Tip voor Pasen | Waar is de kleine paashaas?

Boeken doen het altijd goed! Je kunt erin lezen, bladeren, voorlezen én zoeken! Een aanrader voor de komende Paasdagen is zoek- en aanwijsboek ‘Waar is de kleine paashaas?’. Een groot kartonboek met vrolijke zoekplaten, waar heel veel te ontdekken valt!

 

Waar is de kleine paashaas?

 

Waar is de kleine paashaas?

Heintje de Paashaas maakt heel veel mee op een dag. Hij gaat naar school en leert van alles over eieren, verven en verstoppen. Daarbij is er van alles te ontdekken. Hoeveel eieren tel je op elke plaat? En hoeveel lieveheersbeestjes? De korte teksten en kijkgaten in het grote kartonboek nodigen uit om van alles te zoeken en ontdekken. Er zijn enorm veel details en allerlei verborgen grapjes, waardoor het steeds weer een leuke zoektocht is.

 

Waar is de kleine paashaas?

 

Titel: Waar is de kleine paashaas?
Door: Joachim Krause
Vertaling: Marieke Hoogland
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Omvang: 16 bladzijden
ISBN: 978 90 2511 114 10
Uitgeverij: Uitgeverij Holland
O.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Naast ‘Waar is de kleine paashaas?’ zijn er nog 5 andere boeken verkrijgbaar in deze serie:

  • Waar is de rode trein?
  • Waar is de blauwe auto?
  • Waar is de kleine brandweerauto?
  • Waar is de gele grijper?
  • Waar is de kleine draak?

 

Zoeken en ontdekken

Wat een ontzettend leuk zoekboek! Het is lekker groot en stevig, waardoor het goed tegen een stootje kan (erg handig met kleine kinderen). Hoewel de titel doet vermoeden dat het hoofddoel op elke zoekplaat de kleine paashaas is, omhelst het boek zoveel meer! Je kunt de zoektocht zelf zo uitgebreid maken als je maar wilt, door je kindje allerlei dingen te laten zoeken of tellen.

 

Waar is de kleine paashaas?

 

Fiene kan dan ook echt een tijd met het boek bezig zijn. Ze vindt het leuk om zoekopdrachtjes te krijgen en doet haar uiterste best om alles te vinden. Ze ontdekt steeds weer een grappig detail in het boek, wat ze vervolgens uitgebreid aan ons laat zien. De kijkgaten maken haar extra nieuwsgierig, waardoor ze steeds even kijkt wat er aan de andere kant te zien is. Het lijkt me een ontzettend handig boek om mee te nemen tijdens een lange autorit! Ik denk dan ook dat ik het boek na Pasen apart ga leggen voor onze zomervakantie, zodat het dan weer als nieuw voor haar is en ze alles weer volop kan zoeken.

 

Het voorjaar komt eraan, heerlijk! Naast de voorjaarsbloemen en paastakken is ‘Waar is de kleine paashaas’ een leuke manier om het voorjaar én het paasgevoel in huis te halen!

Heb jij het voorjaar al in huis gehaald?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

 

2 comments on “Tip voor Pasen | Waar is de kleine paashaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.