Thuisblijven tijdens de zomervakantie saai? Echt niet!

Thuisblijven tijdens de zomervakantie saai? Echt niet! Wij hebben volop genoten en ik deel graag nog even een laatste terugblik op onze heerlijke zomervakantie.

 

Zomervakantie thuis

Zoals ik al eerder met jullie deelde, zijn wij al vóór de school-zomervakantie op vakantie geweest. Hierdoor zijn we de afgelopen periode voornamelijk thuisgebleven, maar hebben we alsnog ontzettend genoten! Aangezien ik eerder onze zomervakantie activiteitenlijst deelde, is het wel zo leuk om ook nog even te delen wat we allemaal hebben uitgevoerd de afgelopen weken.

Hittegolf

Zomervakantie zwemmen

Ik zou een blog kunnen vullen met dit soort foto’s, want jeetje wat hebben we veel dagen gebruik kunnen maken van ons privé zwembad in de tuin. De temperaturen schoten omhoog en 40°C was dan ook echt geen probleem voor ons! Ook na de hittegolf hebben we natuurlijk nog prachtig weer gehad, dus ik bleef mijn ramen zemen van alle spetters haha.

 

Beneden slapen

Wel een beetje jammer dat het op een gegeven moment in huis niet meer koel te krijgen was. Vooral boven was het niet te harden! Geluk bij een ongeluk, want ‘met z’n drietjes beneden slapen’ stond op onze zomervakantie activiteitenlijst! Fiene had het helemaal goed voor elkaar, want met een matras onder de tafel gepropt konden we prima een tent voor haar maken – Feest!!

 

BBQ

Tsja, met al dat warme zomerweer is de BBQ volop aan het werk geweest. Heerlijk uitgebreid tafelen met vrienden of familie of juist lekker knus met z’n drietjes. Volop genieten dus!

 

Weekendje weg

Weekend weg

Zoals ik al zei stond er geen vakantie meer gepland, maar we gingen nog wél een weekend weg! Deze chalet was het weekend van ons op een vakantiepark vlakbij het strand. Mijn familie verbleef een paar chalets verderop, dus dat was super gezellig!

 

Spelen tijdens weekend weg zomervakantie

Weekend weg in schoolvakantie

Het waaide flink dat weekend, maar het grootste gedeelte van de tijd hebben we gewoon buiten kunnen doorbrengen en ook een stranddag was prima te doen! Het was maar een weekend maar het voelde echt als vakantie. Wij konden gezellig bijkletsen en de kinderen vermaakten zich prima met elkaar!

 

Dagjes uit

Als je niet op vakantie gaat, heb je alle tijd voor allerlei leuke uitjes!

Uitzicht hotel Figi

Fiene mocht bijvoorbeeld een paar dagen logeren bij haar opa en oma, waar ze op en top verwend werd en hele leuke dingen heeft gedaan! Terwijl zij daar genoot, besloten wij het er samen ook even van te nemen. We boekten een nachtje weg naar Hotel Figi, met een bioscoop erbij. Eerst even onze spullen op de kamer gezet, daarna uitgebreid gedineerd in het hotel om aansluitend de bioscoopzaal in te wandelen. Oh en check het uitzicht vanuit onze hotelkamer, super toch?!

 

Zomervakantie: Artis

We brachten ook een bezoek aan Artis in Amsterdam. Normaal gesproken gaan we vaak naar Blijdorp, aangezien Rotterdam een stuk dichter bij huis is, maar nu wilden we juist eens wat anders. Een mooie, overzichtelijke dierentuin in hartje Amsterdam; aanrader!

 

We brachten weer eens een bezoekje aan de Markthal in Rotterdam. Het blijft een prachtig gebouw en iedere keer ontdek je weer iets nieuws tussen al het lekkers.

 

Bowlen

Het bowlen konden we niet vergeten deze zomervakantie, want dat stond op nummer 1 van Fiene’s wensenlijst! In de laatste vakantieweek konden we het eindelijk afvinken. Ik kan je vertellen dat ik er echt ontzettend slecht in ben (misschien mag ik volgende keer meedoen op de kinderbaan..). Toch vonden we het allemaal super leuk en gezellig om te doen, dus dit gaan we vaker ondernemen!

 

Bioscoop

Bij een bezoek aan de bioscoop mocht Fiene kiezen welke film ze wilde zien en ze ging voor Huisdiergeheimen 2. Top! Dit soort films zijn meetstal niet vervelend om mee te kijken en dat was nu ook weer het geval. Net als deel 1 was ook deze versie weer erg grappig!

 

Zomervakantie stranddag

Met al het mooie weer hebben we ons zwembad ook af en toe afgewisseld met een stranddag. Heerlijk dobberen in het water, zandkastelen bouwen, garnalen zoeken, kuilen graven, noem maar op!

 

Ehm ja, er is ook geshopt haha (check ook zeker even onze Low Budget shoplog). Ook hier maken we gezellig een dagje van! Lekker rondneuzen en even samen lunchen tussendoor.. Heerlijk zo’n dochter!

 

In en om het huis

Michiel en ik hebben de afgelopen tijd ook gewoon gewerkt en tijdens onze werkdagen heeft Fiene volop bij oma gespeeld. Daar keek ze iedere keer weer enorm naar uit, want ze speelden vaak ‘winkeltje’ samen en ze hadden een complete winkel opgebouwd in mijn moeders woonkamer!

Ik ben er ook achtergekomen dat ik soms wel eens te moeilijk kan denken. Dan zit ik allerlei dingen te verzinnen om te doen of om ergens heen te gaan op mijn vrije dag en dan is ons meisje eigenlijk het liefst gewoon thuis om lekker te spelen, zelf of met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt.

 

Playmobil

Zo ben ik haar dagen ‘kwijt’ geweest omdat ze zo graag op zolder wilde spelen. Zodra ze uit bed kwam, vertrok ze naar zolder en af en toe kwam ze even naar beneden om iets te eten of drinken. Ze zat vol in haar spel en had het heel druk, voornamelijk met haar Playmobil.

 

Cupcakes bakken in de zomervakantie

Nog zoiets wat Fiene al heel lang een keer wilde doen: cupcakes bakken! Samen met nicht Lynn zijn we aan de slag gegaan en hebben ze zoveel cupcakes versierd dat ze het zat waren haha. Daarna hadden ze genoeg om op te smikkelen.

 

Speeltuinentocht

Op speeltuinentocht met papa! Ze hebben er al zoveel gevonden dat ik me iedere keer weer afvraag of het weer gaat lukken.. Maar tot nu toe nog geen enkele keer niks gevonden 🙂

 

De 6 vakantieweken zijn omgevlogen! Het had van mij nog wel veel langer mogen duren, want het is toch wel lekker dat je net wat minder hoeft te haasten en vliegen in de ochtend. Gelukkig zijn we de eerste schoolweek prima doorgekomen en komen we verrassend genoeg heel gemakkelijk weer in het vroege ritme. Hopelijk houden we dit nog even vol!

Zijn jullie alweer gewend aan het ‘normale ritme’?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

One thought on “Thuisblijven tijdens de zomervakantie saai? Echt niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.