Onze favoriete spellen op de camping én onderweg

Onze kleuter is gek op spelletjes spelen. Thuis, op vakantie én onderweg als we in de auto zijn. In de auto zijn we natuurlijk wat beperkt qua ruimte en missen we een tafelblad om een bordspel op te spelen, maar toch spelen we gewoon door. Ik deel graag onze favoriete spellen op de camping én onderweg.

 

Favoriete spellen op de camping

Rummikub

Met stip op nummer 1; Rummikub. Michiel en ik spelen dit altijd op de camping; het is echt een traditie geworden. Het spel is nog van mijn oma geweest en ligt standaard in de caravan. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat we geen potje spelen op vakantie. Best gek eigenlijk, want thuis hebben we het spel niet eens in huis! Alhoewel, Fiene kreeg kinder Rummikub met Kerstmis, om haar het spel ook te leren. Tijdens ons kampeertripje met Pasen heeft ze met de ‘grote mensen Rummikub’ meegedaan en dat ging al heel goed! Dit wordt tijdens de zomervakantie dus ook echt een familiespel!

Favoriete spellen op de camping

 

Bert Bever

De reiseditie van Bert Bever gaat ook standaard mee op vakantie. In dit spel probeer je de boomstammetjes uit de beverdam te duwen, zonder dat Bert Bever van de dam afvalt. Een leuke en compacte versie van het originele spel! Leuk om met elkaar te doen en perfect voor op vakantie!

 

Bunny Hop

Ook van het spel Bunny Hop hebben wij de compacte reiseditie in huis. Zodra de tassen gepakt worden, komt Fiene ermee aan zetten. Het móet mee naar de camping! Ik snap het wel, want het is een erg leuk bordspel! Je moet zorgen dat jouw konijntjes als eerste bij de wortel zijn, maar kijk uit dat je niet in een gat valt! Het duurt niet te lang, is makkelijk te spelen maar toch ook wel spannend.

 

Impact

Onze laatste aanwinst is het spel Impact. Een leuk en snel dobbelspel dat lekker weg speelt. Je gooit de dobbelstenen in de doos en aan de hand van de elementen op de dobbelstenen krijg je er meer of minder dobbelstenen voor terug. Iedere worp kan het spel een andere wending geven. Ontzettend leuk om te spelen voor jong en oud!

Spellen voor op de camping

 

Kwartet

Wij hebben maar liefst 3 verschillende kwartetspellen in huis, waarvan er minimaal 1 versie mee naar de camping gaat. Als het aan Fiene lag namen we ze allemaal mee, maar dat gaat me niet iets te ver. Dit spel kan eigenlijk altijd en overal en is natuurlijk ontzettend compact. Ideaal spel voor op de camping.

 

Favoriete spellen onderweg

Travelbingo

Travelbingo is een herbruikbare autobingo met handige schuifjes (lees hier meer). Het spel bestaat uit twee bingokaarten met ieder 25 afbeeldingen. Zodra je één van de objecten objecten spot, mag het betreffende schuifje dicht. In het midden van de kaarten staat een sterretje, waarvoor je zelf iets kunt bedenken dat opgezocht moet worden. Degene die als eerste een rij of de hele kaart dicht heeft, heeft Bingo en dus gewonnen. Erg leuk om te doen!

Travelbingo

 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet..

En het is….. ROOD! Wie heeft het niet zelf gespeeld vroeger?! Het blijft een leuk spel om te spelen en je bent zo weer een half uurtje verder, zonder dat het in de gaten hebt. Het enige waar je even afspraken over moet maken, is dat het wel iets moet zijn dat iedereen kan zien en dus niet specifiek die ene grijze lantaarnpaal van 3 km terug 😉 .

 

Het letterspel

Dit spel is echt vaste prik bij ons in de auto, hoe lang of kort de rit ook duurt. Iemand zegt een woord en de volgende persoon moet een nieuw woord noemen dat begint met de laatste letter van het vorige woord. Wanneer een woord genoemd is, mag het niet opnieuw gebruikt worden. Erg leuk en ook nog eens heel leerzaam voor kinderen!

 

‘Campingspellen’ in de auto

Naast de bovenstaande spelletjes, is het eerdergenoemde kwartet ook prima te doen in de auto! Let alleen wel goed op dat je medespelers je kaarten niet zien, want als de ene speler voorin zit en de andere achterin, dan is het makkelijk te spotten. Bij ons zijn vooral de ‘Weetjes kwartet spellen’ populair, zie hieronder wat voorbeelden. Ook het spel ‘impact’ is prima te doen in de auto. Wel is het in dat geval handig dat beide spelers op de achterbank zitten.

 

Tot zover onze favoriete spellen op de camping en onderweg tijdens de autoritten.

Wat spelen jullie graag op vakantie en onderweg?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

2 comments on “Onze favoriete spellen op de camping én onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.