Struisvogel-mama.. Huh? Mijn kind bijna 2?

Deze struisvogel-mama heeft haar kop iets te lang in het zand gelaten… Over iets meer dan een week is Fiene jarig en dan wordt ze 2!

Struisvogel-mama 2e verjaardag

Huh.. bijna 2?

Bah.. Wanneer is dit gebeurd? Mijn kleine dreumes.. mijn toch heus nog wel een beetje baby.. Waar is ze gebleven??

Het lijkt wel gisteren dat ze nog in haar kleine wiegje lag of dat we met haar in de kinderwagen aan het wandelen waren.. Ok, misschien eergisteren, maar echt niet langer geleden! En ik weet het nog zo goed dat ze haar eerste stapjes zette – is dat echt al weer zo lang geleden?! Nu banjert ze gewoon zonder moeite overal zelf heen en als ze haar ziet buggy staan, duwt ze die zelf wel even de tuin door met één van hààr baby’s erin…

En waar ik vorig jaar al maanden van tevoren bezig was met de voorbereidingen van haar eerste verjaardag, een waar kleurthema had en haar verjaardagsjurkje al lang van tevoren had uitgekozen, heb ik het dit jaar eigenlijk heel de tijd een beetje voor me uit geschoven met het idee ‘dat komt allemaal tegen die tijd wel’. Gewoon kop in het zand en negeren die datum! Het enige waar ik op een gegeven moment niet meer onderuit kwam, was de uitnodiging. Die heb ik na ons weekendje Mierlo maar gelijk gemaakt met één van de leuke foto’s van dat weekend.

 

Struisvogel-mama

Ik heb het heus wel hier en daar over haar verjaardag gehad, maar inhoudelijk heb ik het op een gegeven moment vooral zo veel mogelijk genegeerd. Het gevolg van dit ‘kop-in-het-zand-gedrag’ van deze struisvogel-mama is natuurlijk wel dat ik nu dus nog ongeveer een week heb om wat voorbereidingen te treffen! *OEPS*

Vorig jaar heb ik zelf wat versieringen gemaakt, die ik dit jaar ook weer ga ophangen – dus dat scheelt al een hoop. Verder ga ik nog even op pad om wat vrolijke tafelzeiltjes te kopen en een taart te bestellen – dan ben ik al een heel eind, toch?! 😉 Nu nog even verzinnen wat voor mooi jurkje ze aan krijgt.

 

Vanaf NU is de knop om: Fiene wordt 2, yes!

 

Struisvogel-mama 2e verjaardag

Jippieeee bijna 2

Super, wat is het leven toch leuk met haar erbij en het wordt steeds leuker! Als ik zie wat ze nu allemaal al kan en doet.. Ze kletst de oren van mijn hoofd, ze telt tot 10, weet al een aantal letters, kent en herkent alle kleuren en ook verschillende vormen kan ze al onderscheiden (heel grappig onderweg in de auto, alle verkeersborden worden qua vorm benoemd).

Ze is heel enthousiast en dol op dieren, Anna & Elsa, boekjes, Pip (van Woezel), Nijntje, cijfers en letters. Ik ben zo benieuwd naar wat ze nog meer allemaal leuk gaat vinden en hoe ze zich verder zal ontwikkelen. Ik heb er echt zin in om weer meer en andere dingen met haar te kunnen doen!

 

Kom maar op met die verjaardag!

 

Heb / had jij ook moeite met de verjaardag van je kindje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

14 comments on “Struisvogel-mama.. Huh? Mijn kind bijna 2?

 1. Het gaat allemaal zo snel!! Maar wel leuk inderdaad. Zo veel meer interactie is ook leuk. Ik ben nog even aan het genieten van de babytijd. Goed genieten. Want ik begrijp: twee keer knipperen en hij is 2 😉 veel plezier met Fiene’s verjaardag
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hoe speel ik in op een sprongetje?My Profile

 2. Elke mijlpaal is toch weer gek he? Wat kan ze al veel!
  Maar fijn dat je toch die knop hebt omgezet. Uiteindelijk valt het vaak allemaal wel mee als je eenmaal bezig bent, maar die stap nemen kan soms lastig zijn.

  Veel plezier met de laatste voorbereidingen! En een voordeel aan de hele situatie: je hebt nu in elk geval vooraf weinig stress gehad 😉 Komt goed, succes!
  Merel onlangs geplaatst…7x de allereerste keer basisschoolMy Profile

  1. Ja inderdaad haha – weinig stress gehad! Nu intussen wel weer “volle stress” om alles nog te regelen, maar komt goed! Thanks 🙂

 3. Ik herken het hoor, hier volgende week ook een kleuter jarig. Blijft speciaal en altijd weer terugdenken aan “die” dag. Gaat veels te hard allemaal, 2 alweer! Geniet er maar lekker van Fiene & een mooie dag alvast!

 4. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het plannen van mijn zoon z’n tweede verjaardag ook behoorlijk lang voor me uit heb geschoven. Dat struisvogel gedrag ken ik dus heel goed. Gelukkig komt het toch wel allemaal goed , soms met ietsjes meer stress dan anders hihi.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Twee jaar dolle pret!My Profile

 5. Ja, de tijd vliegt! Gelukkig heb ik nog een half jaar tot de tweede verjaardag. Ik vond de eerste ook al zo’n ding. Net hoe je het beschrijft, aan de ene kant heel leuk met alle nieuwe dingen die ze geleerd hebben en gaan leren en aan de andere kant zou je ze altijd klein willen houden. Of in ieder geval iets langer :p
  Tessa onlangs geplaatst…Ja, mijn zoon lijkt op zijn vader ja.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.