Sparen voor vakantie – zo doen wij dat!

Ik hoor je denken… ‘Sparen voor vakantie? Krijgen jullie geen vakantiegeld dan?’ Jawel hoor!

Maar ik ben zo’n kneuterig persoontje die het heel leuk vindt om minimaal een aantal dagen door te kunnen komen met ‘zelf gespaard’ cash geld. Geld waarvan je misschien ‘vergeten’ was dat je het had, waardoor het voelt alsof je even gratis vakantie viert!

 

Sparen voor vakantie:

‘Losliggend’ muntgeld in een spaarpotje

Sparen voor vakantie - kleingeld in een spaarpot

Een paar maanden van tevoren begin ik al met het verzamelen van ‘losliggend’ geld. Helaas hebben we niet een huis vol met briefgeld in elk hoekje, maar er ligt vaak wel wat muntgeld hier en daar op een kastje of in de broekzakken. Wat ik tegenkom stop ik in een spaarpotje en ongemerkt heb je dan toch zo weer een paar tientjes gespaard.

 

Meevallers apart houden

Soms heb ik geld in mijn portemonnee, wat nergens voor bestemd is. Ik heb bijvoorbeeld iets voor iemand voorgeschoten, die mij cash terugbetaalt. Misschien een declaratie van het werk of boodschappengeld dat over bleef, omdat ik goedkoper uit was. Dit zie ik in dat geval als ‘meevallers’. Ik heb er niet op gerekend en als ik het kan missen, gaat het in een apart portemonneetje voor de vakantie.

 

Koopzegels opsparen

Sparen voor vakantie - koopzegels opsparen

Dit vind ik de leukste manier van sparen!

Vroeger deed ik mijn boodschappen standaard bij de Jumbo en koos ik altijd voor koopzegels bij de kassa. Natuurlijk is je rekening op dat moment ook hoger omdat het KOOP zegels zijn, maar het zijn in principe kleine bedragen waar je uiteindelijk toch een leuk spaarcentje van kunt maken! Tegenwoordig haal ik meestal de grote boodschappen bij de Aldi en tussendoor ga ik vaak nog even naar de Jumbo en koop ik er gelijk weer wat zegels bij. Zo kan ik toch ook  op deze manier een beetje blijven sparen voor vakantie.

Sparen voor vakantie - koopzegels opsparen

Meestal gooi ik de zegels bij thuiskomst in een la, om ze op een later moment in grote aantallen in te plakken. De boekjes spaar ik het hele jaar op tot ongeveer een week voordat we op vakantie gaan en dan lever ik ze allemaal in. Dat is een stuk leuker geld ontvangen dan dat je ze per boekje van € 26,00 inlevert! Stel dat je 10 boekjes hebt kunnen vullen, dan zou je zo € 260,00 in je handen krijgen! Zoveel heb ik er bij lange na niet, maar het idee blijft heel leuk!

 

Vlak voor de vakantie leeg ik alle potjes en leg ik het geld bij elkaar. Het zijn geen wereldbedragen, maar wat we hebben kunnen sparen voor vakantie nemen we dan mee, waardoor we minder snel aan ons echte vakantiegeld hoeven te beginnen.

En natuurlijk weet ik ook wel dat hier niks gratis aan is.. Maar omdat het geld al apart lag, voelt het voor mij als toch een beetje als ‘gratis’ geld!

 

Spaar jij ook altijd een beetje extra voor vakantie?
Reacties lees ik graag

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

24 comments on “Sparen voor vakantie – zo doen wij dat!

  1. Michiel krijgt weleens een extraatje en die leggen we ook apart. Plus vakantiegeld en we hebben ook een pot waar we kleingeld in sparen. Ook maak ik thuis kaartjes voor een bloemenwinkel en ook dat gaat naar de vakantie, dus alles helpt een beetje mee 🙂

    1. Naast deze manier van sparen voor de vakantie sparen wij ook elke maand op de spaarrekening (niet voor vakantie) en net als bij jou komt daar meestal niks van als we op vakantie zijn haha

  2. Ik heb het niet bewust gedaan maar ik had een kleine beurs met muntjes en daar heb ik nu bijvoorbeeld een paar oorbelletjes van gekocht en een ijsje. Een keer rijden op zo een paard waar een muntje in moet…. doe ik volgend jaar weer.

  3. Wij sparen iedere maand een vast bedrag. Daarnaast nog iedere week net zoveel als de week is, dus in week 25, 25 euro. Iedere week een euro extra dus. Toen ik nog in de horeca werkte alle fooi in een spaarpot. Dat was ook altijd een mooi bedrag
    mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Klaar? Bakken maar! Carrot cake.My Profile

  4. Handige tips. Ik doe de 52 weken money challenge. Een soort bingokaart met 52 getallen, gelijk aan de weeknummers. Iedere week streep ik een getal af en dat bedrag spaar ik. Aan het eind vh jr heb je dan ruim 1200 euro. Dat is voor onze wintervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.