This or That Sinterklaas style

Promoten wij thuis liever Sinterklaas of Piet? Houden wij Sinterklaas geheim of spelen we direct open kaart bij Fiene? Dit en meer lees je hier, want ik werd getagd door Miriam om de This or That Sinterklaas style tag van Joyce en Carmelina in te vullen.

This or That Sinterklaas style

 

This or That Sinterklaas style

Sinterklaas of Piet?

Sinterklaas! Op dit moment hangt Piet een beetje aan een zijden draadje, dus het lijkt me handig om daar niet te veel aan te hechten.. Hij zal heus blijven, maar in welke vorm is maar afwachten, dus focussen wij nu vooral op Sinterklaas. Bij ons in huis is Piet ook alleen Piet zonder kleur ervoor, dan kunnen we nog alle kanten op 😉

.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Chocoladeletter! Ik ben niet zo van de Pepernoten (gekke plakdingen..). Kruidnoten vind ik wel heel lekker en dan vooral die met een (witte) chocolade laagje erover!

.

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Makkelijke keuze; gourmetten! Heerlijk en vooral heel gezellig maar thuis doen we het eigenlijk nooit. Wij nemen het gourmetstel vaak mee als we een weekendje weg gaan. Dan heb je thuis geen last van de stank 😉

 

Chocolade, pepernoten, speculaas, kruidnoten

.

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond. We zetten dit jaar voor het eerst echt de schoen met Fiene. Hoewel het heel grappig is om te doen, denk ik dat het volgend jaar pas echt leuk gaat worden. Ze zingt nu wel gezellig ‘Sinterklaas Kapoentje’ bij haar schoen, maar het Sinterklaas gebeuren gaat nog aardig langs haar heen. We hebben al een keer Sinterklaas feest (‘pakjesavond’) gevierd dit jaar en dat vond ze helemaal geweldig.

.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Wij vieren het zonder Sinterklaas. Ik denk ook dat Fiene het best heftig zou vinden als hij ineens in onze woonkamer zou staan haha. Wij hebben de afgelopen jaren een Video van Sint laten maken en dat is heel goed bevallen. De kinderen zijn op deze manier toch verrast! Ook dit jaar doen we dat weer 🙂

.

Intocht op TV of intocht in het echt?

In het echt! Mijn schoonmoeder woont aan de haven, waar we Sinterklaas dit jaar vanuit het huis hebben binnen gezwaaid. Dat was eigenlijk wel heel erg ideaal, want zelfs als het regent sta je gewoon droog! Het lijkt me ook leuk om sinterklaas buiten in de haven op te wachten (als het droog is..). Al die zenuwachtige snoetjes overal haha.

 

Intocht Sinterklaas

.

Sint geheim of open kaart?

Geheim. Ik vind het echt een hele bijzondere traditie, echt iets speciaals voor kinderen om naar uit te kijken. Zo heb ik het tenminste zelf ervaren vroeger. Ik kan me ook niet herinneren dat ik me vroeger ‘voorgelogen’ voelde en zo wel denk ik dat ik er snel overheen was 😉

.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Gelukkig doen wij niet aan surprises en gedichten zijn ook nooit verplicht. Soms maak ik eens een gedicht, omdat ik het bij het cadeau vind passen of omdat ik er een keer zin in heb. Ik heb één keer zo’n Sinterklaas dobbelspel gespeeld en dat was echt heel grappig, dus ik kies daarvoor.

.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Ik kies het Sinterklaasjournaal, maar dat is eigenlijk alleen maar omdat ik dat wel eens gezien heb haha. Fiene is nog niet zo onder de indruk en ik denk ook dat dit volgend jaar wat populairder zal worden.

.

Dit waren mijn keuzes voor wat betreft Sinterklaas! Ik tag op mijn beurt Gerdi van Blond & Bruin, wat zijn jouw keuzes?

 

Waar kies jij voor; schoen zetten of pakjesavond?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Sinterklaas afbeeldingen via Shutterstock

 

13 comments on “This or That Sinterklaas style

  1. Allebei! 😀 Zodra het Intertoys boek op de mat valt geloof ik weer heilig in die beste man en zing ik keurig voor mijn schoentje. Candy heeft mazzel dat ze er netjes bij komt zitten en er af en toe wat in haar bakje te vinden is (als “bak”cadeautje, ze krijgt natuurlijk gewoon elke dag te eten). Pakjesavond vieren wij met de familie met surprises, allemaal kleine cadeautjes, pepernoten, speculaas en warme chocolademelk. Zo gezellig!
    Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Love and marriage bruidsbeurs – AhoyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.