Spelen zonder speelgoed

Eerder deelde ik Fiene’s 10 favorieten uit de speelgoedmand. Ze kan echt heel zoet bezig zijn en het liefst met alles tegelijk, waardoor de hele vloer bezaaid ligt met nummer
1 t/m 10. Gelukkig helpt ze ook met opruimen, dus ik laat haar maar lekker d’r gangetje gaan. Maar wat ik eigenlijk nog veel leuker vind, is dat ze ook heel goed kan spelen zonder speelgoed!

Dus hier komen ze, Fiene’s 10 favoriete manieren om te spelen zonder speelgoed.

1) Rennen
Fiene is gek op rennen (helaas soms ook in de supermarkt, maar dat is weer een ander verhaal), waarschijnlijk tot groot verdriet van de buren 😉 en dan ook nog eens lekker met een fanatiek ‘grommetje’ erbij en een huppeltje tussendoor. Het is ook zo fijn dat het weer wat warmer aan het worden is, want het is natuurlijk het allerleukst om lekker buiten in de tuin te rennen!

2) Dansen
Ze hoeft maar een klein toontje te horen en ze staat al te swingen. De meest bizarre dance moves komen voorbij, van helemaal door de knietjes tot zwabberende armpjes, maar dansen zal ze!

3) Verstoppen
Ze vindt het heel leuk om iets te verstoppen om het daarna zelf weer te gaan zoeken. Ze roept dan heel de tijd ‘Waar ben je?’ – ik hoef alleen maar af en toe mee te roepen (ja, ik hoor zelf van Fiene wanneer ik dat moet doen hahaha). Ook verstopt ze zichzelf graag onder een plaid of onder de tafel. Ze laat dan even weten dat ze verstopt is “Iene topt, Iene bleve?’ en daarna komt ze weer tevoorschijn ‘Kieboe!’.
Verstoppen onder een plaid - spelen zonder speelgoed

4) Springen
Of: proberen te springen. Het lukt steeds beter om ook echt met beide beentjes in de lucht te springen.

5) Zelf haar slofjes of kaplaarsjes aandoen (en weer uit.. en weer aan..)
En -nog leuker- met die slofjes of kaplaarsjes aan haar voetjes proberen om mama’s pantoffels aan te doen en daarmee te lopen. Het gekke is eigenlijk dat het haar vaak ook nog lukt!

6) Nepslapen
Mama moet nep-slapen (‘mama lape’), zodat Fiene me wakker kan komen maken. Ze tikt dan op mijn gezicht en roept heel hard ‘Wakkeh!’ (geen voorbeeld van hoe ik haar wakker maak hahaha)

7) Klimmen
Een stoel of bank op- en afklimmen (en op.. en af.. en op.. en af..)

8) Samen de reclamefolders lezen / doorbladeren
Gezellig samen aan tafel met een theetje erbij. De folders die ik zelf nog wil lezen aan de ene kant (weg van de grijpgrage scheurhandjes) en de rest op een stapeltje bij de kleine dame!

Folders lezen - spelen zonder speelgoed

9) Lekker kroelen!
Dit is natuurlijk ook mijn favoriet 🙂

10) De tissuebox leegtrekken….
Jammer genoeg staat deze ook in de lijst – ik moet écht iets beter op gaan letten waar ik die rotdingen neerleg haha.

 

Het is best grappig om te zien hoe weinig je kindje eigenlijk nodig heeft om zichzelf te vermaken. Ik moet er wel bij zeggen: het liefst doet ze dit alles wel in het bijzijn van haar Pip of eventueel een andere knuffel.

Normaal gesproken wisselt ze dit natuurlijk lekker af met het spelen met haar speelgoed. Al met al geen slechte balans denk ik zo!

Is dit een beetje een herkenbaar lijstje voor andere mama’s?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

13 comments on “Spelen zonder speelgoed

  1. Heerlijk spelen zonder speelgoed. Ik merk hier ook dat juist andere dingen interessanter zijn dan haar eigen speelgoed. Niet dat ik overal blij mee ben maar ze heeft in ieder geval wel fantasie.
    demallemolenmoeder onlangs geplaatst…MonsterhormonenMy Profile

    1. Jaaa die rol ook inderdaad! Al vindt ze het gelukkig vooral erg leuk om die naar papa of mama te komen brengen – dat scheelt dan weer 😉

  2. Eigenlijk heb je niet eens speelgoed nodig. Want dingen waar je eigenlijk niet mee mag spelen zijn altijd leuker 😉 Mirthe begint ook te dansen en is ook gek op verstoppen achter kleertjes of een slabbetje of zo. Zo leuk!

    1. Ja inderdaad – die zijn nog wel het allerleukst! Heerlijk, Fiene deed dat ook zo graag achter haar slabbetje toen ze nog wat kleiner was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.