Spinnen Alarm! Voorleestip bij spinnenangst

Heeft jouw zoon of dochter last van spinnenangst? Lees dan samen het prentenboek ‘Spinnen Alarm!’. Een boek vol spannende en grappige spinnenweetjes én natuurlijk spinnen(angst)verdwijntrucs.

 

Spinnen Alarm!

 

Spinnen Alarm!

Iiieeeeeeh een spin!!! Helluuup!! We hebben allemaal wel eens iemand horen gillen om een spin. Misschien was je het zelf wel? Spinnen zijn overal en in allerlei soorten en maten. Wat doe je als je er eentje tegenkomt, terwijl je echt niet op zo’n nieuwe huisgenoot zit te wachten? Dit boek zit boordevol leuke en spannende spinnenweetjes en vertelt je het grote geheim over hoe je van je spinnenangst af kunt komen.

Spinnenweetjes

Titel: Spinnen Alarm!
Auteur: Nina Dulleck (tekst en illustraties)
Formaat: 21,5 x 28,7 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 32 bladzijden
ISBN: 978 90 5116 745 0
NUR: 273, 274
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 14,95

 

Wat vinden wij?

Ik was erg benieuwd naar deze titel, want ehm.. Hoe leer je je kind dat je niet bang voor spinnen hoeft te zijn, als je zelf ook echt geen held met die kleine beestjes bent? Yup, mama is een bangepoeperd als het op spinnen aankomt! Het leuke is dat onze kleine meid laatst gewoon van papa geleerd heeft dat ze de spin ook heel snel met haar handje ergens vanaf kan vegen, wat ze nu ook wel eens voor mij doet (#loedermoeder..). ‘Ik red je wel hoor mam!’. Zolang ze niet te groot zijn, is ze dus al een hele grote held!

Spinnen Alarm!

Nu terug naar het boek. ‘Spinnen Alarm!’ is op een hele leuke manier geschreven! Het is niet zomaar een verhaal dat je in één keer doorleest, maar het is meer geschreven als een soort opsomming van allerlei leuke weetjes en ‘handige’ tips. Iedere pagina is anders ingedeeld, wat het voor kinderen erg leuk maakt om mee te kijken en te ontdekken. Je leert er een heleboel van; over de soorten spinnen die er zijn en hoe groot ze kunnen worden. Ook lees je bijvoorbeeld dat de echt gevaarlijke soorten (gelukkig) niet in Europa leven.

Dacht je trouwens dat die ene spin in de hoek van het plafond steeds naar je zat te staren? Dat kan helemaal niet! Wij zijn namelijk te weten gekomen dat een spin maar 6 cm in de verte kan kijken. Nou, dat scheelt weer een nachtmerrie, toch? 😉

 

Een geweldig boek om samen lekker voor te gaan zitten. Dat doen we dan ook regelmatig, want onze stoere kleine meid is ook fan!

Ben jij wel een held met spinnen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

Kinderboekentip

 

One thought on “Spinnen Alarm! Voorleestip bij spinnenangst

  1. Brrrrr, ik ben zó bang voor spinnen.Al mijn hele leven.
    Vindt het toch wel een klein beetje geruststellend , dat de spin maar 6 cm in de verte kan kijken.
    Toch blijf ik bang voor ze. Waarom? Alleen omdat ze eng zijn en hard kunnen rennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.