Speelgoed opruimen – Waar laat je al die spullen?

Waar ik nooit over nadacht voordat ik een kindje kreeg, is dat je kindje ook een heleboel speelgoed heeft wat ook nog ergens opgeborgen moet worden.. Het is natuurlijk een logisch gevolg, maar ja – waar ga je al dat speelgoed opruimen? Gelukkig groeit de hoeveelheid speelgoed geleidelijk en merk je vanzelf wanneer je weer op zoek moet naar een goede opbergplek.

 

Hoe wij Fiene’s speelgoed opruimen:

Boxlade

Toen ik nog zwanger was, kochten we een box met een lade eronder. Dat leek me heel handig om een voorraad luiers, hydrofiele doeken, spuugdoekjes, billendoekjes en wat losse speelgoedjes in op te bergen. Dit bleek ook een fijne keuze, want toen Fiene net geboren was kon ik het allemaal wel kwijt.

Zoveel speeltjes heb je in het begin natuurlijk ook niet, veel meer dan een klein knuffelpopje en een voeldoekje lag er niet in.

Speelgoed opruimen - Boxlade

 

Boxtas

Na een paar maanden, kreeg ze wat meer ‘speelgoed’ en mocht ze aan de gang met allerlei knisperboekjes, rammelaars en kleine knuffeltjes in diverse vormen en maten. Aangezien de boxlade een beetje vol werd en we haar ook niet wilden overstimuleren door haar box vol met speeltjes te gooien, kochten we een boxtas, die we aan de zijkant van de box konden hangen.

Hierin konden we weer een aardige verzameling aan speelgoed opruimen! Op deze manier konden we heel makkelijk wisselen van speelgoedjes in de box en ook het speelgoed waarmee ze op een kleed op de de grond ‘spartelde’, paste er over het algemeen nog wel in.

 

Speelgoedmand

Op een gegeven moment was het tijd om de box op te ruimen. Wat was ik daar trouwens blij mee zeg, die enorme sta-in-de-weg! Maar met het weghalen van de box was ik dus zowel de lade als de boxtas kwijt. We besloten toen voor een speelgoedmand te gaan. Bij Ikea hebben ze leuke grote manden, perfect voor al het losse speelgoed! Ik deelde eerder Fiene’s favorieten uit deze speelgoedmand, waar ze overigens nog steeds allemaal mee speelt. Daarnaast namen we gelijk een kindertafeltje mee, waar haar (en papa’s) Duplo-creaties op konden staan. Op deze manier waren de bouwwerken wel binnen handbereik en toch ook een beetje opgeruimd.

Speelgoed opruimen - speelgoedmand

 

Boekenkastje

Fiene is echt dol op boekjes, zowel het zelf ‘lezen’ als om voorgelezen te worden, ze vindt het super! Al van baby af aan eigenlijk. Zodra ze een beetje wat speeltjes kon vasthouden, wilde ze heel graag de stoffen boekjes hebben. Ook de kartonboekjes zijn echt ‘verslonden’ en helemaal grijs ‘gelezen’. Gelukkig hebben we de Action waar je voor weinig geld leuke boekjes kunt scoren en we hebben dan ook een aardige verzameling opgebouwd.

Deze boekjes lagen eerst ook in de eerdergenoemde speelgoedmand, maar dat deed ze niet echt goed. Dus wij hebben een laag kastje uitgeruimd en daar haar boekjes in gestopt. Dit vindt ze zelf ook helemaal leuk, want ze vindt het heerlijk om lekker voor haar kastje te gaan zitten en tussen haar boekjes te neuzen. Intussen staan ook haar puzzeltjes in dit kastje. Als ze zin heeft om te puzzelen dan haalt ze deze eruit en legt ze vervolgens op de salontafel om te gaan puzzelen.

 

Voor Fiene’s verjaardag hebben we de speelgoedmand weer eens even flink uitgemest. De spulletjes waar ze nu toch wel een beetje te groot voor is, zijn er nu uit dus dat ruimt wel weer even lekker op. Ook heeft ze toen een keukentje gekregen, waarin we het keukengerelateerde speelgoed kunnen opbergen.

Verder wisselen we de grotere dingen een beetje. Dan gaat er weer even het één en ander naar de zolder en komt er weer wat van de zolder naar beneden. Zo heeft ze toch steeds weer even wat anders om mee te spelen. Bovendien zou het ook wel erg vol in de huiskamer worden als we alle grotere dingen zouden laten staan 😉

 

Wat is jouw ultieme tip voor wat betreft het speelgoed opruimen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

16 comments on “Speelgoed opruimen – Waar laat je al die spullen?

  1. Een oude school kast, deze kast is verdeeld in vakken van verschillende maten. Ideaal!!
    Van de week weer eens opgeruimd en gesorteerd…dan kom je er achter hoeveel er wel niet in past en hoeveel speelgoed we hebben ?.

  2. Wij hebben twee grote manden voor het speelgoed. En het keukentje, daar ligt ook van alles in (ook veel spullen die niks met het keukentje te maken hebben trouwens). Puzzels en dat soort dingen leg ik in de kast, anders liggen de stukjes overal en nergens.
    Malou onlangs geplaatst…Chesterfield tas als luiertasMy Profile

  3. Ha, ja speelgoed opruimen is hier ook wel een ding. Wij hebben twee kisten met speelgoed en dan nog wat grote dingen los staan, maar er lijkt echt geen einde te komen aan al dat speelgoed. En straks komt er nog een kindje bij! Mag wel een groter huis haha
    Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Waarom ik bloggen soms stom vindMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.