TIP | Naar een carnavalsoptocht met je kindje(s)

Komend weekend is het carnaval en ik raad iedereen met kinderen aan om naar een carnavalsoptocht te gaan! ‘Maar jij komt toch helemaal niet uit Brabant..?‘ Klopt! Kun je nagaan hoe leuk het is!

 

Carnavalsoptocht

 

Naar een carnavalsoptocht

Ondanks dat het nog geen carnaval is, zijn de eerste carnavalsoptochten al geweest! Wij zijn van boven de rivieren en dus niet zo thuis in het carnavals- en optochtwereldje. Maar omdat mijn moeder mijn zus en mij vroeger wel eens mee nam naar een carnavalsoptocht, wist ik dat dit erg leuk is voor kinderen. Het leek me dan ook leuk om (bij mooi weer, dat dan wel 😉 ) een optocht te bezoeken met onze peuter.

Vorige week checkte ik de optochtenkalender en zag ik dat zaterdag de grote carnavalsoptocht van de Wouwse Plantage gepland stond. We zochten de locatie op en besloten daarheen te gaan.

Verkleed als prinses

Eenmaal aangekomen en geparkeerd werd meteen duidelijk waar we heen moesten lopen. Het was namelijk meer een kwestie van ‘volg de menigte’ en je komt vanzelf op de juiste plek terecht! Logisch natuurlijk 🙂 . We volgden de verklede en versierde mensen en ons meisje vond het allemaal geweldig! Fiene mocht haar mooie prinsessenjurk aan en haar kroon en toverstaf maakten haar ‘look’ helemaal af. Ze had weliswaar haar jas nog over haar jurk aan, maar dat maakte voor Fiene gelukkig geen verschil – zij was een prinses!

Er waren ook genoeg mensen niet verkleed, dus Michiel en ik vielen ook niet uit de toon in onze normale kleding haha.

 

De optocht

Voordat de optocht begon was het al erg gezellig. Er klonk aanstekelijke carnavalsmuziek en er was natuurlijk genoeg te eten en drinken te halen. De sfeer zat er al helemaal in en voor ons peutermeisje was het feest dan ook gelijk begonnen. Ze had op straat alle ruimte om lekker te dansen en gek te doen!

Al snel begon de optocht. Voorop liep natuurlijk de Prins 😉 , gevolgd door de meest bijzondere en gigantische praalwagens. Heel kleurrijk en vrolijk en omringd door allerlei verklede mannen, vrouwen en kinderen. Na een praalwagen was er steeds een grappige act van kinderen of volwassenen, alles in het thema “‘t Ouw nie op”. Hier en daar werden snoepjes uitgedeeld (Fiene was fan 😉 ) en er werd veel gedanst, waarbij Fiene soms ook even mee mocht doen. Het duurde best lang totdat de hele optocht voorbij was, maar tussendoor kon ze ook steeds even spelen met een ander prinsesje, ze had het enorm naar haar zin!

Carnavalsoptocht

Praalwagen carnavalsoptocht

Mee dansen in de carnavalsoptocht

 

Low budget uitje

Wat nog eens extra fijn is, is dat het ook nog eens een heel erg low budget uitje is! ‘Entree’ kost natuurlijk helemaal niks (al hebben we wel wat in de fooienpot gegooid). Natuurlijk, als je voor ieder een broodje worst en ook nog wat te drinken gaat halen dan wordt het al snel duur. Maar wij hadden zelf wat te eten en te drinken meegenomen, dus wij hadden een hele leuke middag voor nop!

 

Na afloop van de optocht gingen wij, bedolven onder de confetti en met een hele blije peuter, weer richting de auto. Dit was een geslaagd uitje!

Dus, mocht je nog een gaatje hebben voor komend weekend? Bezoek een carnavalsoptocht! Er zijn er genoeg en het is echt de moeite waard met kinderen 🙂

Wat is jouw ervaring met optochten?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “TIP | Naar een carnavalsoptocht met je kindje(s)

  1. Wij zijn vorig jaar voor het eerst met onze dochter naar een carnavalsoptocht geweest en gaan aankomend weekend weer. Dikke pret. Ze keek haar ogen uit en ‘hoste’ mee op de muziek.

  2. Ik twijfel nog of we gaan kijken dit jaar. Vind er zelf nooit zoveel aan en ik vrees dat ik het dit jaar niet volhoud. Ben ook wel een beetje bang dat Aukje het teveel herrie vindt… Ik denk dat we zaterdagochtend beslissen haha.
    Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog Kruidvat!My Profile

  3. Wij hebben vanmorgen kindercarnaval gevierd. Morgenochtend gaan we eerst naar de kleuterbios en daarna kijken we even (naar het weer enzo) of we naar de optocht in Helmond gaan. Maandag is de kleinere optocht in het dorp dus hopelijk is het dan even droog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.