TAG | The Mommy Scenario – wat zou jij doen?

Een paar weken geleden las ik The Mommy Scenario TAG bij Marieke en ik dacht ‘die ga ik even bewaren!’. Nu kwam het er eindelijk van om hem ook in te vullen. Deze TAG bestaat uit een aantal dilemma’s voor mama’s in de opvoeding. Zou ik bijvoorbeeld om 3 uur ‘s nachts een film opzetten voor een kind dat niet wil slapen?

 

The Mommy Scenario TAG

Je kind weigert om te eten. Moeten ze eten wat je hebt gekookt of maak je iets anders?

Wij zijn gezegend met een kind dat over het algemeen alles lust en het ook wil eten of proberen. Een echte weigering heb ik dan ook nog niet meegemaakt haha. Als ze iets eet en het vervolgens echt niet lust, dan krijgt ze wel iets anders (niet iets wat ik nog moet koken). Als ze iets niet zou eten omdat ze het niet wil is het een ander verhaal en moet ze het er maar mee doen.

The Mommy Scenario TAG - niet eten

 

Je kind heeft een driftbui in de winkel, niets werkt om hem te kalmeren. Laat je het los & kom je terug op een ander tijdstip of ga je gewoon door met winkelen?

Ik ga door met winkelen haha (lees hier maar eens hoe dat kan gaan). Die bui gaat meestal vanzelf weer over en daarna is ze vaak gewoon weer vrolijk. Als ik merk dat het komt door vermoeidheid of dat ze niet lekker in haar velletje zit, ga ik daarna wel naar huis en ga ik verder geen winkels meer in.

 

Je kind krijgt te veel speelgoed voor zijn verjaardag. Breng je wat terug naar de winkel, laat je ze er gewoon mee spelen of bewaar je wat voor een regenachtige dag?

Ik haal sowieso altijd wat cadeautjes uit het zicht na een verjaardag. Zo kan ze zich focussen op de cadeautjes die er liggen en daar volop mee spelen en is ze niet afgeleid door allerlei ander nieuw speelgoed en heeft ze later ook weer wat nieuws om mee te spelen. Terugbrengen zou ik overigens nooit doen met cadeautjes.

 

Je kind wil niet slapen. Laat je het gaan en zet je om 3 uur ’s nachts een film aan of blijf je proberen om ze terug in slaap te krijgen?

Om 3 uur ‘s nachts een film aan voor je kindje? Nee, dat is bij ons thuis nog nooit gebeurd en ik kan me daar eerlijk gezegd ook niets bij voorstellen. Ik moet wel zeggen dat Fiene altijd goed slaapt en àls ze een keer wakker is, is dat omdat ze een nare droom had en is een kus & kroel voldoende.

 

Je hebt een afspraak maar geen oppas voor de kinderen. Neem je ze mee of verzet je de afspraak?

Dat ligt maar net aan de tijd en het soort afspraak. Het is in ieder geval niet zo dat een afspraak per definitie verzet zou moeten worden.

 

Er komt onverwachts visite en je hebt nog 20 minuten. Ruim je snel je huis op of laat je het zo en zegt “het is goed zo. Ik heb kinderen.”

Een beetje van allebei denk ik. Het hoeft niet spik en span want er wordt inderdaad ook gewoon gespeeld en geleefd, maar ik probeer wel snel nog even wat op te ruimen.

The Mommy Scenario TAG - Rommel

 

Je bent te laat voor een afspraak en je moet kiezen tussen je haar doen of je make-up. Welke kies je?

Ik kies voor make-up. Voor beide heb ik niet veel tijd nodig (of.. neem ik niet veel tijd.. 😉 ), maar mijn haar kan ook wel even snel in een staart of knot.

 

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind. Grijp je in of laat je de ouder van het kind ingrijpen?

Ik kijk het eerst even aan want ik vind het belangrijk dat ze er zelf mee om leert gaan. Maar als het vaker gebeurt of als het heel hard gaat dan grijp ik wel in ja.

 

Zou jij om 3 uur ‘s nacht een film aanzetten als je kindje niet wil slapen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen via Shutterstock.

4 comments on “TAG | The Mommy Scenario – wat zou jij doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.