Mag Sint ook iets in mama’s schoen gooien? | Save Our Sisters

Zoals jullie laatst al konden zien, ontving ik een Save Our Sisters armbandje van mijn swapmaatje in van ons pakket voor de Peuterswapnl van Lauver. Omdat ik de gedachte achter dit armbandje zo mooi vind, wil ik jullie hier toch nog even iets meer over vertellen.

TIP: het is ook nog eens een perfect cadeautje voor in je eigen schoen… 😉

.

Armbandje Save Our Sisters

Zeeman

Met de aanschaf van zo’n armbandje of ketting (€ 0,99) bij Zeeman steun je het project Save Our Sisters. Dit project biedt kansarme meisjes in India een nieuwe toekomst. Zo’n leuke ketting of armband staat dus niet alleen goed bij je outfit, maar je steunt er ook nog eens een heel goed doel mee.

 

Save Our Sisters

Eén van de landen waar veel textiel van Zeeman wordt geproduceerd is India. Om iets voor het land te betekenen steunt Zeeman het Save Our Sisters project in India. Miljoenen mensen leven er in armoede en veel straatarme meisjes worden het slachtoffer van mensenhandelaren, of onder valse voorwendselen de prostitutie ingelokt. Save Our Sisters haalt meisjes uit deze ellende en biedt ze een toekomst. Op een speciale school, die mede dankzij de steun van Zeeman is opgericht, krijgen ze begeleiding, een opleiding en hulp bij het vinden van een baan. Dit jaar bestaat de Zeemanschool al weer 10 jaar!

Deze school geeft onderdak aan verschillende projecten, waaronder het project Save Our Sisters. Meisjes en vrouwen die uit de prostitutie worden bevrijd krijgen in de Zeemanschool de hulp om hun leven weer richting te geven.

Save Our Sisters zorgt voor opleidingen, schoolmaterialen, begeleiding en eten. Maar ook gaan ze in de sloppenwijken actief op zoek naar meisjes die risico lopen om in de prostitutie te belanden. Ze organiseren beroepsopleidingen en persoonlijkheidstrainingen in deze wijken, om meisjes bewust te maken van het gevaar en ze te helpen om een baan te vinden.

.

 

De SOS sieraden zijn zowel in de winkel als online beschikbaar.

 

Mag Sint deze in jouw schoen gooien?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “Mag Sint ook iets in mama’s schoen gooien? | Save Our Sisters

  1. Mooi initiatief en leuk armbandje! Ik vind het een mooi idee om met een armbandje verbondenheid met andere vrouwen te laten zien. Toch zie ik Zeeman eigenlijk helemaal niet als eerlijke kledingproducent. Daarom zou ik dit armbandje niet snel kopen (ik zou het wel een lief cadeau vinden en dan zou ik het ook dragen), omdat ik Zeeman dus niet zie als eerlijke kledingproducent (zie ook dit artikel: http://teunvandekeuken.nl/eerlijke-kleding-bij-zeeman-dat-gelooft-geen-mens/) of werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.