TAG | Het is bijna Pasen

Ik werd getagd door de meiden van Mama’s met thee om de ‘Het is bijna Pasen’ TAG in te vullen die door Merel van Lotus Writings is bedacht. Heel toepasselijk, want volgende week is het alweer zover! Vandaag vertel ik je over mijn beste paasherinneringen, wat volgens mij echt niet mag ontbreken met Pasen én ons paashaas-geloof.

 

TAG | Het is bijna Pasen

 

Het is bijna Pasen

1. Hoe breng je de paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

Ons eerste kampeertochtje van dit jaar met onze caravan staat gepland voor het Paasweekend, dus wij vieren het dit jaar op de camping. Met een beetje geluk is het droog en kan Fiene daar eieren zoeken in het gras. En anders verstop ik ze wel in de voortent in de hoeken en onder de tafel of zo haha.

 

2. Geloven je kinderen in de paashaas?

Ja, natuurlijk! Dat doen we toch allemaal? Hij is toch, samen met zijn gele (of regenboog? 😉 ) kuikens, in maart ons land weer binnen gehopt vanuit Zweden!?

Oh, wacht… nu haal ik twee feestjes door elkaar.. Maar nee hoor haha, geen paashaas-geloof hier. Ik heb wel een leuk paashaas pakje voor Fiene gekocht, die ze aan mag tijdens het eieren zoeken, dus dan is ze even zelf de paashaas 😉 .

 

3. Chocolade of beschilderde paaseieren?

In ieder geval beschilderde paaseieren. Ik weet nog heel goed dat mijn zus en ik dat vroeger thuis ook altijd deden en hoe leuk ik dat vond. En nu mag ik het met mijn eigen kleine meid doen, dat is toch heerlijk! Vorig jaar deden we dit voor het eerst en Fiene vond het ook heel erg leuk. Oh en begrijp me niet verkeerd – de chocolade eieren gaan er natuurlijk ook goed in hoor!

Paaseieren verven

 

4. Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja, met ons gezinnetje. Normaal gesproken hebben we traditiegetrouw altijd een uitgebreide paasbrunch met mijn schoonfamilie op Tweede Paasdag. Heerlijk én gezellig! Dit jaar staan we dus op de camping en slaan we een jaartje over. Het zal nu dus wel iets minder uitgebreid zijn, maar dat zal de pret niet drukken. Ik weet nog niet wat we allemaal in huis caravan gaan halen, maar bij Pasen horen matzes, dus daar wil ik sowieso voor gaan.

 

5. Versier je het huis rondom Pasen (met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld)

Ja! Laatst kon je al even binnenkijken hoe het er bij ons thuis uitziet. Ik krijg er altijd zo’n heerlijk voorjaarsgevoel van!

 

6. Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgens de Bijbel (niet stiekem eerst spieken!)?

Ja. Ik weet ik dat er met Pasen wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Ik denk eigenlijk dat de meeste mensen dit wel zullen weten, toch?

 

7. Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?

Toch wel de eieren. Stiekem ook wel de gevulde eieren, want die vind ik echt heerlijk!

Gevulde eieren

 

8. Wat is je beste paasherinnering?

Ik heb het eigenlijk al een beetje gezegd hierboven, maar ik vond het vroeger altijd zo leuk om eieren te verven haha. Het uitgebreid ontbijten vond ik trouwens ook echt een feestje.

 

9. Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Ehm.. Nee, eigenlijk niet. Iemand tips?

 

Ik tag Fleur om de ‘Het is bijna Pasen’ TAG ook in te vullen, ik ben heel benieuwd hoe jij Pasen viert met je meiden!

Wat is jouw beste paasherinnering?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte afbeelding / afbeelding gevulde eieren via Shutterstock.

10 comments on “TAG | Het is bijna Pasen

  1. Heerlijk gevulde eieren, daar ben ik ook dol op. Hier zijn ze allemaal dol op ei dus komt goed uit 😉. Hier verstopt de paashaas eieren en mogen ze gaan zoeken. Hopelijk hebben jullie goed weer op de camping!
    Batboy onlangs geplaatst…DuimzuigenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.