het voorjaar prachtige dagen. Zeker op de camping, want daar pak je natuurlijk elke zonnestraal mee. Op en top genieten, ook in het voorjaar!

 

Wat is jouw tip voor kamperen in het voorjaar?
Reacties lees ik heel graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

Kamperen in het voorjaar

Afbeelding kamperen via Shutterstock.

 

2 comments on “Handige tips voor kamperen in het voorjaar

  1. Echte schapenvachten voor in je stoel. De kou trekt niet op en s nachts kunnen je ze op je luchtbed of over je voeten leggen. Onmisbaar kampeer item

  2. Handige tips! Wat ook slim is, is om zwemkleding mee te nemen. Bijvoorbeeld als je naar een camping in Europa gaat. Er is zo’n een camping in Tsjechië waar je een zwembad hebt! gr, felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.